Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

СТРУМА - 16.09

Колега Mitak,
бих те посъветвал да ловиш на ръчен хляб от някоя селска фурна. Правил съм експеримент с един колега който е

Dedy написа:![]()
![]()
![]()
![]()
Колега Mitak,
бих те посъветвал да ловиш на ръчен хляб от някоя селска фурна. Правил съм експеримент с един колега който епочти на моето ниво
. Заставаме един до друг и ловим, той с френски, аз на троха, после сменяме стръвта. Резултата е приблизително 3 към 1 в полза на селяка! Вярно, на троха хамалогията е по-голяма, но смятам, че си струва.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Въпроса е мн. важен за мен, щото ходя предимно за скобар.
И това е една от малкото риби, която най-много ме вълнува.
На Дунава е ясно - мамка.
По Струма обаче не ми е ясно как точно го ползват хляба за захранка.
Пробвал съм с топъл хляб - начупвам на малки парчета и омокрям, после го намачквам. Но става много лепкав, като тесто и няма голема полза от него - не носи трохи.
Има и 1 друг вариант, който наскоро научих - твърд хляб, се смила през машинката за месо или в кухненски робот.
След това се мокри и се добавя мозайка - от тази ситната за аквариумите.
и след това се слага лепило за бял червей. Този вариант ми се струва доста подходящ за Струма.
НО все пак ме вълнува и твоя начин, а също и местните как точно го правят и подават хляба.
И това е една от малкото риби, която най-много ме вълнува.
На Дунава е ясно - мамка.
По Струма обаче не ми е ясно как точно го ползват хляба за захранка.
Пробвал съм с топъл хляб - начупвам на малки парчета и омокрям, после го намачквам. Но става много лепкав, като тесто и няма голема полза от него - не носи трохи.
Има и 1 друг вариант, който наскоро научих - твърд хляб, се смила през машинката за месо или в кухненски робот.
След това се мокри и се добавя мозайка - от тази ситната за аквариумите.
и след това се слага лепило за бял червей. Този вариант ми се струва доста подходящ за Струма.
НО все пак ме вълнува и твоя начин, а също и местните как точно го правят и подават хляба.

Колега nasus,
работата е съвсем проста: чупиш, киснеш, изстискваш, мачкаш и хвърляш! Пресният хляб, само трябва да го мачкаш по-дълго време! Тези другите чалъми са пълна глупост, поне за Струма, а местните този риболов въобще не го разбират!
Важно е всеки път когато подаваш захранка да наблюдаваш какво точно се случва във водата и така ще разбереш много неща!