Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Отивам на яз.Цонево, с. Дебелец
Модератор: Кърцата
Отивам на яз.Цонево, с. Дебелец
Здравейте колеги, можели да ми кажете няколко думи за риболова на щука на яз. Цонево. Имали въобще и ако, имам ли шансове от брега със спининг. Ще бъда на почивка пет дена там, а не съм по сладководният риболов. Освен морският риболов, само за щука съм ходил няколко пъти досега и имам съответното оборудване. Ще съм благодарен за всяко мнение.
- icko741
- научил се да хвърля
Re: Отивам на яз.Цонево, с. Дебелец
Колега,за щука на на Цонево не съм чувал още.Щом ще ловиш на спининг си вземи въртящи блесни за костур.Ако имаш директен телескоп вземи сладка царевица и варено жито,1-2кг .захранка за червеноперка и си ти.Излизат и хубави морунажи.На слука!!!
- kalin_80
- вече хвърля и на тежко
Тази година на Цонево се изкараха доста щукички на тролинг. Близко до брега са на плиткото и са дребнички. Според мен пробвай на въртящи блеснички за костур, рано сутрин и след обед в заливчето. Също така може да пробваш и на чепаре близко до брега за дребен костур. Забавно е. Пробвал съм го не един път.
Благодаря колеги, значи ще пробвам варианта с въртящите блесни. Нямам директен телескоп, само сърфкастове (морски), няма смисъл да ги мъкна мисля, ще взема само спинарката и коплекта воблери и блесни.За костур пък въобще не ми мина през акъла. Ще пробвам, обещавам ако има слука да постна снимки.
И аз изкарах тази година едно щукле/за мое голямо учудване/на директен на жива рибка.Така че мисията ти не е безнадежна....успехи-и малките -обратно

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
-
- вече хвърля и на тежко
Вече 4 години го кръстосвам този язовир с лодката и какви ли не воблери дърпаме след нас, но щука не се е закачала.... От няколко места обаче чувам че я има, така че - търсене и трябва. Блесни, воблери и огън покрай бреговете, където има повечко трева във водата. Щом има малки, трябва и голяма да се крие някъде 

И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
Отново благодаря за съветите. Сега да се отчета и аз все пак какви ги свърших
Риба не хванах. Пробвах с клатушки, воблери (от Рапали до китайчета), сутрин и вечер по 3 часа всеки ден. Нито един удар. Позициите ги сменях постоянно. Големият майтап беше, че още първата вечер скъсах два воблера....днес сутринта ги намерих и двата на поне 1 километър разстояние на самият бряг изхвърлени от течението
Доста голяма площ покрих за тези дни, но слука нямаше...а иначе водата вреше от дребна рибка. На тръгване един местен (а и единственият, който срещнах през това време там) сподели, че риба имало много.....но не щука, а бяла риба.."сулка", ама каза, че съм си губил времето с изкуствените примамки..само на жива рибка. Също така каза, че за времето, което съм изгубил със спинарката, поне 5-6 големи парчета съм щял да извадя с живата стръв. Сега до колко е вярно или не не знам. Споделям само информация. Иначе мястото е много живописно, не съжалявам, че се разходих малко. Поздрави на всички

Доста голяма площ покрих за тези дни, но слука нямаше...а иначе водата вреше от дребна рибка. На тръгване един местен (а и единственият, който срещнах през това време там) сподели, че риба имало много.....но не щука, а бяла риба.."сулка", ама каза, че съм си губил времето с изкуствените примамки..само на жива рибка. Също така каза, че за времето, което съм изгубил със спинарката, поне 5-6 големи парчета съм щял да извадя с живата стръв. Сега до колко е вярно или не не знам. Споделям само информация. Иначе мястото е много живописно, не съжалявам, че се разходих малко. Поздрави на всички