Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- sme6ko83
- вече хвърля и на тежко
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Наслука! Драсни по-късно малко инфо за излета и състоянието на водата,че утре съм към Симеоновгарад!
- КалинПетров
- разбира нещата
и аз мисля да мръдна надолоsme6ko83 написа:Наслука! Драсни по-късно малко инфо за излета и състоянието на водата,че утре съм към Симеоновгарад!

Reel Tuning
Водата още е топла,вдигнала си е нивото съвсем леко. Успях да ударя 2 щучки едната към 300гр. другата към 500гр. . С едни приятели се видях на реката единия имаше яко прегризване на конец 0,16. Един друг колега рибар и той успя да се запише с 2 щучки дребни като моите. Няма следа и от кефал. Тук таме някой едър распер да плесне. Инак дребните щуки гонят като бесни. Виждат се и на плиткото и в бързея да се стрелят 

- Vid
- кандидат преподавател
Дребните щучки от тазгодишното люпило констатирам, че много са наддали. Много се надявам "да не бъдат изпържени в тиганя", иначе догодина ще има екшън по реката в дисциплината щуколов 

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
2 поредни дни бях на реката... убих се да въртя, но явно кефала вече неще за напада. Радостното беше едно сомче около педя и 3 расперчета сащият размер. Това лято закачих доста малки расперчета, така че имам надежди за следваите години, а щуката за която говорите е само при вас, нооо все пак рибата къща няма
Споделете до кога има надежда да се спинингува по Марица? Дойде ли краят на спининг сезона на реката или и есента да продължавам да упорствам? 

Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
- КалинПетров
- разбира нещата
аз мисля,че до края на октомври!нека да споделят и други колегиkesh написа:2 поредни дни бях на реката... убих се да въртя, но явно кефала вече неще за напада. Радостното беше едно сомче около педя и 3 расперчета сащият размер. Това лято закачих доста малки расперчета, така че имам надежди за следваите години, а щуката за която говорите е само при вас, нооо все пак рибата къща нямаСподелете до кога има надежда да се спинингува по Марица? Дойде ли краят на спининг сезона на реката или и есента да продължавам да упорствам?

Reel Tuning
- sme6ko83
- вече хвърля и на тежко
Сега се връщам от Преславец,като бройка се получи нелош риболов,но качествени риби нямаше! Общо с колегата хванахме две писалки,три расперчета,една малка сулка и 12-13 кефала като най-големия беше около 7-800гр! Така и не видяхме някъде да изиграе едра риба което е нормално при положение,че сарите са нещото което се вижда най-често по тези места!Иначе рибките са си още там и чакат местните да ги изловят!

Уф напоследък народа е огладнял за риба. Трябва да се пълнят фризерите,че тежка зима иде. Днес като ми казаха, че един познат си е задържал 2 щуки - една 400гр и една уж "ОКОЛО" килограма под Бродския бент направо ми причерня,аре майната му и на кефала дет е задръжал - 700гр ....., а на Тракиец пък пълнят бели рибки с кофите,но това е друга тема нея няма да я обсъждаме тука
Поне 70% от БГ риболовците нямат още изградено възпитание за опазване на рибния ресурс и това си е.

- vulchev
- новобранец
Днеска пак сме на река с двама колеги от форума Vid i JettroniX дано да има слука 

insist on salmo
- Живко Славов
- научил се да хвърля
Okay колеги..пишете после,че в събота и неделя съм в Симеоновград.Поздрави!vulchev написа:Днеска пак сме на река с двама колеги от форума Vid i JettroniX дано да има слука
- vulchev
- новобранец
Само две щукички лакатници иначе вода се е качила леко но като температура е над 20 градуса
insist on salmo
- Живко Славов
- научил се да хвърля
Ееее лакатници са добре колега!Преди 2 седмици 4 щучки по 25 см ...vulchev написа:Само две щукички лакатници иначе вода се е качила леко но като температура е над 20 градуса

- КалинПетров
- разбира нещата
Като знаете че налитат само маломерни щучки що ги ловите бре момци, че се и хвалите във форума? Колко ще оцелеят след "пробата на новия такъм"... По деретата на Марица излизат доста по-добри зъбатки на жива стръв.
- vulchev
- новобранец
Колега ние си ги пускаме не ги взимаме за нас си тъй че не критикувай токова рязко!!!
insist on salmo