Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
Да за съжаление при Крапец май късно се разбра и отече,но той е и по-малък.Днес говорих с хора запознати по подобни казуси,ако е наречен ,няма как да го спасим ,дори и с подписи.Нещата тръгват от високо
Язовира е в списъка от Наредба 37 на големите държавни язовири и е със статут за любителски риболов,т.е. не се разрешава стопански риболов.Но,като нищо може да му сменят статута и да го отдадат с зона за любителски риболов
Не знам,ще чакаме ,ослушваме и ако трябва и има вариант ще действаме,ако ли не....

Всичко може,но не всеки го можe.

Прокуратурата масово спира наемането на язовири в страната
15.10.2012 г.
Блиц Новини
Прокуратурата масово спира изпълнението на общинските съвети за отдаване под наем на язовири, съобщи кметът на община Гърмен Ахмед Башев в Пловдив, където се провежда 8-та годишна среща на местните власти. До момента има 200 подобни случая в цялата страна.
Отдаването под наем на язовирите става с решение на общинските съвети. Тези решения се предоставят на прокуратурата за произнасяне по законосъобразността им. В 200 случая държавните обвинители са сметнали, че решенията противоречат на закона и са ги върнали с мотив, че е трябвало язовирите да бъдат отдадени на концесия. Концесията е дългосрочен договор за наем, обясни председателят на НСОРБ и кмет на Пазарджик Тодор Попов.
Подготовката за отдаване на концесия на един обект отнема около 1 година и коства много пари на общинските администрации. Това е причината кметствата да предпочитат варианта наем вместо концесия, коментира Попов.
Та колеги от Ловеч сезирайте прокуратурата за Крапец ...
15.10.2012 г.
Блиц Новини
Прокуратурата масово спира изпълнението на общинските съвети за отдаване под наем на язовири, съобщи кметът на община Гърмен Ахмед Башев в Пловдив, където се провежда 8-та годишна среща на местните власти. До момента има 200 подобни случая в цялата страна.
Отдаването под наем на язовирите става с решение на общинските съвети. Тези решения се предоставят на прокуратурата за произнасяне по законосъобразността им. В 200 случая държавните обвинители са сметнали, че решенията противоречат на закона и са ги върнали с мотив, че е трябвало язовирите да бъдат отдадени на концесия. Концесията е дългосрочен договор за наем, обясни председателят на НСОРБ и кмет на Пазарджик Тодор Попов.
Подготовката за отдаване на концесия на един обект отнема около 1 година и коства много пари на общинските администрации. Това е причината кметствата да предпочитат варианта наем вместо концесия, коментира Попов.
Та колеги от Ловеч сезирайте прокуратурата за Крапец ...
- MITKO70
- кандидат преподавател
Горе цитираното ,го четохме ,но става дума за общинските язовири.Тук собствеността е друга,процедурите са други,сложна и тъмна работа.

Митко,е прав тука статута е държавен,а не общински.И трябва всички, а не само от Ловеч да се борим.На Сопот идват колеги от почти цяла България.Защо трябва някой наготово да си напълни гушата,а ние с пръс в уста.
Риба къща няма.
Така е колегата яз сопот е прав аз сам за и ще помагам да спасим яз.сопот.стига с тия бащинии мамка им долна
- akoto13
- ще става разбирач
Приятели,Сопот ми е любимия язовир.Там и закрих сезона на палатките за тази година.Сега прочетох за поредната простотия.Писна ми ,шепа пумяри да си прават кефа и да си раздават гъолове и язовири.Всичко се съсипва.Педали гадни
Аз съм от София, и ако мога да съм полезен за нещо, съм на среща.

Аз съм от София, и ако мога да съм полезен за нещо, съм на среща.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Чудя се към края на тая седмица дали да не си вдигна задника от София за 5-8 часа до Сопот да си начешам крастата с костури ... дава ли,заслужава ли си ... ?
слаба рикия,ако да се разходиш да в сьбота на стената три лодки и около 15колеги тягово
Риба къща няма.
Колеги какво става по Сопот ? Има ли раздвижване на хищника ?
- Menkata
- фен клуб-скобар
НеRadoy написа:Колеги какво става по Сопот ? Има ли раздвижване на хищника ?

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Е,Менка не чак пълно но си е тегаво тази сутрин са извадили амур12кг и един шарко при паметника 

Риба къща няма.
- Menkata
- фен клуб-скобар
Аз за хищника говоряяз,Сопот написа:Е,Менка не чак пълно но си е тегаво тази сутрин са извадили амур12кг и един шарко при паметника

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Как са им оцелели въдиците при този вятър през нощта а и сегаяз,Сопот написа:Е,Менка не чак пълно но си е тегаво тази сутрин са извадили амур12кг и един шарко при паметника

Бях от неделя до сряда тази седмица. От към шаран и амур пълно капо. На дъно на щипок костура беше гол след гол. На съседен лагер в сряда извадиха приличен амур, на око 10-15 кила. Бях малко след стената до едно паднало дърво. Коеги дърпаха платики от лодка, но не съм питал на какво. Жалкото е че всеки амур се прибира, но това е положението. Скоро няма да се радваме на тези риби, въпреки че ИАРА там си върши работата. В понеделник минах на гребла със сонара да огледам местата отсреща. Във вторник сутринта дойде катер и започнаха да минават с куката точно там където бях минал. Явно някой е решил че пускам мрежи и се е обадил. Хората са реагирали веднага, евала за което.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Не мисля че заради теб са дошли.Язовира е малък на ширина и с просто око се вижда като се хвърля мрежа или каквото и да е
Просто си е рутинна проверка ,в този сезон почва една игра на котка и мишка между ИАРА и някой местни ,това е от години.