Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Да спасим яз. Крапец (Ловешко)
Да спасим яз. Крапец (Ловешко)
Здравейте Колеги!
Искам да отворя темата за масовото раздаване на язовири под наем/аренда. Аз съм от Ловеч. В момента се стартира процедура за отдаване под наем на послединя свободен язовир - Крапец на 50км радиус от Ловеч. Всичко вече е раздадено на арендатори. Всеки селски гьол , микроязовир или по-големите язовири, всичко е под аренда. Миналата есен дадоха Александровския язовир и добросъвестния арендатор без да пусне кьораво рибе в него почна да прибира по 5 лв. от всеки рибар който иде там. През лятото го награбиха данъчните за неиздаване на документ за тия 5 лв. дето ги взима на калпак и съответно за да си избие парите същия арендатор увеличи таксата на 6 лв.От както го взе под аренда аз спрях да ходя там. И няма да ида дори и китове да почнат да кълват там.
Нямам нищо против срещу платения риболов, но този който иска парите поне да е направил някаква инвестиция, но така на готово да дере кожи за рибата която не е пусната от него, това е безобразие!
Сега новия собственик на яз. Крапец - Напоителни системи Плевен го дават под наем. 2 месеца преди търга за отдаване под наем, тумбака който е 100% сигурен, че ще спечели, вече беше пуснал пазачи да правят заграждения и да слагат табели "Частна собственост", да гонят рибарите ако не искат да платят 7лв. такса! До колкото знам се е стигнало и до бой. На следващия ден ИАРА-та и полицията са разгонили пазачите на Крапец, но очеваден е факта , че за да си позволи това БЕЗОЧИЕ, този който е пуснал пазвантите, явно е сигурен, че ще спечели. А за да е сигурен значи търга предварително е разигран под масата!
Всичките ми познати рибари от Ловеч също са крайно възмутени от това че ни се отнема последния свободен язовир около града. Доста от тях не смятат да си подновяват повече рибарските билети, защото вече няма къде да се иде с този билет. Остана един полупресъхнал Осъм с наплашена от мрежарите риба!
Сега "Сдружение ловно-рибарско дружество Ловеч" организира подписка ПРОТИВ отдаването на яз. Крапец под наем и промяната му от любителски за стопански риболов от Напоителни системи Плевен. Моля всички рибари от Ловешко, а и тези които не се чувстват безучастни, да ни подкрепят с подписите си. Подписката е разпросранена във всички магазини за риболовни такъми в Ловеч и ще бъде там до петък 21.09.12.
Време няма!
Искам да отворя темата за масовото раздаване на язовири под наем/аренда. Аз съм от Ловеч. В момента се стартира процедура за отдаване под наем на послединя свободен язовир - Крапец на 50км радиус от Ловеч. Всичко вече е раздадено на арендатори. Всеки селски гьол , микроязовир или по-големите язовири, всичко е под аренда. Миналата есен дадоха Александровския язовир и добросъвестния арендатор без да пусне кьораво рибе в него почна да прибира по 5 лв. от всеки рибар който иде там. През лятото го награбиха данъчните за неиздаване на документ за тия 5 лв. дето ги взима на калпак и съответно за да си избие парите същия арендатор увеличи таксата на 6 лв.От както го взе под аренда аз спрях да ходя там. И няма да ида дори и китове да почнат да кълват там.
Нямам нищо против срещу платения риболов, но този който иска парите поне да е направил някаква инвестиция, но така на готово да дере кожи за рибата която не е пусната от него, това е безобразие!
Сега новия собственик на яз. Крапец - Напоителни системи Плевен го дават под наем. 2 месеца преди търга за отдаване под наем, тумбака който е 100% сигурен, че ще спечели, вече беше пуснал пазачи да правят заграждения и да слагат табели "Частна собственост", да гонят рибарите ако не искат да платят 7лв. такса! До колкото знам се е стигнало и до бой. На следващия ден ИАРА-та и полицията са разгонили пазачите на Крапец, но очеваден е факта , че за да си позволи това БЕЗОЧИЕ, този който е пуснал пазвантите, явно е сигурен, че ще спечели. А за да е сигурен значи търга предварително е разигран под масата!
Всичките ми познати рибари от Ловеч също са крайно възмутени от това че ни се отнема последния свободен язовир около града. Доста от тях не смятат да си подновяват повече рибарските билети, защото вече няма къде да се иде с този билет. Остана един полупресъхнал Осъм с наплашена от мрежарите риба!
Сега "Сдружение ловно-рибарско дружество Ловеч" организира подписка ПРОТИВ отдаването на яз. Крапец под наем и промяната му от любителски за стопански риболов от Напоителни системи Плевен. Моля всички рибари от Ловешко, а и тези които не се чувстват безучастни, да ни подкрепят с подписите си. Подписката е разпросранена във всички магазини за риболовни такъми в Ловеч и ще бъде там до петък 21.09.12.
Време няма!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Да спасим яз. Крапец (Ловешко)
В Севлиево няма подписка,даже повечето не са и чували,по рибарските магазини и те също не знаят.
А и ние посещаваме язовира
А и ние посещаваме язовира

Аз там съм пораснал...
Явно не го посещавате толкова често, щом ви е убегнал този момент. Пък и вие си имате "Backup" вариант - яз.Стамболийски. Ако желаете да се включите в инициативата против даването на Крапец под наем, винаги има начин. Проблема е , че процедурата по търга вече е стартирана и нямаме много време!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
подписката е качена в повечето сайтове и може да се изтегли от там,разбира се при желание да променим нещо,ако отворим 5 теми с 1 и съща идея не правим нищо,подписката върви от понеделник Искрен и много други колеги се опитваме да я разпространим навсякъде,но не е възможно физически,изтеглете и попълвайте,до неделя най-късно трябва да са в град Ловеч-Княз Имеретински №36 магазин Риболовни такъми Искрен Трифонов
В понеделник трябва да са в Министерството

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Успех ако имаш възможност даи и информация къде се намират риболовните магазини а аз ако минавам оттам ще метна един подпис 

Риболова е хоби.Наслука 

bodjaka написа:подписката е качена в повечето сайтове и може да се изтегли от там,разбира се при желание да променим нещо,ако отворим 5 теми с 1 и съща идея не правим нищо,подписката върви от понеделник Искрен и много други колеги се опитваме да я разпространим навсякъде,но не е възможно физически,изтеглете и попълвайте,до неделя най-късно трябва да са в град Ловеч-Княз Имеретински №36 магазин Риболовни такъми Искрен ТрифоновВ понеделник трябва да са в Министерството
Дай сайтовете на подписката колега.Ще помагаме и ние.Аз съм от Плевен и също посещавам язовира.
Всеки понеделник ме мъчи
въпроса:Почивни дни въобще
имаше ли?
имаше ли?
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
има я тук в На риба,в Карп Бг,мисля че и в манията е качена,просто тук има 3 теми за 1 и също нещо и става мазало
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
в Плевен ли или в Ловечdes_koooo написа:bodjaka написа:подписката е качена в повечето сайтове и може да се изтегли от там,разбира се при желание да променим нещо,ако отворим 5 теми с 1 и съща идея не правим нищо,подписката върви от понеделник Искрен и много други колеги се опитваме да я разпространим навсякъде,но не е възможно физически,изтеглете и попълвайте,до неделя най-късно трябва да са в град Ловеч-Княз Имеретински №36 магазин Риболовни такъми Искрен ТрифоновВ понеделник трябва да са в Министерството
Дай сайтовете на подписката колега.Ще помагаме и ние.Аз съм от Плевен и също посещавам язовира.

Последно промяна от bodjaka на Сря Сеп 19, 2012 9:51 pm, променено общо 1 път.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Аре сега да не задълбаваме в тази насока.Branko73 написа:Явно не го посещавате толкова често, щом ви е убегнал този момент. Пък и вие си имате "Backup" вариант - яз.Стамболийски. Ако желаете да се включите в инициативата против даването на Крапец под наем, винаги има начин. Проблема е , че процедурата по търга вече е стартирана и нямаме много време!
Ела ти на зима на дупка на Стамболийски или на пролет за уклей...когато Стамболиеца е скован от лед...
Може и да провериш ,има писано за там и за излетите ни там и после да ни съдиш така...
Зная едва от няколко дена от темите във този форум и попитах в магазините в Севлиево,а те знаят там от мене вече

Аз там съм пораснал...
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Добре де има я,ясно,има 2-3 теми,ама дай линк,къде я имаbodjaka написа:има я тук в На риба,в Карп Бг,мисля че и в манията е качена,просто тук има 3 теми за 1 и също нещо и става мазало
Аз там съм пораснал...
iannis написа:
Това е бланката,на която се подписваме в Ловеч!Но подписката ще върви до неделя за да може в понеделник да бъде занесена в Министерството!Така че ако някои иска да помогне с нея извън Ловеч,трябва до неделя вечер да я прати в магазина на Искрен,Рибарски такъми!
ЕТО ТОВА Е,НАМЕРИХ Я
Всеки понеделник ме мъчи
имаше ли?
имаше ли?
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Как да се запиша?
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Колеги, ако можете намерете информация за търга.
По принцип тези търгове са публични с тайно наддаване.
Информация в интернет няма.
По принцип тези търгове са публични с тайно наддаване.
Информация в интернет няма.
- kaleeff
- ще става разбирач
Mила родна картинка, какво да ви кажа...
п.с. Само махнете колоната ЕГН от подписката, че да не ви зачебръсти някоя друга доброжелателна "Институция" в Булгаристан... (КЗЛД и т.н.)
п.с. Само махнете колоната ЕГН от подписката, че да не ви зачебръсти някоя друга доброжелателна "Институция" в Булгаристан... (КЗЛД и т.н.)
Фен-клуб Таранка!
Тумбака да не е същия тумбак, дето дойде да ни плаши с пушка миналата година на Дойренци? Аналогична случка. Дееба дерибеите.Branko73 написа: 2 месеца преди търга за отдаване под наем, тумбака който е 100% сигурен, че ще спечели, вече беше пуснал пазачи да правят заграждения и да слагат табели "Частна собственост", да гонят рибарите ако не искат да платят 7лв. такса! До колкото знам се е стигнало и до бой. На следващия ден ИАРА-та и полицията са разгонили пазачите на Крапец, но очеваден е факта , че за да си позволи това БЕЗОЧИЕ, този който е пуснал пазвантите, явно е сигурен, че ще спечели. А за да е сигурен значи търга предварително е разигран под масата!