Къде да отидем до Пловдив?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Къде да отидем до Пловдив?

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Един приятел е бил в неделя на Леново.Ловил само на 1 пръчка,защото не можел да смогне.Хванал МНОГО каракуда.
Изображение
Изображение
Аватар
technolog
новобранец
новобранец

Мнение от technolog »

Здравейте колеги, да ви питам какво е положението на Руенското езеро към момента, че смятам да направя един риболовен излет. Благодаря предврително. :)
Да живее България!!!
Аватар
genov_eng
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от genov_eng »

Колега, аз бях миналата неделя. Имаше 7-8 ловящи рибари и още толкова туристи. Водоема бе като мъртъв. Ни една риба не скочи. Врътнахме едно капо. Бях с 2 фидерчета. Смених 3 - 4 вида стръв - сладка, бял, торен, хляб, пелети. Нищо. Не видях никой да вади нещо. Само една група младежи, накрая, започнаха да си играят с малките костурчета. Колегата до мен, преди да си тръгне, дойде да поговорим. Каза, че така било от предната седмица. Незнам. Мина един риболовец от гръцки произход и каза, че това било от магнитните бури :) Дали е така?
Успех!
Гено Генов
Изображение
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Едва ли е от магнитните бури!Миналата събота,когато бяха най-силните магнитни бури,бяхме със сина ми на един платен рибарник и наскубахме 11 шарана.Може и да влияе по някакъв начин - не споря,но едва ли би могло така да "отреже" кълването... :smt102
Изображение
Изображение
Аватар
genov_eng
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от genov_eng »

Същото се получи на езерото и след земетресението в Перник. Никакви признаци на живот десетина дена. На платените малки водоеми, където пускат риба всяка седмица е различно. Тя няма никакви инстинкти. Даже и всеки път стръвта е различна. Зависи от къде е купена. На езерото е като на див водоем. Условията са различни. И това е мое мнение :)
Успех!
Гено Генов
Изображение
ivan1983
новобранец
новобранец

Мнение от ivan1983 »

Вуйчо-Ваньо написа:Едва ли е от магнитните бури!Миналата събота,когато бяха най-силните магнитни бури,бяхме със сина ми на един платен рибарник и наскубахме 11 шарана.Може и да влияе по някакъв начин - не споря,но едва ли би могло така да "отреже" кълването... :smt102
Колега, ако може да споделиш повечко за този рибарник...
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

genov_eng написа:Същото се получи на езерото и след земетресението в Перник. Никакви признаци на живот десетина дена. На платените малки водоеми, където пускат риба всяка седмица е различно. Тя няма никакви инстинкти. Даже и всеки път стръвта е различна. Зависи от къде е купена. На езерото е като на див водоем. Условията са различни. И това е мое мнение :)
Успех!
Напълно е възможно.Даже като се замисля е много вероятно да си прав.Не се замислих за разликата. :smt023
ivan1983 написа:Колега, ако може да споделиш повечко за този рибарник...
Като излезеш от Пловдив през Коматево,завиваш на дясно по околовръстното.Малко преди разклона за Златитрап пътя минава над Дерменката.Веднага след това има черен път,който върви покрай самата рекичка.Тръгваш по него и след около 1 км. от дясно ще видиш водоемчето.
Дано съм бил полезен.
Изображение
Изображение
Аватар
stelco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stelco »

Колега Вуйчо-Ваньо,собственика на язовирчето още ли иска задължително да вземеш поне един шаран ?
Аватар
technolog
новобранец
новобранец

Мнение от technolog »

Привет колеги, сега се върнах от Руенското, абсолютен валат, както на перце, така и на дъно, нещо май не улучих деня, имаше още един колега в горичката, но и той се капотира. ;)
Да живее България!!!
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

stelco написа:Колега Вуйчо-Ваньо,собственика на язовирчето още ли иска задължително да вземеш поне един шаран ?
:lol: Чешит си е Илийката.Всички се "борят" за спортен риболов,а той - бизнес та бизнес. :lol: Иска задължително да си вземеш поне 1 шаран (ако си хванеш де) и най - новото правило е,че може да се хващат най - много до 7 шарана на човек.
Малко странни правила наистина,ама кво да се прави:язовира си е негов.
Изображение
Изображение
Аватар
stelco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stelco »

Мерси ,за оговора.А скоро дали е зареждал с нови обитатели?
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

stelco написа:Мерси ,за оговора.А скоро дали е зареждал с нови обитатели?
Шаровци има доволно.3 седмици подред ходихме и трите пъти хващахме по над 10 шарана (общо със сина ми).Рибите са между 2 и 4,5 кг.
Изображение
Изображение
Аватар
mb4life
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mb4life »

говорите за водоем който е преди залати трап преди моргата в ляво от пътя нали защото много водоеми там много нещо освен шарани друго излиза ли и колко е дълбоко на каква стръв ги ловяхте благодаря :drinkers:
КОГАТО ПРАВОТО СЕ ПРЕВЪРНЕ В БЕЗПРАВИЕ , НАСИЛИЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

mb4life написа:говорите за водоем който е преди залати трап преди моргата в ляво от пътя нали защото много водоеми там много нещо освен шарани друго излиза ли и колко е дълбоко на каква стръв ги ловяхте благодаря :drinkers:
Преди да отворя темата писах на друг колега ЛС за водоема и за да не пиша отново направо ще копна ЛС-то в темата.
Вуйчо-Ваньо написа:Здравей,колега.Язовирчето е малко,даже по - скоро много малко.По принцип там шарана си взима винаги на сладка царевица,но със захлаждане на времето започва да търси и мръвчица та си носи и бял червей.Може да пробваш комбинация от бял и царевица.
Ако не познаваш собственика,имай пред вид,че Илийката е човек,който страшно много държи на собствените си правила.
Условията за риболов са:
1. Такса - 4 лева.
2. 2 въдици на човек.
3. Задължителен кеп и неметален живарник.
4. Максимум 7 уловени шарана на човек.
5. Поне 1 купен шаран за всеки рибар.
6. 1 кг. шаран - 5,50 лева.
Във водоема има и щука,която се продава по 7 лева за кг.

Май нямаше как да бъда по - подробен. :lol: Дано съм бил полезен.
Успех!
Това е водоема:

Изображение
Изображение
Изображение
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

Привет колеги :)
Утре, ако времето позволява ще направим един риболов с мой познат.
Аз по принцип нямам претенции какво и къде ще ловя, защото всеки риболов ми харесва, било то на уклей или шарани, но моя познат е запален по каракудата, но и да имало по някой шаран :mrgreen: :mrgreen: .... с една дума да има яко дръпане :lol:
Веднага се сетих за Леново, но там било скъпо и далече :mrgreen:
Таа трябва да се мисли нещо друго.... Всяко инфо около Пловдив ще ми е полезно, ако никой не пише ще тегля чоп къде да идем :mrgreen:
Благодарим иии.. ще дам утре инфо дори и никой да не драсне :mrgreen:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”