КЕФАЛОВИ -2012

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
borkok
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 193
Регистриран на: Нед Фев 08, 2009 8:05 pm
Местоположение: Варна

Re: КЕФАЛОВИ -2012

Мнение от borkok »

12 часа във винен оцет са достатачни.. :!: Иначе става много -кисело.Поздрави :!:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11636
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
Местоположение: Кичево до ВАРНА
Обратна връзка:

Re: КЕФАЛОВИ -2012

Мнение от КИРО »

popai написа:Пропуснах да спделя:
Мариновам също както и чернокоп/сафрид-24ч. в сол/солена саламура/ и после 48ч. в оцет !После - бурканя със зехтин,чер пипер и бахар!
Става...пастет! :wink:
:drinkers:
Следващия път пробвай: сол - оцет - сол :wink:
borkok написа:... Иначе става много -кисело.Поздрави :!:
Точно заради тази причина.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
djambaza
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 135
Регистриран на: Нед Май 01, 2011 3:02 pm
Местоположение: Варна

Re: КЕФАЛОВИ -2012

Мнение от djambaza »

popai , направо ме уби. Днес цял ден съм ту на буруна, ту на топлата вода, ама с твоите бройки нямаше никой.

п.п. Ако някой ви каже, че убивали лефера(карагьоз-а) на топлата вода, се направете на глухи. Нищо подобно, тук-таме някой чернокоп дребен.
От едната страна на въдицата, винаги има по един балък.
ico000_
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 547
Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 1:54 pm
Местоположение: Варна

Re: КЕФАЛОВИ -2012

Мнение от ico000_ »

лефера (карагьоза) ?? чернокоп може би има впредвид колегата
nasko_sym
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 141
Регистриран на: Сря Май 25, 2011 12:36 am
Местоположение: Варна

Re: КЕФАЛОВИ -2012

Мнение от nasko_sym »

vladofommi написа:Благодаря на колегите за информацията и за упътването за тоя бурун.Дръпнах днеска десетина риби, утре пак :D
Като видиш една шкода ;фелиция; комби, черпи шофьора една бира.
Аватар
popai
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 306
Регистриран на: Вто Ное 27, 2007 3:38 pm
Местоположение: Varna

Re: КЕФАЛОВИ -2012

Мнение от popai »

djambaza написа:popai , направо ме уби. Днес цял ден съм ту на буруна, ту на топлата вода, ама с твоите бройки нямаше никой.

п.п. Ако някой ви каже, че убивали лефера(карагьоз-а) на топлата вода, се направете на глухи. Нищо подобно, тук-таме някой чернокоп дребен.

Може би трябваше да снимам "кофата" на място!!!??? :roll:
Какъв е смисъла да лъжа или да дам подвеждащо инфо??? Ако си чел някои от малкото ми предишни постове-и то в тая тема,ще разбереш ,че държа на истинската,точната и вярна информация! Личен въпрос на разбиране!
А с "бройки" и то пове4е от мойте - имаше!!!
За да не съм голословен:
Аз бях на мястото към 6.45, риболова започнах около 7.00.
Дойдох на буруна пеш,покрай брега-колата оставих на паркинга до оградата!
Застанх в ляво от мой приятел който ве4е ловеше и беше напред с 10 -15 риби!
Малко по късно точно до нас дойдоха бяла "Джета" и "Астра" комби със семейство които започнаха да ловят на самия борун . Ние бяхме 3-тите в ляво от боруна!
В ляво от нас ловеше колега с червена "корса"! Това отн. конкретното място!
Имаше моменти на отдръпване на рибата и тогава облавяхме и по далечни дистанции! Аз имам няколко риби които ковнаха още с цопване на бомбардата но на дист. 60-70м.!!!
А как водиш бомбардата - това си е твоя лична работа/техника и усет,зависещи от ръка,макара/колко влакно обира с 1 оборот/ и други такива маловажни неща!
Надявам се разбра,какво искам да кажа! :wink:
п.п. Да не ставам "мърморан",ама...си от Варна!? Гледам и снимки на "желязото" барба,та как така Лефера го отъждестви с Карагоза???
Ако видиш кораб да се катери по планината,да знаеш че жена го тегли!
/гръцка моряшка поговорка/
Аватар
kkiryazov
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 683
Регистриран на: Пет Май 08, 2009 4:01 pm
Местоположение: Бургас
Обратна връзка:

Re: КЕФАЛОВИ -2012

Мнение от kkiryazov »

Днес на Созопол от 07:00 до към 10:00, че после задуха много

Изображение
bambucha
новобранец
новобранец
Мнения: 20
Регистриран на: Чет Ное 19, 2009 12:11 pm
Местоположение: Бургас

Re: КЕФАЛОВИ -2012

Мнение от bambucha »

Колега тези рибоци в Созопол под училището ли ги хвана?
Аватар
kkiryazov
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 683
Регистриран на: Пет Май 08, 2009 4:01 pm
Местоположение: Бургас
Обратна връзка:

Re: КЕФАЛОВИ -2012

Мнение от kkiryazov »

Не, на края на новия град май се води.
Аватар
popai
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 306
Регистриран на: Вто Ное 27, 2007 3:38 pm
Местоположение: Varna

Re: КЕФАЛОВИ -2012

Мнение от popai »

КИРО написа:
popai написа:Пропуснах да спделя:
Мариновам също както и чернокоп/сафрид-24ч. в сол/солена саламура/ и после 48ч. в оцет !После - бурканя със зехтин,чер пипер и бахар!
Става...пастет! :wink:
:drinkers:
Следващия път пробвай: сол - оцет - сол :wink:
borkok написа:... Иначе става много -кисело.Поздрави :!:
Точно заради тази причина.
Ще пробвам,но....имам питане :D :
Без да съм капацитет-а напротив-дилетант съм, но измариновал доста риби :wink: :D - та след като е минала през оцета и след това сол,няма ли да се спече "матрала"?
Нали в оцета става онова приятно "угниване и омекотяване" на костите,а след това отново сол-няма ли да отидем към ....."Очирозване" :roll: :D !
В никакъв случай не подлагам съвета на съмнение-напротив! Доверявам се и както казах-ще пробвам още при следв. подобаващ улов! Каква соленост да има последната саламура? Като първата ли? И колко време да престои в последната сол,след като е била вече в оцет? И какво се постига с последното осоляване?
Май станаха много въпросите и се отича към то ....спам!?
Може и на лс.
Благодаря!
Ако видиш кораб да се катери по планината,да знаеш че жена го тегли!
/гръцка моряшка поговорка/
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11636
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
Местоположение: Кичево до ВАРНА
Обратна връзка:

Re: КЕФАЛОВИ -2012

Мнение от КИРО »

Заеби спама: скивай сега...
Първата солена саламура 12часа,е за да изкара кръвта на рибата.
Оцета е за да омекоти костите на макс (някои обичат да има малко кости,да го държат 7-8 часа в оцета)
Третата процедура пак със солена саламура е - да омекоти оцетната миризма минимално.
Държи се там рибата,докато почне да пада към дъното.
Недобре осоления сафрид,при нормална солена саламура (яйцето да се покаже горе),
изплува отгоре.След като си поеме достатъчно солта,почва да пада на дъното на съда.
Материала няма как да се спече отново - костите няма как да се възстановят. :wink:

Следва накрая изцеждане от 2-3 часа,преди мариноването.
Вземи след изцеждането десетина рибки,и си направи салатка с лук и олио.
Ще видиш какво се получава още преди да е престояла в буркана.

Поради липсата на време,след изцеждането се наложи да оставя рибата в хладилника.
Набараха я младежите първата партида - и до там беше.Изчезна яко дим.

Лошото е,че сега няма сафрид - ще пробвам с чернокопа тогава. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
popai
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 306
Регистриран на: Вто Ное 27, 2007 3:38 pm
Местоположение: Varna

Re: КЕФАЛОВИ -2012

Мнение от popai »

КИРО написа:Заеби спама: скивай сега...
Първата солена саламура 12часа,е за да изкара кръвта на рибата.
Оцета е за да омекоти костите на макс (някои обичат да има малко кости,да го държат 7-8 часа в оцета)
Третата процедура пак със солена саламура е - да омекоти оцетната миризма минимално.
Държи се там рибата,докато почне да пада към дъното.
Недобре осоления сафрид,при нормална солена саламура (яйцето да се покаже горе),
изплува отгоре.След като си поеме достатъчно солта,почва да пада на дъното на съда.
Материала няма как да се спече отново - костите няма как да се възстановят. :wink:

Следва накрая изцеждане от 2-3 часа,преди мариноването.
Вземи след изцеждането десетина рибки,и си направи салатка с лук и олио.
Ще видиш какво се получава още преди да е престояла в буркана.

Поради липсата на време,след изцеждането се наложи да оставя рибата в хладилника.
Набараха я младежите първата партида - и до там беше.Изчезна яко дим.

Лошото е,че сега няма сафрид - ще пробвам с чернокопа тогава. :D
:prayer: :prayer: :prayer:
ВдянаФ! :D
Следващата маринована партида ще бъде по тая рецепта!
Сафрида и чернокопа са друга бира-класа над "кефаловите",но аз ще пробвам с "каквото даде морето" :D :wink: !!!
Ако видиш кораб да се катери по планината,да знаеш че жена го тегли!
/гръцка моряшка поговорка/
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 821
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 9:29 am
Местоположение: Варна

Re: КЕФАЛОВИ -2012

Мнение от Kodjito75 »

малко късно давам информация.значи четвъртък след обед на белия бурун 45бр.илария на плаваща бомбарда.петък пак там с колегата попай от 06,30 до 09,30 64бр.илария.
Аватар
biserkehayov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 278
Регистриран на: Сря Юни 08, 2011 9:33 am

Re: КЕФАЛОВИ -2012

Мнение от biserkehayov »

КИРО написа:Заеби спама: скивай сега...
Първата солена саламура 12часа,е за да изкара кръвта на рибата.
Оцета е за да омекоти костите на макс (някои обичат да има малко кости,да го държат 7-8 часа в оцета)
Третата процедура пак със солена саламура е - да омекоти оцетната миризма минимално.
Държи се там рибата,докато почне да пада към дъното.
Недобре осоления сафрид,при нормална солена саламура (яйцето да се покаже горе),
изплува отгоре.След като си поеме достатъчно солта,почва да пада на дъното на съда.
Материала няма как да се спече отново - костите няма как да се възстановят. :wink:

Следва накрая изцеждане от 2-3 часа,преди мариноването.
Вземи след изцеждането десетина рибки,и си направи салатка с лук и олио.
Ще видиш какво се получава още преди да е престояла в буркана.

Поради липсата на време,след изцеждането се наложи да оставя рибата в хладилника.
Набараха я младежите първата партида - и до там беше.Изчезна яко дим.

Лошото е,че сега няма сафрид - ще пробвам с чернокопа тогава. :D

Благодаря много за рецептата! Новаци сме в мариноването, но е новата ни страст с жената. Задължително ще пробваме да я изпълним и ще споделим с приятели...остава само да хвана достатъчно иларии :D :D :D :D
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 512
Регистриран на: Сря Дек 13, 2006 9:33 am
Местоположение: Васил Василев-Варна

Re: КЕФАЛОВИ -2012

Мнение от ribarshe »

Вчера следобяд на Зеления фар - по 5-6 риби на плувка . Рибата е там , но не ще да яде и това е .Рибите излязоха на скарида и хляб , на червей - 1-2 дребни. Май е време да оставям плувката и да почвам с бомбардата :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”