Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Изкуствена примамка за костур
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- новобранец
Re: Изкуствена примамка за костур
Въобще не ме свиди купил съм си пръчка на St.Croix и други скъпи такъми (не се хваля или надувам) благодаря за съветите на всички.
Мепс аглия 1-2 номер(бяла или жълта) скоро имах няколко костура(ходя за кефал) на едни скакалци подобни на модела на Джаксън но от насипните без марка и модел
, и на този воблер на аватара ми - мое копие на салмо хорнет.

кьоркефали
- Vid
- кандидат преподавател
Да, не се "надувай" защото не е нужно. Ние също не се "надуваме", а си ловим с евтини примамки и пак имаме попадения... (Колегата Пламен улови трофейния распер за сезона на едно евтино салмо). Така, че те съветвам да заложиш на евтини и уловисти примамки... а най важното е да търсиш рибите на правилното място в правилното време.. В обезрибените ни водоеми, опитния спинингист знае по кое време, през кой сезон... къде да търси и намери рибата.., а направиш ли го ще успееш.plamen1980 написа:Въобще не ме свиди купил съм си пръчка на St.Croix и други скъпи такъми (не се хваля или надувам) благодаря за съветите на всички.
Желая успех, и повече излети и риболов... Защото опита се гради от практиката, (а не от четене) и той е името с което наричаме нашите грешки...

Поздрави..
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- новобранец
Туистерите наистина работят много добре улових 7 костура но има един проблем на всеки 3-4 удар силикона си заминава не за друго но няма ли начин някак да се направи по устойчив на кукичката.
- Vid
- кандидат преподавател
Бах тия костури... От удари на бели рибоци съм имал отхапани опашки на силикони, че даже и цели примамки когат съм с тънко влакно, ама от костури?? Нещо монтажа не ти е наред....plamen1980 написа:Туистерите наистина работят много добре улових 7 костура но има един проблем на всеки 3-4 удар силикона си заминава не за друго но няма ли начин някак да се направи по устойчив на кукичката.
Сенека
Сенека
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Наистина ,нещо куца...Нещо монтажа не ти е наред....
Дай повече инфо,как така от 3-4 удара

Аз там съм пораснал...
-
- новобранец
Еми не е толкова устойчива на куката и като хванеш 2-3 костура на следващия удар силикона се изплъзва от куката
-
- разбира нещата
Преди да наденеш силикона капни 1капка секундно лепило на зъбчето на джиг-главата 

- bobo_33333
- кандидат преподавател
plamen1980 написа:Еми не е толкова устойчива на куката и като хванеш 2-3 костура на следващия удар силикона се изплъзва от куката

По принцип лепило слагам ,наистина ,чак след като се окъса много,някой уловист силикон,ама това след много риби,колкото да го държи на главата или ако го е треснала някой щука

Аз там съм пораснал...
-
- новобранец
Днес най-добрите ми резултати бяха на жълта въртележка то всъщност на силикон не хванах една риба при положение че миналия път хванах доста на силикона.
- Vid
- кандидат преподавател
Абсолютно, да сега "не ми се е изплъзвал" силикона от офсетна кука. А за лепило, сефте чувам някой да ползва такова относно силиконови примамки.bobo_33333 написа:plamen1980 написа:Еми не е толкова устойчива на куката и като хванеш 2-3 костура на следващия удар силикона се изплъзва от кукатаТва освен ,ако не е с чибурашка
и офсетна кука,няма как да стане...
Сенека
Сенека
И аз - по мои наблюдения циановите лепила повреждат този материал...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- вече хвърля и на тежко
И си купи една цикада, а по-нататък ще споделиш сам защо си я купил 

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Ползват,ползват и аз ползвам ,секундно лепило...Vid написа: Абсолютно, да сега "не ми се е изплъзвал" силикона от офсетна кука. А за лепило, сефте чувам някой да ползва такова относно силиконови примамки.
http://www.youtube.com/watch?v=dSfn1osz ... re=related
И къде го наблюдава товаМунчо написа:И аз - по мои наблюдения циановите лепила повреждат този материал...

само малко го втвърдява,ама се слага наистина малко-една капчица и то за да държи на жилязото или оловото.
Аз там съм пораснал...
Наблюдавах го при едни експерименти за тунинги на микроглисти. Стават твърди и явно се получава някаква химична реакция между силиконовия материал, защото цветовете помътняват, а някои примамки побеляват в местата на третиране. Вярно, че в случая говорим за по-голямо количество лепило(но не чак прекалено), а може и да е от вида на последното...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;