Риболов на пъстърва в маловодието

Модератори: bobopeli, sapuna

Gutierez
новобранец
новобранец

Re: Риболов на пъстърва в маловодието

Мнение от Gutierez »

Това, че пъстървата била видяла риболовеца и после атакувала примамката, защото виждаш ли била много лакома, е откровено смешно твърдение... Наистина риболовецът в случая доста се е показал, но рибата 100 % не го е видяла... За това са помогнали надвиснатите клони, сенчестото място и самия бързей. Ако действието се случваше на открито и слънчево място, бирата в случая щеше да е доста по-различна....

И като е толкова лакома пъстървата, защо не му атакува воблера на човека от 20 опита, а след като сложи блесна, тогава подгони?
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Re: Риболов на пъстърва в маловодието

Мнение от Бат Стан »

Gutierez написа:Това, че пъстървата била видяла риболовеца и после атакувала примамката, защото виждаш ли била много лакома, е откровено смешно твърдение... Наистина риболовецът в случая доста се е показал, но рибата 100 % не го е видяла... За това са помогнали надвиснатите клони, сенчестото място и самия бързей. Ако действието се случваше на открито и слънчево място, бирата в случая щеше да е доста по-различна....

И като е толкова лакома пъстървата, защо не му атакува воблера на човека от 20 опита, а след като сложи блесна, тогава подгони?
Колега, прав си. Имам предвид това, че се намирам в зрителното й поле на място, на което би могла да ме види. А че не ме е видяла е повече от ясно, тъй като в противен случай нямаше да удари. Вероятно вниманието й е било насочено само към примамката. В други подобни случаи съм имал риби, които тръгват след блесната, обаче ме виждат и в последния момент се отказват от атаката и бягат. Поздрави и наслука!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”