Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Заргана май доста се раздвижи ...
Модератори: emo vasilev, alekst
- Малкото рибарче
- новобранец
Нямам представа, защото не бях на кея, а от другата страна на вълноломите. Честно казано, не знам някой да е хванал лефер на пристанището, но пък и нямам свежа информация оттам. Съжалявам! Ако получа секретни данни, обаче, обещавам да ги споделя тутакси:lol:Toby написа:Поздравления рибарче , но би ли споделил имашели някои да хвърля за лефер от кея
Не съм ловец, но съм рибар!
аааа - аз нема си издавам тайните я
добре :
http://forum.fishing-mania.com/album_pa ... e=previous
зарганата с кървавите хриле - обърнете и внимамание , след " преплуването " и в посока обратна на часовниковата стрелка хрилете и се прибират :
http://forum.fishing-mania.com/album_pa ... &mode=next
и админите и те да кажат

добре :
зарганата с кървавите хриле - обърнете и внимамание , след " преплуването " и в посока обратна на часовниковата стрелка хрилете и се прибират :
и админите и те да кажат

- SILVESTER
- ще става разбирач
Аве Булти,ти си бил голям дедектив!!!Булти написа:аааа - аз нема си издавам тайните я![]()
добре :
и админите и те да кажат
Не ти ли писна???
Щот на мен да!!!
Покажи нещо да те видим и теб.
Чурулика го видяхме,ами ти какво ще покажеш с въдица??
И не забравяй че е лесно да критикуваш,но е трудно да градиш.
Аз съм за сеира,айде посни някоя снимка.
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
- SILVESTER
- ще става разбирач
сеир-гледам,наблюдавам,конкретното заяждане,и ми е чудно до къде може да стигне човек с безмислени бъртвежи.soleno написа:толкова много други форуми има специално "за сеир" - защо беSILVESTER написа:....
Аз съм за сеира...![]()
:
На трета буна не съм ходил никога за риба,и бъди сигурен че ако те срешна някъде по морето ще ти се обадяsoleno написа:п.с. бил си на 3та буна, а да не се обадиш - другия път ела на десния ръкав в челото на челото

Извинявам се за спама,ама той морския и без това май одавна няма модератори

... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
М-м-м,да-а-а... Едно полуграмотно фотографче,свикнало цял живот да натиска копчето по заповед на този или онзи шеф,е решило да покаже колко много знае и как може да манипулира мнението на съфорумците. Невероятен детектив и голям герой.Като цяло-тревиален и рафиниран плювач, включващ се само когато трябва да изпъкне на гърба на друг. Е,целта вероятно е постигната.Хайде сега да увеличим не само част,а целите снимки и да открием разликите.
1.Количеството на рибата /разликата е видима/.Рибите могат да се преброят без проблеми.
2.Разликите в дължините на въпросните кървави риби /колкото и да са почти еднакви/.
3.Чистотата на рибите и теракота в двете снимки /около ,и на въпросната риба/.
4.Вдървената /въпросна/риба от снимка едно е придобила идеална дъга в снимка две. Всеки,който е ловил някога зарган знае ,че това е невъзможно.Защо ли ми е било необходимода изправям една риба и да я огъвам отново,пък и да я поставя на същото място.Булти може и да го прави /ама няма снимки/.Аз просто бих я скрил някъде отдолу.
5.Почти откъснатата чофка на въпросната риба е зарастнала и се виждат само окървавени хриле.
6.Не мога всеки път да променям теракота и осветлението в банята,или да нареждам улова си на нов вестник с дата за доказателство.
7.И всичко това за 30 секунди!?!? Това може да го направи само професионалиста /натискача на копчето/ ,който с една сълзлива история за една топка си мисли,че трябва да е спечелил безрезервно доверие.
Да ме извиняваш "уважаеми",нямах намерение да бъда толкова краен,но ти явно не знаеш кога да започнеш и кога да спреш. Или си просто искаш да си останеш един "натискач на копчето"?
П.П. Колега Джо, съжалявам ,че се оспами хубавата и актуална тема. Нямах намерение да отговарям на тези провокации и открити обиди, но както казах по-горе,някои хора не знаят кога да спрат.Ще ти се реванширам .
1.Количеството на рибата /разликата е видима/.Рибите могат да се преброят без проблеми.
2.Разликите в дължините на въпросните кървави риби /колкото и да са почти еднакви/.
3.Чистотата на рибите и теракота в двете снимки /около ,и на въпросната риба/.
4.Вдървената /въпросна/риба от снимка едно е придобила идеална дъга в снимка две. Всеки,който е ловил някога зарган знае ,че това е невъзможно.Защо ли ми е било необходимода изправям една риба и да я огъвам отново,пък и да я поставя на същото място.Булти може и да го прави /ама няма снимки/.Аз просто бих я скрил някъде отдолу.
5.Почти откъснатата чофка на въпросната риба е зарастнала и се виждат само окървавени хриле.
6.Не мога всеки път да променям теракота и осветлението в банята,или да нареждам улова си на нов вестник с дата за доказателство.
7.И всичко това за 30 секунди!?!? Това може да го направи само професионалиста /натискача на копчето/ ,който с една сълзлива история за една топка си мисли,че трябва да е спечелил безрезервно доверие.
Да ме извиняваш "уважаеми",нямах намерение да бъда толкова краен,но ти явно не знаеш кога да започнеш и кога да спреш. Или си просто искаш да си останеш един "натискач на копчето"?
П.П. Колега Джо, съжалявам ,че се оспами хубавата и актуална тема. Нямах намерение да отговарям на тези провокации и открити обиди, но както казах по-горе,някои хора не знаят кога да спрат.Ще ти се реванширам .
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Май само аз намазах от тоя пресконференция без да знам че ще има такаваsoleno написа:КОЙТО иска свежо инфо - давам пресконференция от 17.00ч днес на ВЪЛНОЛОМА
"темата е уловът на 3 лефера не е толкова интересен колкото улова на един дърт лефундер "![]()
![]()
![]()
имате 20 мин.... палете колите и газ - закъснелите в барчето на ЯХТ КЛУБА .
съжалявам за СПАМа - ама тая тема 12 хил пъти четена е шампиона на сезона

Днеска резултата на вълнолома от 15:30 до 6:00 само 1 илария,от 6 до 6:30 още 7 парчета.
Снимки няма да прилагам, че да не вляза и аз във филмите

За бракониерите само слънчаци
!

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Момчета,ае моля ви спрете да се заяждате и да пълните форума с глупости,щото не е направен за това.Като толкова неможете да се понасяте,или имате забележки един към друг-има лични съобщения,ако искате се кълнете там.Каква полза имате от всичкото това!?Ае стига с тоя интернет,мирясайте и отидете за риба,по-добре ще се почувствате.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- ще става разбирач
- чуруликпенчо
- сериозен играч
И днес ,както всеки ден от месец насам ходихме със съпругата ми за риба.Да,ама само ходихме.Много висока вълна имаше по цялото крайбрежие ,и това ни принуди да прескочим до трета буна. Още отдалече се видя,че манифестацията там продължава и поради тази причина останахме на четвърта буна. Празна работа ,ако не броим няколко удара на заргани-бебета,които само накъсваха червея. Това до 9.00ч когато пристигна колегата Soleno , който се връщаше от трета буна.И там било същата немотийка. В 9,30ч. си хапнахме сандвичите,изпихме си кафето ,и беж към къщи. Толкова риболов за днес. Дано до утре падне вълната,че да помятаме отново. Сега се сетих,че утре е събота,т.е голяма лудница ще е пак,но поне ще си побъбрим на воля.Ае стига с тоя интернет,мирясайте и отидете за риба,по-добре ще се почувствате.
Наслука на всички през уикенда!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
-
- учете се от него
Току що говорих с колегата Петьо (който далновидно си взе отпуска) та той и жена му на к-г Веселие на ТОРЕН червей
взели 45 заргана като били и на не най-подходящото място.Вдигнало вълна и им свършил червея та се прибирали.
Май идва времето когато изедника няма да подбира стръвта
и ще лапа всичко, щото дребната рибка взе да изчезва
.
Иначе ние си имаме морски червей макар и чуждоземен, че ако утре се назландисва на торняка сме подготвении и с маринован дори.

Май идва времето когато изедника няма да подбира стръвта

Иначе ние си имаме морски червей макар и чуждоземен, че ако утре се назландисва на торняка сме подготвении и с маринован дори.
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз за торния черав май казах,че е равен по сили на морския,но само за зарганите,иларията не пипва.Пък на фара знам какво е,щото вчера минах от там,пълна лудница беше,всеки мята къдет и върху когот му падне,пък рибата беше малко.Аз обаче набързо намерих точното местоположение н пасажите с илария и за един час си направих едно тиганче.
Дано да се оправи морето и да се махнат вълните и вятъра,че са направо като трън в гъзЪТ! 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Слизайки по тъмно към галенския бряг, чух шума на прибоя и се усъмних, че риба тук днес няма да има (споделям мнението на колегите, че заргана обича бистрата, неразмътена вода). Картината действително не беше от красивите - ниски вълни се редуваха с високи по метър - метър и половина. Но поне нямаше плуващи във водата водорасли, иначе трябваше просто да се връщам обратно. Заргана започна да се обажда чак след 7. За съжаление не на моята въдица, а при колегата до мен, който извади 4-5 риби една след друга. Уж мятахме на една и съща дистанция, такъмите ни бяха абсолютно еднакви, пък ... Най-накрая успях и аз да се разпиша. Последва добър интервал от 8 до 9. Мятахме кой колкото сила има, защото кълвеше навътре, където вълните бяха ниски и нямаше мътилка. Ято едри заргани непредпазливо навлезе в обсега ни и се задържа там десетина минути и ние инкасирахме по 3-4 дебелака, поставяйки на изпитание оборудване и такъми. След 9-9.30 рибата почти спря да яде.
Равносметка: 12 заргана и 2 иларии.

Равносметка: 12 заргана и 2 иларии.