МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
sme6ko83
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от sme6ko83 »

Наслука! Драсни по-късно малко инфо за излета и състоянието на водата,че утре съм към Симеоновгарад!
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

sme6ko83 написа:Наслука! Драсни по-късно малко инфо за излета и състоянието на водата,че утре съм към Симеоновгарад!
и аз мисля да мръдна надоло :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение
Reel Tuning
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Водата още е топла,вдигнала си е нивото съвсем леко. Успях да ударя 2 щучки едната към 300гр. другата към 500гр. . С едни приятели се видях на реката единия имаше яко прегризване на конец 0,16. Един друг колега рибар и той успя да се запише с 2 щучки дребни като моите. Няма следа и от кефал. Тук таме някой едър распер да плесне. Инак дребните щуки гонят като бесни. Виждат се и на плиткото и в бързея да се стрелят :D
Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Дребните щучки от тазгодишното люпило констатирам, че много са наддали. Много се надявам "да не бъдат изпържени в тиганя", иначе догодина ще има екшън по реката в дисциплината щуколов :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

2 поредни дни бях на реката... убих се да въртя, но явно кефала вече неще за напада. Радостното беше едно сомче около педя и 3 расперчета сащият размер. Това лято закачих доста малки расперчета, така че имам надежди за следваите години, а щуката за която говорите е само при вас, нооо все пак рибата къща няма :) Споделете до кога има надежда да се спинингува по Марица? Дойде ли краят на спининг сезона на реката или и есента да продължавам да упорствам? :roll:
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

kesh написа:2 поредни дни бях на реката... убих се да въртя, но явно кефала вече неще за напада. Радостното беше едно сомче около педя и 3 расперчета сащият размер. Това лято закачих доста малки расперчета, така че имам надежди за следваите години, а щуката за която говорите е само при вас, нооо все пак рибата къща няма :) Споделете до кога има надежда да се спинингува по Марица? Дойде ли краят на спининг сезона на реката или и есента да продължавам да упорствам? :roll:
аз мисля,че до края на октомври!нека да споделят и други колеги
Изображение
Reel Tuning
Аватар
sme6ko83
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sme6ko83 »

Сега се връщам от Преславец,като бройка се получи нелош риболов,но качествени риби нямаше! Общо с колегата хванахме две писалки,три расперчета,една малка сулка и 12-13 кефала като най-големия беше около 7-800гр! Така и не видяхме някъде да изиграе едра риба което е нормално при положение,че сарите са нещото което се вижда най-често по тези места!Иначе рибките са си още там и чакат местните да ги изловят! :evil: :evil:
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Уф напоследък народа е огладнял за риба. Трябва да се пълнят фризерите,че тежка зима иде. Днес като ми казаха, че един познат си е задържал 2 щуки - една 400гр и една уж "ОКОЛО" килограма под Бродския бент направо ми причерня,аре майната му и на кефала дет е задръжал - 700гр ....., а на Тракиец пък пълнят бели рибки с кофите,но това е друга тема нея няма да я обсъждаме тука :D Поне 70% от БГ риболовците нямат още изградено възпитание за опазване на рибния ресурс и това си е.
Изображение
Аватар
vulchev
новобранец
новобранец

Мнение от vulchev »

Днеска пак сме на река с двама колеги от форума Vid i JettroniX дано да има слука :)
insist on salmo
Аватар
Живко Славов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Живко Славов »

vulchev написа:Днеска пак сме на река с двама колеги от форума Vid i JettroniX дано да има слука :)
Okay колеги..пишете после,че в събота и неделя съм в Симеоновград.Поздрави!
Аватар
vulchev
новобранец
новобранец

Мнение от vulchev »

Само две щукички лакатници иначе вода се е качила леко но като температура е над 20 градуса
insist on salmo
Аватар
Живко Славов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Живко Славов »

vulchev написа:Само две щукички лакатници иначе вода се е качила леко но като температура е над 20 градуса
Ееее лакатници са добре колега!Преди 2 седмици 4 щучки по 25 см ... :D .. Неделя сиг ще съм цял ден по реката..Ако сте там пишете може да намина да ви видя! Поздрави!
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

и аз вчера изтапаних 2бр лакатници....
Изображение
Reel Tuning
Аватар
kendo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kendo »

Като знаете че налитат само маломерни щучки що ги ловите бре момци, че се и хвалите във форума? Колко ще оцелеят след "пробата на новия такъм"... По деретата на Марица излизат доста по-добри зъбатки на жива стръв.
Аватар
vulchev
новобранец
новобранец

Мнение от vulchev »

Колега ние си ги пускаме не ги взимаме за нас си тъй че не критикувай токова рязко!!!
insist on salmo
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”