Изкуствена примамка за костур

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Изкуствена примамка за костур

въртящи блесни
74
36%
клатушки
3
1%
воблери
25
12%
силиконови примамки-туистери
83
40%
силиконови рибки и жабки
5
2%
попери
5
2%
кастмастери
12
6%

Общо гласове: 207

plamen1980
новобранец
новобранец

Re: Изкуствена примамка за костур

Мнение от plamen1980 »

Въобще не ме свиди купил съм си пръчка на St.Croix и други скъпи такъми (не се хваля или надувам) благодаря за съветите на всички.
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

Мепс аглия 1-2 номер(бяла или жълта) скоро имах няколко костура(ходя за кефал) на едни скакалци подобни на модела на Джаксън но от насипните без марка и модел :D, и на този воблер на аватара ми - мое копие на салмо хорнет.
кьоркефали
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

plamen1980 написа:Въобще не ме свиди купил съм си пръчка на St.Croix и други скъпи такъми (не се хваля или надувам) благодаря за съветите на всички.
Да, не се "надувай" защото не е нужно. Ние също не се "надуваме", а си ловим с евтини примамки и пак имаме попадения... (Колегата Пламен улови трофейния распер за сезона на едно евтино салмо). Така, че те съветвам да заложиш на евтини и уловисти примамки... а най важното е да търсиш рибите на правилното място в правилното време.. В обезрибените ни водоеми, опитния спинингист знае по кое време, през кой сезон... къде да търси и намери рибата.., а направиш ли го ще успееш.
Желая успех, и повече излети и риболов... Защото опита се гради от практиката, (а не от четене) и той е името с което наричаме нашите грешки... :D
Поздрави..
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
plamen1980
новобранец
новобранец

Мнение от plamen1980 »

Туистерите наистина работят много добре улових 7 костура но има един проблем на всеки 3-4 удар силикона си заминава не за друго но няма ли начин някак да се направи по устойчив на кукичката.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

plamen1980 написа:Туистерите наистина работят много добре улових 7 костура но има един проблем на всеки 3-4 удар силикона си заминава не за друго но няма ли начин някак да се направи по устойчив на кукичката.
Бах тия костури... От удари на бели рибоци съм имал отхапани опашки на силикони, че даже и цели примамки когат съм с тънко влакно, ама от костури?? Нещо монтажа не ти е наред....
Сенека
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Нещо монтажа не ти е наред....
Наистина ,нещо куца...
Дай повече инфо,как така от 3-4 удара :roll:
Аз там съм пораснал...
plamen1980
новобранец
новобранец

Мнение от plamen1980 »

Еми не е толкова устойчива на куката и като хванеш 2-3 костура на следващия удар силикона се изплъзва от куката
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

Преди да наденеш силикона капни 1капка секундно лепило на зъбчето на джиг-главата :idea:
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

plamen1980 написа:Еми не е толкова устойчива на куката и като хванеш 2-3 костура на следващия удар силикона се изплъзва от куката
:shock: Тва освен ,ако не е с чибурашка :roll: и офсетна кука,няма как да стане...

По принцип лепило слагам ,наистина ,чак след като се окъса много,някой уловист силикон,ама това след много риби,колкото да го държи на главата или ако го е треснала някой щука :)
Аз там съм пораснал...
plamen1980
новобранец
новобранец

Мнение от plamen1980 »

Днес най-добрите ми резултати бяха на жълта въртележка то всъщност на силикон не хванах една риба при положение че миналия път хванах доста на силикона.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

bobo_33333 написа:
plamen1980 написа:Еми не е толкова устойчива на куката и като хванеш 2-3 костура на следващия удар силикона се изплъзва от куката
:shock: Тва освен ,ако не е с чибурашка :roll: и офсетна кука,няма как да стане...
Абсолютно, да сега "не ми се е изплъзвал" силикона от офсетна кука. А за лепило, сефте чувам някой да ползва такова относно силиконови примамки.
Сенека
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

И аз - по мои наблюдения циановите лепила повреждат този материал...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Petur60 »

И си купи една цикада, а по-нататък ще споделиш сам защо си я купил ;)
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Vid написа: Абсолютно, да сега "не ми се е изплъзвал" силикона от офсетна кука. А за лепило, сефте чувам някой да ползва такова относно силиконови примамки.
Ползват,ползват и аз ползвам ,секундно лепило...

http://www.youtube.com/watch?v=dSfn1osz ... re=related
Мунчо написа:И аз - по мои наблюдения циановите лепила повреждат този материал...
И къде го наблюдава това :roll: ,
само малко го втвърдява,ама се слага наистина малко-една капчица и то за да държи на жилязото или оловото.
Аз там съм пораснал...
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Наблюдавах го при едни експерименти за тунинги на микроглисти. Стават твърди и явно се получава някаква химична реакция между силиконовия материал, защото цветовете помътняват, а някои примамки побеляват в местата на третиране. Вярно, че в случая говорим за по-голямо количество лепило(но не чак прекалено), а може и да е от вида на последното...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”