Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум




КЕФАЛОВИ -2012
Модератори: emo vasilev, alekst
- borkok
- научил се да хвърля
- Мнения: 193
- Регистриран на: Нед Фев 08, 2009 8:05 pm
- Местоположение: Варна
Re: КЕФАЛОВИ -2012
12 часа във винен оцет са достатачни..
Иначе става много -кисело.Поздрави 


- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: КЕФАЛОВИ -2012
Следващия път пробвай: сол - оцет - солpopai написа:Пропуснах да спделя:
Мариновам също както и чернокоп/сафрид-24ч. в сол/солена саламура/ и после 48ч. в оцет !После - бурканя със зехтин,чер пипер и бахар!
Става...пастет!![]()

Точно заради тази причина.borkok написа:... Иначе става много -кисело.Поздрави
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- djambaza
- научил се да хвърля
- Мнения: 135
- Регистриран на: Нед Май 01, 2011 3:02 pm
- Местоположение: Варна
Re: КЕФАЛОВИ -2012
popai , направо ме уби. Днес цял ден съм ту на буруна, ту на топлата вода, ама с твоите бройки нямаше никой.
п.п. Ако някой ви каже, че убивали лефера(карагьоз-а) на топлата вода, се направете на глухи. Нищо подобно, тук-таме някой чернокоп дребен.
п.п. Ако някой ви каже, че убивали лефера(карагьоз-а) на топлата вода, се направете на глухи. Нищо подобно, тук-таме някой чернокоп дребен.
От едната страна на въдицата, винаги има по един балък.
-
- ще става разбирач
- Мнения: 547
- Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 1:54 pm
- Местоположение: Варна
Re: КЕФАЛОВИ -2012
лефера (карагьоза) ?? чернокоп може би има впредвид колегата
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 141
- Регистриран на: Сря Май 25, 2011 12:36 am
- Местоположение: Варна
Re: КЕФАЛОВИ -2012
Като видиш една шкода ;фелиция; комби, черпи шофьора една бира.vladofommi написа:Благодаря на колегите за информацията и за упътването за тоя бурун.Дръпнах днеска десетина риби, утре пак
Re: КЕФАЛОВИ -2012
djambaza написа:popai , направо ме уби. Днес цял ден съм ту на буруна, ту на топлата вода, ама с твоите бройки нямаше никой.
п.п. Ако някой ви каже, че убивали лефера(карагьоз-а) на топлата вода, се направете на глухи. Нищо подобно, тук-таме някой чернокоп дребен.
Може би трябваше да снимам "кофата" на място!!!???

Какъв е смисъла да лъжа или да дам подвеждащо инфо??? Ако си чел някои от малкото ми предишни постове-и то в тая тема,ще разбереш ,че държа на истинската,точната и вярна информация! Личен въпрос на разбиране!
А с "бройки" и то пове4е от мойте - имаше!!!
За да не съм голословен:
Аз бях на мястото към 6.45, риболова започнах около 7.00.
Дойдох на буруна пеш,покрай брега-колата оставих на паркинга до оградата!
Застанх в ляво от мой приятел който ве4е ловеше и беше напред с 10 -15 риби!
Малко по късно точно до нас дойдоха бяла "Джета" и "Астра" комби със семейство които започнаха да ловят на самия борун . Ние бяхме 3-тите в ляво от боруна!
В ляво от нас ловеше колега с червена "корса"! Това отн. конкретното място!
Имаше моменти на отдръпване на рибата и тогава облавяхме и по далечни дистанции! Аз имам няколко риби които ковнаха още с цопване на бомбардата но на дист. 60-70м.!!!
А как водиш бомбардата - това си е твоя лична работа/техника и усет,зависещи от ръка,макара/колко влакно обира с 1 оборот/ и други такива маловажни неща!
Надявам се разбра,какво искам да кажа!

п.п. Да не ставам "мърморан",ама...си от Варна!? Гледам и снимки на "желязото" барба,та как така Лефера го отъждестви с Карагоза???
Ако видиш кораб да се катери по планината,да знаеш че жена го тегли!
/гръцка моряшка поговорка/
/гръцка моряшка поговорка/
- kkiryazov
- разбира нещата
- Мнения: 683
- Регистриран на: Пет Май 08, 2009 4:01 pm
- Местоположение: Бургас
- Обратна връзка:
Re: КЕФАЛОВИ -2012
Днес на Созопол от 07:00 до към 10:00, че после задуха много


Re: КЕФАЛОВИ -2012
Колега тези рибоци в Созопол под училището ли ги хвана?
- kkiryazov
- разбира нещата
- Мнения: 683
- Регистриран на: Пет Май 08, 2009 4:01 pm
- Местоположение: Бургас
- Обратна връзка:
Re: КЕФАЛОВИ -2012
Не, на края на новия град май се води.
Re: КЕФАЛОВИ -2012
Ще пробвам,но....имам питанеКИРО написа:Следващия път пробвай: сол - оцет - солpopai написа:Пропуснах да спделя:
Мариновам също както и чернокоп/сафрид-24ч. в сол/солена саламура/ и после 48ч. в оцет !После - бурканя със зехтин,чер пипер и бахар!
Става...пастет!![]()
![]()
Точно заради тази причина.borkok написа:... Иначе става много -кисело.Поздрави

Без да съм капацитет-а напротив-дилетант съм, но измариновал доста риби


Нали в оцета става онова приятно "угниване и омекотяване" на костите,а след това отново сол-няма ли да отидем към ....."Очирозване"


В никакъв случай не подлагам съвета на съмнение-напротив! Доверявам се и както казах-ще пробвам още при следв. подобаващ улов! Каква соленост да има последната саламура? Като първата ли? И колко време да престои в последната сол,след като е била вече в оцет? И какво се постига с последното осоляване?
Май станаха много въпросите и се отича към то ....спам!?
Може и на лс.
Благодаря!
Ако видиш кораб да се катери по планината,да знаеш че жена го тегли!
/гръцка моряшка поговорка/
/гръцка моряшка поговорка/
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: КЕФАЛОВИ -2012
Заеби спама: скивай сега...
Първата солена саламура 12часа,е за да изкара кръвта на рибата.
Оцета е за да омекоти костите на макс (някои обичат да има малко кости,да го държат 7-8 часа в оцета)
Третата процедура пак със солена саламура е - да омекоти оцетната миризма минимално.
Държи се там рибата,докато почне да пада към дъното.
Недобре осоления сафрид,при нормална солена саламура (яйцето да се покаже горе),
изплува отгоре.След като си поеме достатъчно солта,почва да пада на дъното на съда.
Материала няма как да се спече отново - костите няма как да се възстановят.
Следва накрая изцеждане от 2-3 часа,преди мариноването.
Вземи след изцеждането десетина рибки,и си направи салатка с лук и олио.
Ще видиш какво се получава още преди да е престояла в буркана.
Поради липсата на време,след изцеждането се наложи да оставя рибата в хладилника.
Набараха я младежите първата партида - и до там беше.Изчезна яко дим.
Лошото е,че сега няма сафрид - ще пробвам с чернокопа тогава.
Първата солена саламура 12часа,е за да изкара кръвта на рибата.
Оцета е за да омекоти костите на макс (някои обичат да има малко кости,да го държат 7-8 часа в оцета)
Третата процедура пак със солена саламура е - да омекоти оцетната миризма минимално.
Държи се там рибата,докато почне да пада към дъното.
Недобре осоления сафрид,при нормална солена саламура (яйцето да се покаже горе),
изплува отгоре.След като си поеме достатъчно солта,почва да пада на дъното на съда.
Материала няма как да се спече отново - костите няма как да се възстановят.

Следва накрая изцеждане от 2-3 часа,преди мариноването.
Вземи след изцеждането десетина рибки,и си направи салатка с лук и олио.
Ще видиш какво се получава още преди да е престояла в буркана.
Поради липсата на време,след изцеждането се наложи да оставя рибата в хладилника.
Набараха я младежите първата партида - и до там беше.Изчезна яко дим.
Лошото е,че сега няма сафрид - ще пробвам с чернокопа тогава.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Re: КЕФАЛОВИ -2012
КИРО написа:Заеби спама: скивай сега...
Първата солена саламура 12часа,е за да изкара кръвта на рибата.
Оцета е за да омекоти костите на макс (някои обичат да има малко кости,да го държат 7-8 часа в оцета)
Третата процедура пак със солена саламура е - да омекоти оцетната миризма минимално.
Държи се там рибата,докато почне да пада към дъното.
Недобре осоления сафрид,при нормална солена саламура (яйцето да се покаже горе),
изплува отгоре.След като си поеме достатъчно солта,почва да пада на дъното на съда.
Материала няма как да се спече отново - костите няма как да се възстановят.![]()
Следва накрая изцеждане от 2-3 часа,преди мариноването.
Вземи след изцеждането десетина рибки,и си направи салатка с лук и олио.
Ще видиш какво се получава още преди да е престояла в буркана.
Поради липсата на време,след изцеждането се наложи да оставя рибата в хладилника.
Набараха я младежите първата партида - и до там беше.Изчезна яко дим.
Лошото е,че сега няма сафрид - ще пробвам с чернокопа тогава.



ВдянаФ!

Следващата маринована партида ще бъде по тая рецепта!
Сафрида и чернокопа са друга бира-класа над "кефаловите",но аз ще пробвам с "каквото даде морето"


Ако видиш кораб да се катери по планината,да знаеш че жена го тегли!
/гръцка моряшка поговорка/
/гръцка моряшка поговорка/
Re: КЕФАЛОВИ -2012
малко късно давам информация.значи четвъртък след обед на белия бурун 45бр.илария на плаваща бомбарда.петък пак там с колегата попай от 06,30 до 09,30 64бр.илария.
- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 278
- Регистриран на: Сря Юни 08, 2011 9:33 am
Re: КЕФАЛОВИ -2012
КИРО написа:Заеби спама: скивай сега...
Първата солена саламура 12часа,е за да изкара кръвта на рибата.
Оцета е за да омекоти костите на макс (някои обичат да има малко кости,да го държат 7-8 часа в оцета)
Третата процедура пак със солена саламура е - да омекоти оцетната миризма минимално.
Държи се там рибата,докато почне да пада към дъното.
Недобре осоления сафрид,при нормална солена саламура (яйцето да се покаже горе),
изплува отгоре.След като си поеме достатъчно солта,почва да пада на дъното на съда.
Материала няма как да се спече отново - костите няма как да се възстановят.![]()
Следва накрая изцеждане от 2-3 часа,преди мариноването.
Вземи след изцеждането десетина рибки,и си направи салатка с лук и олио.
Ще видиш какво се получава още преди да е престояла в буркана.
Поради липсата на време,след изцеждането се наложи да оставя рибата в хладилника.
Набараха я младежите първата партида - и до там беше.Изчезна яко дим.
Лошото е,че сега няма сафрид - ще пробвам с чернокопа тогава.
Благодаря много за рецептата! Новаци сме в мариноването, но е новата ни страст с жената. Задължително ще пробваме да я изпълним и ще споделим с приятели...остава само да хвана достатъчно иларии




- ribarshe
- ще става разбирач
- Мнения: 512
- Регистриран на: Сря Дек 13, 2006 9:33 am
- Местоположение: Васил Василев-Варна
Re: КЕФАЛОВИ -2012
Вчера следобяд на Зеления фар - по 5-6 риби на плувка . Рибата е там , но не ще да яде и това е .Рибите излязоха на скарида и хляб , на червей - 1-2 дребни. Май е време да оставям плувката и да почвам с бомбардата 
