Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2012
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Зарган 2012
От 7 до 10ч. аз извадих 2 заргана, колегата извади 4, но не е това за което бяхме там...
За под 10 бройки не стъпвам на този плаж. Не е това представата ми за хубав риболов.
Като говорих с един колега разбрах, че вчера са направили около 10 -15 бройки.
За под 10 бройки не стъпвам на този плаж. Не е това представата ми за хубав риболов.
Като говорих с един колега разбрах, че вчера са направили около 10 -15 бройки.
-
- новобранец
Май днес всички които повярвахме на легендата че вчера на БургаШкия плаж............останахме излъганите камилчета
.От 7,30 до 11 взех една кандидат платерина +няколко бабакитчета и 1 барбун.

Номера е не да попаднеш в Рая, а да те изгонят от Ада. Раят е миг, почувстваш ли го, той живее завинаги в теб.
- gogobogo
- кандидат преподавател
Потвърждавам рибата на Несебър я няма.Днес следобед за 2 часа без удар.На общо 20 човека се хванаха два заргана за това време.Вчера иначе доволно на същото място за три часа 10 заргана и 8 чернокопа.

КЕФА ЦЕНА НЯМА.
- rumenbonita
- новобранец
Колеги мога да коментирам за вълнолома във Варна,от няколко дни ходя там.Днес взех 2 заргани,4 чернокопа и една добра илария,но общо взето е слабо представянето на зарганата.Здраве и късмет на всички колеги.На слука.
Все пак БЛАГОДАРЯ на колегите, които дадоха информацията за бургаския плаж. Информацията за предния ден се потвърди от няколко източника, единия от които с 25 заргана, а другите с над 10 .т.е. риба е имало и информацията е коректна, но ние се разминахме... Както каза колегата по-горе "Елате. .... вчера" 

- ivalpetkov
- разбира нещата
Абсолютно е вярно това....инфото ми е повече от точно.В същия дух мога да ви открехна,че преди седмица на Жезъла някои хора направиха по 60 платерини до обяд...Raven написа:Все пак БЛАГОДАРЯ на колегите, които дадоха информацията за бургаския плаж. Информацията за предния ден се потвърди от няколко източника, единия от които с 25 заргана, а другите с над 10 .т.е. риба е имало и информацията е коректна, но ние се разминахме... Както каза колегата по-горе "Елате. .... вчера"

П.п...не е важно вчера на морето кой какво е хванал.По важно е ТИ...ТИ какво мислиш да правиш утре...къде мислиш да го търсиш...и какво ще успееш да намериш....Всичко опира до умения,знания,предвидливост,хитрост и просто до задвъдичното устройство.Друг път ще ви разкажа как пред очите ми една мутра от София си купуваше въдица и макара...щял да ОДИ за риба...

- shturetc
- ще става разбирач
Рибата минава и заминава на пасажи за броени минути...
...Все пак успехите тепърва предстоят и не бива да се отчайвате....
==============================
Абсолютно вярно!
Специално за заргана няма за къде да бързаме.Има време да го "дърмоним". В Бургас и по Южното Черноморие си го държи... докато има блатен(морски) червей...Или ,докато има ентусиасти да го вадят от Варненското езеро.
Затова утре... взимам заргана (днешния) за ем и... отивам за чернокопи на тапа...Че зъбатите ,като по-претенциозни към захладняването на водата ,може да стоят още месец,ама може да драснат от Бургаския залив и след седмица!?
...Все пак успехите тепърва предстоят и не бива да се отчайвате....
==============================
Абсолютно вярно!
Специално за заргана няма за къде да бързаме.Има време да го "дърмоним". В Бургас и по Южното Черноморие си го държи... докато има блатен(морски) червей...Или ,докато има ентусиасти да го вадят от Варненското езеро.
Затова утре... взимам заргана (днешния) за ем и... отивам за чернокопи на тапа...Че зъбатите ,като по-претенциозни към захладняването на водата ,може да стоят още месец,ама може да драснат от Бургаския залив и след седмица!?
-
- научил се да хвърля
малко старо инфо но бях много зает тези дни и затова. на маслен нос в неделя взех 10тина заргана колеги до мене взеха 20тина но те работеха на булдо и с по пресен и дебел червей. интересното беше че до към обяд излязоха само 1-2 заргана и основно хващахме чернокоп. чак когато чернокопа си наби сачмата към обяд заргана тръгна. някъде около 12 - 13ч. до към 15 -15:30. рибата беше много предпазлива и се държеше доста навътре, омаляха ми ръцете от замятане. гони много дълго стръвта пипа много предпазливо и удря като приближи брега. но ако не може да я стигнеш с първоначалното замятане удари йок.
[quote="Straight"]малко старо инфо но бях много зает тези дни и затова. на маслен нос в неделя взех 10тина заргана колеги до мене взеха 20тина.
Колега на кое място хвърляхте и ние бяхме в неделя там-но наистина по обяд се отегчихме от дребните чернокопи свършихме църавите и духнахме.По обяд заргана леко се активизира и взехме по някоя друга рибка но мисля че не бяха повече от 5-6 риби на двама човека. Мисля че в момента на носа държи много чернокоп заради релефа и ема който е отдолу и който ядат канибалчетата. Така че това което се е случило със активизирането на заргана е напълно логично.
Колега на кое място хвърляхте и ние бяхме в неделя там-но наистина по обяд се отегчихме от дребните чернокопи свършихме църавите и духнахме.По обяд заргана леко се активизира и взехме по някоя друга рибка но мисля че не бяха повече от 5-6 риби на двама човека. Мисля че в момента на носа държи много чернокоп заради релефа и ема който е отдолу и който ядат канибалчетата. Така че това което се е случило със активизирането на заргана е напълно логично.
-
- научил се да хвърля
класическата зарганска скала беше заета и затова отидохме малко надясно. там имаше мисля 5-6 рибари всичките бяха на прозрачни полупотъващи, бързо потъващи бомбарди. при нас заргана работеше на плаваща или на булдо. от полянката където се паркират колите за зарганските места вместо наляво тръгваш леко надясно и си там.
- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко
Сега поствам текста от една снимка на един колега постната на Фейс стр на ВИДРАКС :
"40 броя зарган само до обяд - 24.09.2012 Св.Влас"
"40 броя зарган само до обяд - 24.09.2012 Св.Влас"
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Да ние сме били-вие ни идвахте от дясната страна, били сме и там.Даже в определени случаи рибата в ранниа следобед отива там където бяхте вие. Миналата година имахме такъв случай, когато на класическата заранска спря да дава а рибата подивя там където бяхте разположени вие. Иначе неделята беше прекрасна за риболов.Straight написа:класическата зарганска скала беше заета и затова отидохме малко надясно. там имаше мисля 5-6 рибари всичките бяха на прозрачни полупотъващи, бързо потъващи бомбарди. при нас заргана работеше на плаваща или на булдо. от полянката където се паркират колите за зарганските места вместо наляво тръгваш леко надясно и си там.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Днес на Перлата в Приморско много тегав риболов едва изкарах 15 заргана от 06:00 до 14:00.Днес за разнообразие там нямаше чернокопчета за целият риболов ми удариха 2.

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

Преди малко се върнах от Черноморец. Риба почти няма, иначе мераклии не липсваха... 2-ма човека взехме общо 11 заргана и около 60 чернокопчета (дребен и среден размер). Те това е за сега 

-
- научил се да хвърля
Днес на Кранево от 15.00 до 19.00 2 броя писалки и безброй чернокопчета! Всичко това на 3-та буна!
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, от толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищото!!!