СТРУМА - 16.09

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5133
Регистриран на: Вто Сеп 04, 2007 12:12 pm

Мнение от Dedy »

:idea: :idea: :idea: :idea:
Колега Mitak,
бих те посъветвал да ловиш на ръчен хляб от някоя селска фурна. Правил съм експеримент с един колега който е :D почти на моето ниво :D. Заставаме един до друг и ловим, той с френски, аз на троха, после сменяме стръвта. Резултата е приблизително 3 към 1 в полза на селяка! Вярно, на троха хамалогията е по-голяма, но смятам, че си струва.
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 639
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 2:55 pm
Местоположение: Дупница

Мнение от Mitak »

Dedy написа::idea: :idea: :idea: :idea:
Колега Mitak,
бих те посъветвал да ловиш на ръчен хляб от някоя селска фурна. Правил съм експеримент с един колега който е :D почти на моето ниво :D. Заставаме един до друг и ловим, той с френски, аз на троха, после сменяме стръвта. Резултата е приблизително 3 към 1 в полза на селяка! Вярно, на троха хамалогията е по-голяма, но смятам, че си струва.
:D ще пробвам задължително.... Благодаря че, споделяш тайните си много се радвам на такива хора!!!! Ръчен селски хляб съм виждал по магазините при първа възможност ще питам каде има такива фурни и при следващия излет ще взема няколко хляба и ще опитам. :D
Изображение
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4365
Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
Местоположение: Ямболската баня
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

Dedy написа:: Резултата е приблизително 3 към 1 в полза на селяка.
твьрдо ЗА :wink:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
nasus
новобранец
новобранец
Мнения: 4
Регистриран на: Пон Окт 01, 2007 7:35 am

Мнение от nasus »

Dedy, а как приготвяш хляба за захранката ?
Топъл (мек) хляб ли ползваш или престоял 4-5 дни поне?
Обясни технологията.
Скобарлъка си е голем майсторлък и е само за богоизбраните.
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5133
Регистриран на: Вто Сеп 04, 2007 12:12 pm

Мнение от Dedy »

nasus написа:Dedy, а как приготвяш хляба за захранката ?
Топъл (мек) хляб ли ползваш или престоял 4-5 дни поне?
:smt039 :smt039 :smt039 :smt039
Колега nasus,
добре дошъл във форума!
Качеството на хляба за захранка е почти без значение, ползвал съм и мухлясал!
nasus
новобранец
новобранец
Мнения: 4
Регистриран на: Пон Окт 01, 2007 7:35 am

Мнение от nasus »

Въпроса е мн. важен за мен, щото ходя предимно за скобар.
И това е една от малкото риби, която най-много ме вълнува.

На Дунава е ясно - мамка.

По Струма обаче не ми е ясно как точно го ползват хляба за захранка.
Пробвал съм с топъл хляб - начупвам на малки парчета и омокрям, после го намачквам. Но става много лепкав, като тесто и няма голема полза от него - не носи трохи.

Има и 1 друг вариант, който наскоро научих - твърд хляб, се смила през машинката за месо или в кухненски робот.

След това се мокри и се добавя мозайка - от тази ситната за аквариумите.
и след това се слага лепило за бял червей. Този вариант ми се струва доста подходящ за Струма.

НО все пак ме вълнува и твоя начин, а също и местните как точно го правят и подават хляба.
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5133
Регистриран на: Вто Сеп 04, 2007 12:12 pm

Мнение от Dedy »

:wink: :wink: :wink: :wink:
Колега nasus,
работата е съвсем проста: чупиш, киснеш, изстискваш, мачкаш и хвърляш! Пресният хляб, само трябва да го мачкаш по-дълго време! Тези другите чалъми са пълна глупост, поне за Струма, а местните този риболов въобще не го разбират!
Важно е всеки път когато подаваш захранка да наблюдаваш какво точно се случва във водата и така ще разбереш много неща!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”