Да спасим яз. Крапец (Ловешко)

Модератори: bobopeli, sapuna

Branko73
новобранец
новобранец

Да спасим яз. Крапец (Ловешко)

Мнение от Branko73 »

Здравейте Колеги!
Искам да отворя темата за масовото раздаване на язовири под наем/аренда. Аз съм от Ловеч. В момента се стартира процедура за отдаване под наем на послединя свободен язовир - Крапец на 50км радиус от Ловеч. Всичко вече е раздадено на арендатори. Всеки селски гьол , микроязовир или по-големите язовири, всичко е под аренда. Миналата есен дадоха Александровския язовир и добросъвестния арендатор без да пусне кьораво рибе в него почна да прибира по 5 лв. от всеки рибар който иде там. През лятото го награбиха данъчните за неиздаване на документ за тия 5 лв. дето ги взима на калпак и съответно за да си избие парите същия арендатор увеличи таксата на 6 лв.От както го взе под аренда аз спрях да ходя там. И няма да ида дори и китове да почнат да кълват там.
Нямам нищо против срещу платения риболов, но този който иска парите поне да е направил някаква инвестиция, но така на готово да дере кожи за рибата която не е пусната от него, това е безобразие!
Сега новия собственик на яз. Крапец - Напоителни системи Плевен го дават под наем. 2 месеца преди търга за отдаване под наем, тумбака който е 100% сигурен, че ще спечели, вече беше пуснал пазачи да правят заграждения и да слагат табели "Частна собственост", да гонят рибарите ако не искат да платят 7лв. такса! До колкото знам се е стигнало и до бой. На следващия ден ИАРА-та и полицията са разгонили пазачите на Крапец, но очеваден е факта , че за да си позволи това БЕЗОЧИЕ, този който е пуснал пазвантите, явно е сигурен, че ще спечели. А за да е сигурен значи търга предварително е разигран под масата!
Всичките ми познати рибари от Ловеч също са крайно възмутени от това че ни се отнема последния свободен язовир около града. Доста от тях не смятат да си подновяват повече рибарските билети, защото вече няма къде да се иде с този билет. Остана един полупресъхнал Осъм с наплашена от мрежарите риба!
Сега "Сдружение ловно-рибарско дружество Ловеч" организира подписка ПРОТИВ отдаването на яз. Крапец под наем и промяната му от любителски за стопански риболов от Напоителни системи Плевен. Моля всички рибари от Ловешко, а и тези които не се чувстват безучастни, да ни подкрепят с подписите си. Подписката е разпросранена във всички магазини за риболовни такъми в Ловеч и ще бъде там до петък 21.09.12.
Време няма!
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Да спасим яз. Крапец (Ловешко)

Мнение от bobo_33333 »

В Севлиево няма подписка,даже повечето не са и чували,по рибарските магазини и те също не знаят.
А и ние посещаваме язовира :oops:
Аз там съм пораснал...
Branko73
новобранец
новобранец

Мнение от Branko73 »

Явно не го посещавате толкова често, щом ви е убегнал този момент. Пък и вие си имате "Backup" вариант - яз.Стамболийски. Ако желаете да се включите в инициативата против даването на Крапец под наем, винаги има начин. Проблема е , че процедурата по търга вече е стартирана и нямаме много време!
bodjaka
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bodjaka »

подписката е качена в повечето сайтове и може да се изтегли от там,разбира се при желание да променим нещо,ако отворим 5 теми с 1 и съща идея не правим нищо,подписката върви от понеделник Искрен и много други колеги се опитваме да я разпространим навсякъде,но не е възможно физически,изтеглете и попълвайте,до неделя най-късно трябва да са в град Ловеч-Княз Имеретински №36 магазин Риболовни такъми Искрен Трифонов :arrow: В понеделник трябва да са в Министерството
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Успех ако имаш възможност даи и информация къде се намират риболовните магазини а аз ако минавам оттам ще метна един подпис :)
Риболова е хоби.Наслука :)
Аватар
des_koooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от des_koooo »

bodjaka написа:подписката е качена в повечето сайтове и може да се изтегли от там,разбира се при желание да променим нещо,ако отворим 5 теми с 1 и съща идея не правим нищо,подписката върви от понеделник Искрен и много други колеги се опитваме да я разпространим навсякъде,но не е възможно физически,изтеглете и попълвайте,до неделя най-късно трябва да са в град Ловеч-Княз Имеретински №36 магазин Риболовни такъми Искрен Трифонов :arrow: В понеделник трябва да са в Министерството

Дай сайтовете на подписката колега.Ще помагаме и ние.Аз съм от Плевен и също посещавам язовира.
Всеки понеделник ме мъчи
въпроса:Почивни дни въобще
имаше ли?
bodjaka
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bodjaka »

има я тук в На риба,в Карп Бг,мисля че и в манията е качена,просто тук има 3 теми за 1 и също нещо и става мазало
bodjaka
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bodjaka »

des_koooo написа:
bodjaka написа:подписката е качена в повечето сайтове и може да се изтегли от там,разбира се при желание да променим нещо,ако отворим 5 теми с 1 и съща идея не правим нищо,подписката върви от понеделник Искрен и много други колеги се опитваме да я разпространим навсякъде,но не е възможно физически,изтеглете и попълвайте,до неделя най-късно трябва да са в град Ловеч-Княз Имеретински №36 магазин Риболовни такъми Искрен Трифонов :arrow: В понеделник трябва да са в Министерството

Дай сайтовете на подписката колега.Ще помагаме и ние.Аз съм от Плевен и също посещавам язовира.
в Плевен ли или в Ловеч :?:
Последно промяна от bodjaka на Сря Сеп 19, 2012 9:51 pm, променено общо 1 път.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Branko73 написа:Явно не го посещавате толкова често, щом ви е убегнал този момент. Пък и вие си имате "Backup" вариант - яз.Стамболийски. Ако желаете да се включите в инициативата против даването на Крапец под наем, винаги има начин. Проблема е , че процедурата по търга вече е стартирана и нямаме много време!
Аре сега да не задълбаваме в тази насока.
Ела ти на зима на дупка на Стамболийски или на пролет за уклей...когато Стамболиеца е скован от лед...
Може и да провериш ,има писано за там и за излетите ни там и после да ни съдиш така...
Зная едва от няколко дена от темите във този форум и попитах в магазините в Севлиево,а те знаят там от мене вече :shock:
Аз там съм пораснал...
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

bodjaka написа:има я тук в На риба,в Карп Бг,мисля че и в манията е качена,просто тук има 3 теми за 1 и също нещо и става мазало
Добре де има я,ясно,има 2-3 теми,ама дай линк,къде я има
Аз там съм пораснал...
Аватар
des_koooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от des_koooo »

iannis написа:Изображение

Това е бланката,на която се подписваме в Ловеч!Но подписката ще върви до неделя за да може в понеделник да бъде занесена в Министерството!Така че ако някои иска да помогне с нея извън Ловеч,трябва до неделя вечер да я прати в магазина на Искрен,Рибарски такъми!

ЕТО ТОВА Е,НАМЕРИХ Я
Всеки понеделник ме мъчи
въпроса:Почивни дни въобще
имаше ли?
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

Как да се запиша?
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

Колеги, ако можете намерете информация за търга.
По принцип тези търгове са публични с тайно наддаване.
Информация в интернет няма.
Аватар
kaleeff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kaleeff »

Mила родна картинка, какво да ви кажа...
п.с. Само махнете колоната ЕГН от подписката, че да не ви зачебръсти някоя друга доброжелателна "Институция" в Булгаристан... (КЗЛД и т.н.)
Фен-клуб Таранка!
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Branko73 написа: 2 месеца преди търга за отдаване под наем, тумбака който е 100% сигурен, че ще спечели, вече беше пуснал пазачи да правят заграждения и да слагат табели "Частна собственост", да гонят рибарите ако не искат да платят 7лв. такса! До колкото знам се е стигнало и до бой. На следващия ден ИАРА-та и полицията са разгонили пазачите на Крапец, но очеваден е факта , че за да си позволи това БЕЗОЧИЕ, този който е пуснал пазвантите, явно е сигурен, че ще спечели. А за да е сигурен значи търга предварително е разигран под масата!
Тумбака да не е същия тумбак, дето дойде да ни плаши с пушка миналата година на Дойренци? Аналогична случка. Дееба дерибеите.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”