Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- daniel defoe
- разбира нещата
Re: Плетено влакно - Брейд
Преди години си заприходих такова, не отговаря на никакви показатели посочени в/у ролката ! Пълен боклук - ще си скъсаш само нервите!vdo написа:Ето за това става въпрос: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1193
Вземи си Power Pro и си свиркай

-
- вече хвърля и на тежко
Водачите са LTS,обаче макарата най-вероятно се дъни по показател-Mitchell Avocet Silver 3 1000.А кой диаметър ще е най-добър за клен от брейда на Sasame?Павел Иванов написа:Уиплаша няма да го сменяш много по-рядко , особено ако го ползваш често с въртележки , на макара с кофти лагерована ролка на бигела и кофти водачи . Инак политиката на Беркли линиите за Европа съм забелязал че е съставена на принципа - от инчовият диаметър се премахва едната нула и се добавят инициалите мм , а издръжливоста в либри се трансформира в килограми и се получава нещо от сорта :
- за Америка , диаметър - 0.006инча ( или около 0.152мм ) се обявява на 0.06мм за Европа![]()
- за Америка 10.6 либри ( или около 4.808 кг. ) се обявява за 10.6кг. за Европата![]()
![]()
![]()
Това не иде реч за специално БГ пазара в частност , а за цялата Европейска съвкупност от ПюрФишинг продукция под марката Беркли , на линии за Европа![]()
Друг е въпроса че специално УП много бързо си променя характеристиките , особено когато се ползва по предназначение а именно за спининг![]()
За малко по-малко пари , си взимаш доста по-читавото http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=868 и си свиркаш ! При него поне обявеният диаметър е реален , но трансформацията либри / кг. пак си е налице .
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
0.16мм с реална издръжливост около 4.5кг.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- вече хвърля и на тежко
Е па,благодарско!Много заплетена материя е тоя плетеняк. 

"Авоцет" е ужасна макара, особено за работа с брейд с тази малка шпула, абстрахирайки се от останалите й слабости.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- вече хвърля и на тежко
Скоро ще я корегирам и нея. 

Да и аз се убедих в това на последния ми излет се наложи да резна 1,5 метъра от влакното си, че са се появили някакви тънки мъхчета,все едно се разнищва. На водачите ми и макарата нищо им няма проверих гиgergi762 написа:Специално Климакса,при обявени 11.5кг,едва устиска на 5кг.

Аз също се убедих в това макар, че ти го знаеш отлично това колегаПавел Иванов написа:0.16мм с реална издръжливост около 4.5кг.

Ей я примерната сметка дето ми я написаха колегите в предните постове : ако пише 10 кг (..,а то си е дефакто в либри) * 454 грама = 4,54 кг и си излиза теста, а като го дърпам с ръката на закачен клон не моа го скъсам бахти

Това пък ме кара да се замисля, че ПауърПОР-а макар и ментак наистина е издръжливо нещо

-
- разбира нещата
Издържливо ма дебело
то затва е издържливо.

- smoky
- научил се да хвърля
Колеги, искам да ви запитам относно Climax Spin Line Braided кой от предлаганите диаметри би могъл евентуално да се използва и с въртящи блесни номер 2 до 3 максимум по номерацията на Mepps? За да ви улесня в отговора ще поясня, че ще се използва с пръчка Sert Exceed 2.10L /2-7 gr./, на която както е известно реалният тест е по-скоро в границите на 3-4 до 12-13 гр. Макарата е Ryobi Insider в размер 2000.
- Vid
- кандидат преподавател
Всички, доколкото ми е известно 0,08 е най малкия диаметър, който се предлага на нашия пазар. Лично съм ползвал 0,10 - сивото и проблем с въртележките никакъв...smoky написа:Колеги, искам да ви запитам относно Climax Spin Line Braided кой от предлаганите диаметри би могъл евентуално да се използва и с въртящи блесни номер 2 до 3 максимум по номерацията на Mepps? За да ви улесня в отговора ще поясня, че ще се използва с пръчка Sert Exceed 2.10L /2-7 gr./, на която както е известно реалният тест е по-скоро в границите на 3-4 до 12-13 гр. Макарата е Ryobi Insider в размер 2000.
Смятам, над 0,10 не е удачно за сертчето щото диаметрите стават реално много големи.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- murphymet74
- ще става разбирач
Някой има ли впечатления от нанофила на беркли? По добро ли е от бреидовете както го рекламират? Омръзна ми да попадам на менте ПП,като последния път си го закупих от специализиран риболовен магазин за 44 лв. Силиконовото покритие падна на първия риболов. Къса се лесно на възел и прави бради при замятане 0.15 мм е. Да не споменавам при замятане как касмастерите ми го късат.
- eroucma
- разбира нещата
Заповядай http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 0%B8%D0%BBmurphymet74 написа:Някой има ли впечатления от нанофила на беркли?

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- murphymet74
- ще става разбирач
М даа..
Благодаря за линка. Ще пропусна и ще се насоча към др. марка плетеняк.
- Vid
- кандидат преподавател
Недей, нанофила си е много читав. Ползвам го на лекия спининг. Предимствата му са: много добър кастинг - въртележка №2 лети на 40 м., напълно неразтегливо, много тънко - реални диаметри, устойчиво - не се разнищва. Недостатъци: лесно се къса на възела - затова бих препоръчал диаметрите от 0,12 нагоре, плува по повърхността на водата.murphymet74 написа:М даа..
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека