Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

искам да хвана риба на блесна
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- eroucma
- разбира нещата
Re: искам да хвана риба на блесна
Аз не съм ги ползвал обаче ако намеря някъде една такава ще си я купя за ключодържател.
Обаче ако я видя на живо мога и аз да клъвна ( не блесната де...
)
Обаче ако я видя на живо мога и аз да клъвна ( не блесната де...

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Пичове, напоследък не остава много много време за риба, ама тая сутрин си откраднах 1 час и бързо бързо на гьола
Хванах 2 малки щукленца и един приличен кефал
Интересното беше че кефала удари на каст мастъра
бая се учудих
едната щукичка на мепс циклопс ( бяла с черни чертички ) а другата на една малка клатушка на която не знам името ама май си хваща рибки
С воблерите помятах ама никакъв резултат нямаше, а така ми се иска и на воблер да хвана
Ето и някоя снимчица 

- Прикачени файлове
-
- 271020121514 [800x600].jpg (172.97 KiB) Преглеждано 1132 пъти
-
- 271020121512 [800x600].jpg (112.2 KiB) Преглеждано 1132 пъти
-
- 271020121511 [800x600].jpg (101.4 KiB) Преглеждано 1132 пъти
Времето лети като магнит.
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:

- Прикачени файлове
-
- 271020121515 [800x600].jpg (133.02 KiB) Преглеждано 1132 пъти
-
- 271020121513 [800x600].jpg (114.93 KiB) Преглеждано 1132 пъти
- eroucma
- разбира нещата
Браво, а кефалът ти е направо трепач. Продължавай все в същият дух и много скоро ще влезеш в листата на колегите уловили едно метрови щуки 

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Продължавай все така колега
Въртене му е майката
Има да се учи като за 2 висшета 

Браво колега . Добри рибоци . Благородно ти завиждам .
браво за рибоците
поздрави
"Самая большая щука в мире является Русская щука"
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
а бе уловиста си е. за втори път я топвам и риба вадя. Проблема ми е, младежи, все малки попадения бре ... що така ? искам вече да вадя и малко по-големки риби. А да кажеш, че са ми малки примамките, не е така. Въртележките все са 5-и номер. воблерите са по 12 14 см, клатушките и те са по над 20 грама, ама я ... щуки по 40 45 сантиметра 50 айде. по-големи не излизат. Къде бъркам ? Влакното иначе ми е 0.22. Да не би то да е дебело и да ме ебава ???
- eroucma
- разбира нещата
По принцип по големите риби са малко по предпазливи и се иска повече чалъм да ги излъжеш. Не се притеснявай и по големите ще дойдат само почестичко ходи и върти и на места, които изглеждат така по странно- тесни пролуки между папури, между клоните на потопени дървета и се иска по голямо пазене и промъкване. Аз избягвам да ловя вече на места, които изглеждат разработени- сами си правя пролуки в папурите или избирам стръмните брегове дето друг рядко минава от там защото се предполага че там е по малко наплашена рибата.malkia_boxing написа:а бе уловиста си е. за втори път я топвам и риба вадя. Проблема ми е, младежи, все малки попадения бре ... що така ? искам вече да вадя и малко по-големки риби. А да кажеш, че са ми малки примамките, не е така. Въртележките все са 5-и номер. воблерите са по 12 14 см, клатушките и те са по над 20 грама, ама я ... щуки по 40 45 сантиметра 50 айде. по-големи не излизат. Къде бъркам ? Влакното иначе ми е 0.22. Да не би то да е дебело и да ме ебава ???
Давай смело с примамките и да знаеш, че трофеите ти те чакат някъде там само трябва да ги откриеш и примамиш

А и винаги довеждай блесната до край- няма да повярваш, колко удари съм имал в последният момент когато блесната е в краката ми и вече я вадя от водата.

- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
за до края го знам
първия ми удар беше пред мен и то не въртях лусокс-а а само го плакнех и от храстите се подаде едно щукле и захапа листото
акъла ми изкара
а бе има и едни жабки. дават ги за много затревени участъци. тия важат ли ? плуват над водорастлите. по youtube ги скъсват с такива жаби, ама тука някой ловил ли е с такова и има ли резултат ?

а бе има и едни жабки. дават ги за много затревени участъци. тия важат ли ? плуват над водорастлите. по youtube ги скъсват с такива жаби, ама тука някой ловил ли е с такова и има ли резултат ?
- P-etkan
- ще става разбирач
malkia_boxing написа:...а бе има и едни жабки.... и има ли резултат ?

- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
P-etkan написа:malkia_boxing написа:...а бе има и едни жабки.... и има ли резултат ?аз съм много доволен от тях, но малко ги преработвам първо, ...иначе си работят- за заблатени и трудни водоеми са просто прелест.
е айде сподели де

- P-etkan
- ще става разбирач
malkia_boxing написа:P-etkan написа:malkia_boxing написа:...а бе има и едни жабки.... и има ли резултат ?аз съм много доволен от тях, но малко ги преработвам първо, ...иначе си работят- за заблатени и трудни водоеми са просто прелест.
е айде сподели денали за тва сме в тоя форум - да се учим един от друг, а не да се фукаме и да дразним останалите
![]()
![]()

- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
- P-etkan
- ще става разбирач
...това вече си е по съществоmalkia_boxing написа:сподели за преработката

Така на истина повече наподобяват истински жабета, ама в БГ това само увеличава празните кълванета...а на места даже плаши рибата-по мой наблюдения де

и така си ловя зъбати в блата.