Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Заргана май доста се раздвижи ...
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
не знам,не знам
моя май НАЙ ЕДРИЧЬК ми се чини
като отскоча след 15тина дена по шабленско пак ще ги пробвам помежду заргана..а иначе ми казаха(това не сьм пробвал),че отляво на фара,в рибарското селище,отляво на буната,която образува залива за лодките почуквала бая платерина и илария

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
фффф
в сабота бях на паметника на шабла,кам 16 следобяд,стра6на вална,а вятара мнооого силен,хвърляхме 2 човека до 18 30 ни6то колегата каза че миналата сряда пак бил там 1 зарган и толкова за шабла
Михалич написа:5кила написа:Шнорхел написа:над рибата се появи чайка и започна да я дебне на около метър над водата.Не можех да направя нищо освен да започна още по-бързо да навивам,но чайката си дебнеше рибата quote]
можеше и ТАКА да свьршиш![]()
![]()
![]()
а по шабла на паметника ходил ли е някой наскоро?последно,края на август си излизаше бая зарган,но повечето дребен![]()
![]()
![]()
![]()
Ха 5кила, и аз се отчетох с 1 пиле. Турих и твоята снимка - за да стане по-богат материала![]()
Ако кажеж ще махнем!
![]()
Ей тука: http://forum.blackseawolves.eu/viewtopic.php?t=181
Вчера бяхме на пората на Александрополис за заргани - чувай уйо - слаба работа, но пък прикарахме приятно. Морския там е 4 уро /10тина броя, дълъг 10-12см/ и хапи на всичкото отгореда го таковам .. в гадината
Ха Михалич, ти не беше ли в Гръчко на риболов и Сабантуй, та туряш пилета от курника тук?

Браво Полковник, радост на очите ми е да видя улова ти!чуруликпенчо написа:След вчерашната повсеместна тарапана по морето , днес беше учудващо празно. Нито един риболовец. Пусто и спокойно. Можеше да се хвърля във всяка посока,че дори и зад гърба си.Вятъра беше силен,но за сметка на това северозападен,което не пречеше,а и дори помагаше за по-далечни замятания.Рибата се отчете подобаващо добре след вчерашния слаб риболов.
Краен резултат: 16 заргана , 6 сафрида и 1 кефал. Както се вижда рибата започна да заедрява /плочките са 33см х 33см/ . Имах удар от страхотно едра риба.Поведох я добре ,но за нещастие вирбела не издържа /беше ръждясал/ и хайванчето си замина с все такъм и всичко. К'во да се прави-не била моя.![]()
![]()
Смятам по-къно да прескоча за червеи и утре живот и здраве,пак на риболов.
Наслука!
П.П. Сафрида и той е хванат на бомбарда и морски червей.Въобще не пипаше на чепарето.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
-
- ще става разбирач
В неделя прескочихме до скалите след Тюленово. Отидохме късничко, към 10. Четирима души, за 2 часа хвърляне - нито една риба, даже и не пипна. На ниските камъни на „Мартина” беше пълно с народ, мятаха бомбарди, основно плаващи, но и те не бяха взели нищо от сутринта. На връщане минахме през вълнолома на Каварна. Там също дремеха. Единият каза, че „сутринта извадили едри иларии”.
Прибрахме във Варна към 14.30 и минахме през вълнолома, където в събота бях набарал платерината. Подбрахме си удобно място, без стърчащи камъни, на трийсетина метра от съботното. След нас се изсипа още сума ти народ (в събота имаше само един-единствен рибар). Нямаше и помен обаче от тогавашния берекет. Едва към пет, пет и нещо взеха да вадят риба и то точно оттам, където лових аз предния ден. Но не ставаше да им отидем на главите на хората и да почнем да мятаме, още повече, че имаше силно течение и сто на сто щяхме да си пречим. Понаправиха някоя риба, момчетата, а ние само гледахме, въртяхме на празни обороти и се прибрахме почти капо.
Прибрахме във Варна към 14.30 и минахме през вълнолома, където в събота бях набарал платерината. Подбрахме си удобно място, без стърчащи камъни, на трийсетина метра от съботното. След нас се изсипа още сума ти народ (в събота имаше само един-единствен рибар). Нямаше и помен обаче от тогавашния берекет. Едва към пет, пет и нещо взеха да вадят риба и то точно оттам, където лових аз предния ден. Но не ставаше да им отидем на главите на хората и да почнем да мятаме, още повече, че имаше силно течение и сто на сто щяхме да си пречим. Понаправиха някоя риба, момчетата, а ние само гледахме, въртяхме на празни обороти и се прибрахме почти капо.
- Михалич
- ще става разбирач
5кила написа:бе некви местни мурафети си имате явно,ама само не разбрах що му се вика "полковник"...![]()
то и аз кво се бьркам,ама пусто любопитство...

Днес ще дам гречки морски черъв на чич Коце - до го пробва на нашити родни заргани - ей тей заради експеримента.
Fly our flag, we teach them fear
Capture them, the end is near
Firing guns they shall burn
Surrender or fight there's no return
Under Jolly Roger!
Under Jolly Roger!
Полковника не го закачайте вий сега , има важна работа
, целио състав на поделението обути с батуши и вооръжени със шанцов инструмент под негова команда копат червей
, един халикоптър е в бойна готовност да разнася черъва по магазините , по обясними причини те се спускат в пакети с парашут , гларусите нападнали доставката докато пада във въздуха и тогава се намесили зенитните сили - ей затуй са тука снимките на разни пернати 

-
- ще става разбирач
- Михалич
- ще става разбирач
batmilen написа: Ха Михалич, ти не беше ли в Гръчко на риболов и Сабантуй, та туряш пилета от курника тук?

Сабантуя - като "проявя" снимките и "оттатък"

Fly our flag, we teach them fear
Under Jolly Roger!
Under Jolly Roger!
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Днес по тъмно помятах воблера и блесната ,но Батьовия лефундер още се крие някъде из бургаското пристанище ,или е на прехода по трасето Бургас-Варна,та не се обади.Както и да е. Не остана друго ,освен да зачеша отново зарганите.До 9,30ч. -31 заргана и 1 сафрид. Понеже ми омръзна, реших за сетен път да пробвам на изкуствен червей.Помятах около час в, и около пасажите с ува,ама нъцки.Нито един зарган не се излъга на силиконката,при все че го поливах първо с рибено масло,а после с някакъв смърдящ "Ултра байт". Вмирисаха ми се и душата,и дрехите. Явно само "крем-карамела на Доцента" върши работа ,поне до този момент. Като гледам как е тръгнала да върви рибата ,в края на сезона може да ме осъдят от Министерството на околната среда за намаляването на морската рибна популация в акваторията на Черно море.
Щракнах и една снимка , че с Батьо със снимков материал "по-си верваме".

П.П.Без малко да забравя-още не съм станал полковник,но знае ли човек кога ще му кацне птиченцето /пагоните/ на рамото?

П.П.Без малко да забравя-още не съм станал полковник,но знае ли човек кога ще му кацне птиченцето /пагоните/ на рамото?

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Браво Полковник , в армията може и да си редник, но за мен си Полковник в риболова !чуруликпенчо написа:Днес по тъмно помятах воблера и блесната ,но Батьовия лефундер още се крие някъде из бургаското пристанище ,или е на прехода по трасето Бургас-Варна,та не се обади.Както и да е. Не остана друго ,освен да зачеша отново зарганите.До 9,30ч. -31 заргана и 1 сафрид. Понеже ми омръзна, реших за сетен път да пробвам на изкуствен червей.Помятах около час в, и около пасажите с ува,ама нъцки.Нито един зарган не се излъга на силиконката,при все че го поливах първо с рибено масло,а после с някакъв смърдящ "Ултра байт". Вмирисаха ми се и душата,и дрехите. Явно само "крем-карамела на Доцента" върши работа ,поне до този момент. Като гледам как е тръгнала да върви рибата ,в края на сезона може да ме осъдят от Министерството на околната среда за намаляването на морската рибна популация в акваторията на Черно море.![]()
![]()
![]()
Щракнах и една снимка , че с Батьо със снимков материал "по-си верваме".
![]()
![]()
П.П.Без малко да забравя-още не съм станал полковник,но знае ли човек кога ще му кацне птиченцето /пагоните/ на рамото?![]()

Не знам защо обаче робуваш на Ефрейтори ? Може би прекалено обичаш историята!

В днешно време "Шикългрубери" има много!

- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко