Плетено влакно - Брейд

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Re: Плетено влакно - Брейд

Мнение от daniel defoe »

vdo написа:Ето за това става въпрос: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1193
Преди години си заприходих такова, не отговаря на никакви показатели посочени в/у ролката ! Пълен боклук - ще си скъсаш само нервите!
Вземи си Power Pro и си свиркай :drinkers:
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

Павел Иванов написа:Уиплаша няма да го сменяш много по-рядко , особено ако го ползваш често с въртележки , на макара с кофти лагерована ролка на бигела и кофти водачи . Инак политиката на Беркли линиите за Европа съм забелязал че е съставена на принципа - от инчовият диаметър се премахва едната нула и се добавят инициалите мм , а издръжливоста в либри се трансформира в килограми и се получава нещо от сорта :
- за Америка , диаметър - 0.006инча ( или около 0.152мм ) се обявява на 0.06мм за Европа :twisted:
- за Америка 10.6 либри ( или около 4.808 кг. ) се обявява за 10.6кг. за Европата :lol: :lol: :lol:
Това не иде реч за специално БГ пазара в частност , а за цялата Европейска съвкупност от ПюрФишинг продукция под марката Беркли , на линии за Европа :mrgreen:
Друг е въпроса че специално УП много бързо си променя характеристиките , особено когато се ползва по предназначение а именно за спининг :wink:
За малко по-малко пари , си взимаш доста по-читавото http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=868 и си свиркаш ! При него поне обявеният диаметър е реален , но трансформацията либри / кг. пак си е налице .
Водачите са LTS,обаче макарата най-вероятно се дъни по показател-Mitchell Avocet Silver 3 1000.А кой диаметър ще е най-добър за клен от брейда на Sasame?
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

0.16мм с реална издръжливост около 4.5кг.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

Е па,благодарско!Много заплетена материя е тоя плетеняк. :D
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

"Авоцет" е ужасна макара, особено за работа с брейд с тази малка шпула, абстрахирайки се от останалите й слабости.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

Скоро ще я корегирам и нея. :)
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

gergi762 написа:Специално Климакса,при обявени 11.5кг,едва устиска на 5кг.
Да и аз се убедих в това на последния ми излет се наложи да резна 1,5 метъра от влакното си, че са се появили някакви тънки мъхчета,все едно се разнищва. На водачите ми и макарата нищо им няма проверих ги :smt102 . Та с тоя 1 метър и кусур се опитах да вдигна Дакела ми за каишката да видя ще го вдигна ли, че ме ядоса преди малко :lol: .... е за теста - не успях да го обеся :lol: , скъса се влакното, а Дакелчо е 6 кила точно и беше много спокоен по време на теста :lol: Абстрахирам се от мъхчетата по влакното.
Павел Иванов написа:0.16мм с реална издръжливост около 4.5кг.
Аз също се убедих в това макар, че ти го знаеш отлично това колега :) :D Значи почти навсякъде където пишат тест в килограми наистина си е в либри. Тайно се надявах да не е така, но.... :D
Ей я примерната сметка дето ми я написаха колегите в предните постове : ако пише 10 кг (..,а то си е дефакто в либри) * 454 грама = 4,54 кг и си излиза теста, а като го дърпам с ръката на закачен клон не моа го скъсам бахти :lol: :rolleyes: Знам, че не откривам топлата вода, но все пак за протокола :)

Това пък ме кара да се замисля, че ПауърПОР-а макар и ментак наистина е издръжливо нещо :mrgreen:
Изображение
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

Издържливо ма дебело :idea: то затва е издържливо.
Аватар
smoky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от smoky »

Колеги, искам да ви запитам относно Climax Spin Line Braided кой от предлаганите диаметри би могъл евентуално да се използва и с въртящи блесни номер 2 до 3 максимум по номерацията на Mepps? За да ви улесня в отговора ще поясня, че ще се използва с пръчка Sert Exceed 2.10L /2-7 gr./, на която както е известно реалният тест е по-скоро в границите на 3-4 до 12-13 гр. Макарата е Ryobi Insider в размер 2000.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

smoky написа:Колеги, искам да ви запитам относно Climax Spin Line Braided кой от предлаганите диаметри би могъл евентуално да се използва и с въртящи блесни номер 2 до 3 максимум по номерацията на Mepps? За да ви улесня в отговора ще поясня, че ще се използва с пръчка Sert Exceed 2.10L /2-7 gr./, на която както е известно реалният тест е по-скоро в границите на 3-4 до 12-13 гр. Макарата е Ryobi Insider в размер 2000.
Всички, доколкото ми е известно 0,08 е най малкия диаметър, който се предлага на нашия пазар. Лично съм ползвал 0,10 - сивото и проблем с въртележките никакъв...
Смятам, над 0,10 не е удачно за сертчето щото диаметрите стават реално много големи.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

Някой има ли впечатления от нанофила на беркли? По добро ли е от бреидовете както го рекламират? Омръзна ми да попадам на менте ПП,като последния път си го закупих от специализиран риболовен магазин за 44 лв. Силиконовото покритие падна на първия риболов. Къса се лесно на възел и прави бради при замятане 0.15 мм е. Да не споменавам при замятане как касмастерите ми го късат.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

murphymet74 написа:Някой има ли впечатления от нанофила на беркли?
Заповядай http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 0%B8%D0%BB
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

М даа..
Благодаря за линка. Ще пропусна и ще се насоча към др. марка плетеняк.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

murphymet74 написа:М даа..
Благодаря за линка. Ще пропусна и ще се насоча към др. марка плетеняк.
Недей, нанофила си е много читав. Ползвам го на лекия спининг. Предимствата му са: много добър кастинг - въртележка №2 лети на 40 м., напълно неразтегливо, много тънко - реални диаметри, устойчиво - не се разнищва. Недостатъци: лесно се къса на възела - затова бих препоръчал диаметрите от 0,12 нагоре, плува по повърхността на водата.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Petur60 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”