Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Каварна - Шабла
Модератори: emo vasilev, alekst
Каварна - Шабла
Включвайте информация за Камен брюг и Тюленово
Mоля, пускайте трофейните и маломерните рибки - те го заслужават !
- kalin_80
- вече хвърля и на тежко
Re: Каварна - Шабла
Тези дни ми казаха,че имало много вълни.
Имаше сериозни вълни наистина тези дни.
Не е зле в тази тема по някой ред и за Калиакра да се пиши ,но всеки мълчи?А лодките хвърчът към Болата???
- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко
Колеги, този уикенд ще прекарам със семейство и приятели почивка на къмпинг "Панорава" в Шабла.
Ще взема въдичка, за всеки случай, та ако някой може да даде насоки къде да се пробвам на брега на близо сутрин докато спи домочадието съм отворен. Приемам и други съвети всякакви!
Ще взема въдичка, за всеки случай, та ако някой може да даде насоки къде да се пробвам на брега на близо сутрин докато спи домочадието съм отворен. Приемам и други съвети всякакви!
Като се застане срещу морето и с гръб към бунгалата - в дясната част на плажа на дънен такъм (с тапичките) за илария (платерина) сутринта от 6 до към 12. Стръв морски (блатен) червей. Дава и в лявата част но по-слабо.
- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко
Благодаря на инфото на колегата jenubg! Току що се връщам от къмпинга и още ми ври "чайника" от жегите, които понесохме. Не знам как е било на други риболовни места, но да дам прясно за Шабла. За съжаление след, като се събудих в събота за прекрасния изгрев установих с прискърбие, че червийте ми не са понесли пътуването и няма оцелели. Разходих се по плажната ивица в инспекция по наредените по плажа ранобудни дядовци -шампиони. Те ме информираха, че риболовния магазин в града е само един и отваря чак в 9 часа-ебаси!! Станах свидетел на успешен сутришен риболов на дребни иларии, като готения чичо ме информира и показа снимки на джи ес ема от вторник, четвъртък и петък - добър риболов на платерини по 25-35 см!!! по 10-12 бр. на ден. В Събота всички хващаха, дребни иларии до 10ч. - излизи вятър, вълна и гадни водорасли - това всичко от лявата страна на плажа до Бункера, а вдясно положението бе същотодо 10 ч. Взех дозичка по-късно от магазина с надежда за следобеден риболов от 18 ч. Да ама не. Вятъра спря чак 19 но водоросли на талази. Тази сутрин припкам пак по изгрев- изпреварилиме само 3 колеги, ама рибата не се бее върнала днес - нищо пълно капо. Жега вълни и пак водорасли. Един колега от Добрич Деян сподели, че в събота вечерта на Скалите е хванал няколко добри чернокопа, докато търсил сафрида- скъсал чепаретата, щото не познавал мястото. Предполагам че след 15 септември ще е добро място за риболовни излети. Това е от мен.
Колега имаше ли републиканско при вас по подводен риболов,трябваше да има.
- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко
На този плаж - на Шабленското езеро не съм разбрал. Абе на почивка бях - слънчасах здраво днес и чух само че ББ откривал нещ в града.
Вчера, 10.10.2012 г. на Тюленово трима души направихме 20 часов риболов, вкл. нощен на фар. Резултата беше около 1 кг. чернокоп и сафрид, общо. Зарганата също я няма. Местните казаха, че от 20 дни е спрял силният риболов там. По време на целият риболов пред нас си плуваха спокойно делфини. И те търсиха рибата, но я нямаше
)