Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
vasko76
новобранец
новобранец

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от vasko76 »

В неделя бях на стената.Лових на щека и имах 1 амур 6кг. 1 изтървах ,1 толуп 5кг. и6-7 изтървах.Каракудите не ги броих.
nasko_sym
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nasko_sym »

Аз хвърлях на пружина,колегите на косъм.Различни захранки и примамки и нямахме удар.А таранките на плувка.
rebuss
новобранец
новобранец

Мнение от rebuss »

Благодаря за информацията,колеги!
Аватар
NWC
новобранец
новобранец

Мнение от NWC »

някъде знаете ли язовир или гьол до варна от където може да се вземе острица? малка риба
once a gunner always a gunner
maroki
новобранец
новобранец

Мнение от maroki »

Колеги , това лято редовно ходене на река Камчия и е много зле положението, само дребни закачки и нищо друго ..........
danchoid
новобранец
новобранец

Мнение от danchoid »

nasko_sym написа:В събота бяхме на Николаевка на големия.Трима души,5-6 биващи таранки. Видях да извадят само една голяма риба,а беше пълно с рибари.
Относно Николаевка :5 години не бях стъпвал там .Отидох 10 дни след зарибяващия клип със зарибяването -3 дена 2 шарана около2 кг. ,много чалга и кръчмарски "хитове". На пазача с мотора му казах че много му е скъп билета за вход на дискотеката а пък аз съм дошъл за риба и, че нещо бърка в таксуването.Глас в пустиня.
После (преди два дни) мой познат ми каза че зарибяването(първото) не е било чак толкова зарибяващо, а второто -20 риби.
Вчера на Засмяно се видях с друг колега , който идваше от Николаевка (тръгнал на разходка-разузнаване, не на риболов), където спрял да говори с негов приятел дошъл пазача-младия и искал да го таксува ,въпреки ,че няма да лови риба и няма въдици,след като отказал да плати дошъл и"шефа" със Субарото и двамата взели да му обясняват ,че трябва да си плати , ако иска да стой на брега.
Мен атмосферата там май нещо не ме кефи !
boki
новобранец
новобранец

Мнение от boki »

Лично аз съм ходил два пъти на въпросния язовир и съм се зарекъл, че кракът ми няма да стъпи на него повече. Ако ще на гола кука да се хващат екземпляри по 10 кг. и пари да раздават за да ги ловя.
kirov74
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirov74 »

boki написа:Лично аз съм ходил два пъти на въпросния язовир и съм се зарекъл, че кракът ми няма да стъпи на него повече. Ако ще на гола кука да се хващат екземпляри по 10 кг. и пари да раздават за да ги ловя.
...нещо което трябва всички да направим на всеки ,,арендован" язовир...за съжаление!
Аватар
vladofommi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vladofommi »

Колеги,някой нещо,някъде. Отпуската свършва, дайте съвет къде може да се направи нещо по така, като за последно.
единственото хубаво нещо на риболова във варненска област е темата във форума
ico059
новобранец
новобранец

Мнение от ico059 »

Здравейте колеги .Някои ако може да даде прясна информация за Добротич ,че ми се ходи там .Ще съм благодарен.
edibg
новобранец
новобранец

Мнение от edibg »

Здравейте, гледам тук се говори само за тази Николаевка какво било и що било.Няма ли други язовири около Варна ?
Някой има ли информация за този на с.Здравец(беше приятно миналата година), а този на Пода дали още съществува?Някакво инфо за Оброчище ?

Малко оффтопик, но бях командирован 50 дни в Бургас(Сарафово) та там на 10км до с.Лъка намерих един язовир зарибен с шарани от 2 до към 4кг масовите екземпляри.
Та там таксата си беше 4лв(на въдица). собсвеника супер точен идва и ти казва къде и на какво да ловиш.Можеш да връщаш рибата, а ако искаш да е задържиш 6лв./кг.Там ходех през ден два и тотално ми се промени представата какво значи "арендован водоем".Последните няколко пъти даже пазача ми даде и стръв и живарник(чисто нов) да ползвам.Евала...къде около Варна има подобно нещо ??? Ако имате възможност посетете го, ще се накефите.от 15:30 до 19:30 единия ден около 8-10 шарана над 3кг на плувка!

Сега прибах се във Варна и я да видя какво става наоколо и чета само някакви негативи за повечето водоеми, толкова ли няма един свестен, макар и малко по далечко ?В най-лошия случай ще запаля колата и пак там нищо, че е на 100км.
Прикачени файлове
Един "среден" екземпляр :).
Един "среден" екземпляр :).
IMG_6065.jpg (155.81 KiB) Преглеждано 1252 пъти
SRUBSKOTO
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от SRUBSKOTO »

колеги в понеделник бях на въпросния Николаевка хванах 8 шарана,3 изтървах от 8 до 15 часа имаше много рибари ако имате някой който е бил там тогава ,може да ви потвърди ....на прав такъм на кисната царевица с коноп......трите бяха над 4 килограма ... след мен колега със същата царевица на същото място до другият ден на обяд нищо ....не знам какво да кажа, риба има със сигорност ноявно е на моменти както на всякъде в последно време
SRUBSKOTO
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от SRUBSKOTO »

не знам дали ще качи снимките
Прикачени файлове
sharan.jpg
sharan.jpg (237.37 KiB) Преглеждано 1200 пъти
SRUBSKOTO
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от SRUBSKOTO »

двата ги дадох на брат ми затова са 6
Прикачени файлове
sharan 2.jpg
sharan 2.jpg (248 KiB) Преглеждано 1200 пъти
driu
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от driu »

Касапска работа... от тея 8 шарана, толкова не можаха ли да ти се откъснат от сърцето ПОНЕ 1 или 2 да пуснеш! После колегата по-горе се чуди, защо няма положителни мнения... положителните мнения си ги запазваме за себе си, заради ей такива!
Един боклук не е навредил на никой ...така мислиш ти и още 7 милиона българи :smt021
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”