Какво кълве на яз.Сопот?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Какво кълве на яз.Сопот?

Мнение от MITKO70 »

Да за съжаление при Крапец май късно се разбра и отече,но той е и по-малък.Днес говорих с хора запознати по подобни казуси,ако е наречен ,няма как да го спасим ,дори и с подписи.Нещата тръгват от високо :evil: Язовира е в списъка от Наредба 37 на големите държавни язовири и е със статут за любителски риболов,т.е. не се разрешава стопански риболов.Но,като нищо може да му сменят статута и да го отдадат с зона за любителски риболов :? Не знам,ще чакаме ,ослушваме и ако трябва и има вариант ще действаме,ако ли не....
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
BIGVAS13
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BIGVAS13 »

Прокуратурата масово спира наемането на язовири в страната
15.10.2012 г.
Блиц Новини

Прокуратурата масово спира изпълнението на общинските съвети за отдаване под наем на язовири, съобщи кметът на община Гърмен Ахмед Башев в Пловдив, където се провежда 8-та годишна среща на местните власти. До момента има 200 подобни случая в цялата страна.

Отдаването под наем на язовирите става с решение на общинските съвети. Тези решения се предоставят на прокуратурата за произнасяне по законосъобразността им. В 200 случая държавните обвинители са сметнали, че решенията противоречат на закона и са ги върнали с мотив, че е трябвало язовирите да бъдат отдадени на концесия. Концесията е дългосрочен договор за наем, обясни председателят на НСОРБ и кмет на Пазарджик Тодор Попов.

Подготовката за отдаване на концесия на един обект отнема около 1 година и коства много пари на общинските администрации. Това е причината кметствата да предпочитат варианта наем вместо концесия, коментира Попов.

Та колеги от Ловеч сезирайте прокуратурата за Крапец ...
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Горе цитираното ,го четохме ,но става дума за общинските язовири.Тук собствеността е друга,процедурите са други,сложна и тъмна работа.
Изображение
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Митко,е прав тука статута е държавен,а не общински.И трябва всички, а не само от Ловеч да се борим.На Сопот идват колеги от почти цяла България.Защо трябва някой наготово да си напълни гушата,а ние с пръс в уста.
Риба къща няма.
Галидо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Галидо »

Така е колегата яз сопот е прав аз сам за и ще помагам да спасим яз.сопот.стига с тия бащинии мамка им долна
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от akoto13 »

Приятели,Сопот ми е любимия язовир.Там и закрих сезона на палатките за тази година.Сега прочетох за поредната простотия.Писна ми ,шепа пумяри да си прават кефа и да си раздават гъолове и язовири.Всичко се съсипва.Педали гадни :finga:
Аз съм от София, и ако мога да съм полезен за нещо, съм на среща.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

Чудя се към края на тая седмица дали да не си вдигна задника от София за 5-8 часа до Сопот да си начешам крастата с костури ... дава ли,заслужава ли си ... ?
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

слаба рикия,ако да се разходиш да в сьбота на стената три лодки и около 15колеги тягово
Риба къща няма.
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

Колеги какво става по Сопот ? Има ли раздвижване на хищника ?
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Radoy написа:Колеги какво става по Сопот ? Има ли раздвижване на хищника ?
Не :roll: Пълно мъртвило е на язовира
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Е,Менка не чак пълно но си е тегаво тази сутрин са извадили амур12кг и един шарко при паметника :D
Риба къща няма.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

яз,Сопот написа:Е,Менка не чак пълно но си е тегаво тази сутрин са извадили амур12кг и един шарко при паметника :D
Аз за хищника говоря :) Иначе мирната риба на язовира съм отписал още предния месец.Ходя вече само по реката и съм много доволен от излетите :)
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

яз,Сопот написа:Е,Менка не чак пълно но си е тегаво тази сутрин са извадили амур12кг и един шарко при паметника :D
Как са им оцелели въдиците при този вятър през нощта а и сега :roll: :D
Изображение
monkey
новобранец
новобранец

Мнение от monkey »

Бях от неделя до сряда тази седмица. От към шаран и амур пълно капо. На дъно на щипок костура беше гол след гол. На съседен лагер в сряда извадиха приличен амур, на око 10-15 кила. Бях малко след стената до едно паднало дърво. Коеги дърпаха платики от лодка, но не съм питал на какво. Жалкото е че всеки амур се прибира, но това е положението. Скоро няма да се радваме на тези риби, въпреки че ИАРА там си върши работата. В понеделник минах на гребла със сонара да огледам местата отсреща. Във вторник сутринта дойде катер и започнаха да минават с куката точно там където бях минал. Явно някой е решил че пускам мрежи и се е обадил. Хората са реагирали веднага, евала за което.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Не мисля че заради теб са дошли.Язовира е малък на ширина и с просто око се вижда като се хвърля мрежа или каквото и да е :wink: Просто си е рутинна проверка ,в този сезон почва една игра на котка и мишка между ИАРА и някой местни ,това е от години.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”