Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЗАРГАН - 2009г
Лелееее!Пълно затишие!Това ли беше зарганският сезон!?Гледам че спряло да вали, Отивам да тренирем на вълнолома.
- lisygera
- научил се да хвърля
днес между влас и сл.бряг скъсали заргана с мрежи...kuku написа:Лелееее!Пълно затишие!Това ли беше зарганският сезон!?Гледам че спряло да вали, Отивам да тренирем на вълнолома.
То и тук мрежари доста.Даже май почнаха да си пречат
.Ми 2 броя за 3 часа.Верно тпъсти ама 2.Едно кефалово, 2-3 атерини и няколко изтървани риби.От изтърваните 1 зизи, другите кефалови.Вече 3 излет съм с плетено на Сънлайн - сега се уча да ловя риба наново та са ми простени изтърваните.Маса джуруми от кефалови( ама дребни).Наокулу преобладаваха уловените кефалови (ама бяха малко да му се невиди).
Абе като се оправи времето сезонът може и да започне
.Утре заран ако не въли и не духа ужасяващо пак ще тренирам.

Абе като се оправи времето сезонът може и да започне

Почти цяла седмица заргана в Синеморец си беше дал почивка
. Със зор по 15-20 риби до обед, след силния южняк от вторник. Делфините се виждаха само надълбоко, където явно е кльопачката.

-
- учете се от него
Днес на Мириус с доста зор, щото пипа мнооого предпазливо, има няма 35 зизита
Много лодка въди тоз Маслен нос
повечето за зъбатковци, но имаше и пискюли дето пускаха мрежите на почти стотина метра от брега
Имаше и делфини дето скачаха като в делфинариума, но бяха делечко за овации

Много лодка въди тоз Маслен нос

Имаше и делфини дето скачаха като в делфинариума, но бяха делечко за овации

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Ми не могат да броят до 5 хората бе!Те не са виновни, от ИАРА са виновни щото и те явно не могат.strijok написа: но имаше и пискюли дето пускаха мрежите на почти стотина метра от брега
Варна- Шабла, ПАМЕТНИКА, цялото пътуване в дъжд. Скалите ни посрещнаха само с кофти вятър, нито един удар на зарган. След час-два поизкаляния автомобил на колегата пое обратно на юг. ЗЕЛЕНКА беше само проверена. Следваща спирка- Балчик. И тук същия ... Пустеещите краневски буни изобщо не бяха удостоени с присъствието ни. И така, икономия на червей за следващия излет! 

Лошо!За това все се заричам да не търся рибата, а да я чакам тя да ме потърси.То като няма - няма!И това навсякъде
.
Ама как да устиска човек!?Дано като се поуправи времето да и дойде мерак да се хваща!

Ама как да устиска човек!?Дано като се поуправи времето да и дойде мерак да се хваща!
- Моряка
- кандидат преподавател
Пробвайте на юг ,Черноморец,Фичоза има отсъствие на зъбатко белким имате успех за зарганJoro_ написа: И така, икономия на червей за следващия излет!

А сега де? 

Днес въртях 4 часа на Черноморец без успех.
Колеги и аз я търсих днес около Варна и на север, но я няма... нито удар
не ми се вярва да е поела на юг вие как мслите... 

Ами според мен я няма защото забаткото (чернокопа) се върти вав целия варненски залив,и така като няма заргана ще хващаме чернокоп

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Зъбатия си мисля,но не съм сигурен.
От седмица не съм излизал на море.
От седмица не съм излизал на море.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Абе днес чух по радиото -температура на морската вода по северното крайбрежие 12-15 градуса
Преди седмица я даваха 20!И това ли дава отражение на моментната липса?.... 

Сега температурата едобра за риболов,но рибоците си имат свой характер и причини да се скатават,но зъбатия влияе най-много.