Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Щука на изкуственно мишле
Модератор: sapuna
Re: Щука на изкуственно мишле
Това действително вече е спинингова примамка.Интерисува ме от къде мога да си я закупя и дали си имал успех с ползването и.Поздрави!
Тате,БРАКОНЕРИТЕ май не ги е страх от никое ЖИВОТНО,особенно от ПОЛИЦАЙ. /мисъл на малкият ми син/
-
- ще става разбирач
popay написа:Това действително вече е спинингова примамка.Интерисува ме от къде мога да си я закупя и дали си имал успех с ползването и.Поздрави!
Здравей,
Мишокът го купих от Щатите през онлайн-магазина http://www.basspro.com.
Нямам все още риби с него,но за да бъда откровен ще кажа,че не съм го ползвал често.
Играта му е наистина много интересна и предизвикателна и не се съмнявам,че ще лови щуки,та пушек ще се вдига..Просто иска упорство и мисъл!
Примамката наистина се движи съвсем плътно под повърхността и дори,с леки уговорки,би могла да
бъде наречена повърхностна примамка.
В линка,който посочвам,по-надолу по страничката, има отзиви на клиенти и съответно-потребителски рейтинг на конкретният артикул.Когато ме интересува повече инфо за някоя примамка, обикалям по големите американски/руски и прочие онлайн магазини и чета отзивите за нея..Много полезно занимание!

Поздрави!
Благодаря за изчерпателната информация.Брат ми живее в Щатите и май скоро ще си идва,така че ще си поискам армаган
Още веднъж Благодаря и Успех!

Тате,БРАКОНЕРИТЕ май не ги е страх от никое ЖИВОТНО,особенно от ПОЛИЦАЙ. /мисъл на малкият ми син/
Речен, би ли споделил как пазаруваш от тези магазини и къде ти доставят пратката?
-
- ще става разбирач
Soller написа:Речен, би ли споделил как пазаруваш от тези магазини и къде ти доставят пратката?
Бих..
Пазарувам според реда и условията на самите онлайн-магазини.Повечето приемат разплащане с кредитна карта Visa или Mastercard. Доколкото знам,все още не приемат разплащания през Paypal,но е възможно и това да стане скоро..
Захранвам си сметката по картата и се разплащам онлайн.Адресирам доставките до личен или служебен адрес,както ми е по-удобно. Трябва да се има предвид,че подобни доставки /покупки/ от страни извън Европейският съюз ,подлежат на обмитяване. Когато купуваш от търговец, прага за необмитяема стойност е левовата равностойност на 22 евро,като в тази сума влиза и транспорта. Когато купуваш от физическо лице,прага за обмитяване на същата пратка е левовата равностойност на 45 евро,като в тази сума не влиза транспорта.
Добре е да се прочетат внимателно конкретните условия на всеки магазин,за да нямате неприятности после..
Например, за момента Basspro не приема и не изпълнява поръчки от България,докато Cabelas изпълнява..
Поръчката от Basspro я адресирам до Щатите и мой познат ми я препраща към България.
Това е в общи линии..
Поздрави!
Благодаря, това е интересна и полезна тема и не е лошо да се извади някъде оттделно. Доколкото разбирам минаваш през митницата или....
- magiosnika---
- научил се да хвърля
Това е съселчето което ви трябва

- magiosnika---
- научил се да хвърля
А това са неговите любители

-
- ще става разбирач
Освен за щука такива изкуствени мишлета стават и за кефали. Преди няколко години на едно състезание на Марица ми направи впечатление нещо Един колега който беше хванал 4 кефала като ги изчисти в кормите на 3 от тях имаше от 1 до 3 мишки
Порзпитах го къде ги е хванал и той ми обясни поразходих се до мястото и видя, че на 200-300м по нагоре имаше свинарници, чийто води се отичаха в реката...Познайте от де са се взели мишките
Позле се поразрових и един ден в руското списание Риболов Елит намерих страхотна статия водещата в броя за това как се ловят кефали на изкуствени мишки...тогава много неща ми се изясниха
Впрочем руснаците предпочитаха сами да си правят "мишоците" В този ред на мисли същото се отнася и за щуките и там където има повечко мишоци покрай реката. Аз лично не ги търсия целенасочено на такава примамка, но ако забележа че около мястото на ловене се навъртат повечко гризачи...бих я сложил във фаворитите
Виждал съм и щука от р. Искър с достоен плъх в стомаха
, така че изводите оставям на вас
Относно поръчките от чужбинско дето Митака пише за тях има една новост, т.е. добра новина... отскоро. Вдигнат е лимита т.е. вече е 150 Е (а не 22 Е) ако поръчката не е от ЕС и се поръчва от фирма
Транспорти и мито не влизат в таз цена
Ето повече подробности http://www.pazaruvane.com/2008/07/customs-duties.html
То е добре това инфо за митата и таксите да го пусна някъде дет повечко хора да го видят, така че кажете къде или модераторите да го сложат там

Порзпитах го къде ги е хванал и той ми обясни поразходих се до мястото и видя, че на 200-300м по нагоре имаше свинарници, чийто води се отичаха в реката...Познайте от де са се взели мишките

Позле се поразрових и един ден в руското списание Риболов Елит намерих страхотна статия водещата в броя за това как се ловят кефали на изкуствени мишки...тогава много неща ми се изясниха

Относно поръчките от чужбинско дето Митака пише за тях има една новост, т.е. добра новина... отскоро. Вдигнат е лимита т.е. вече е 150 Е (а не 22 Е) ако поръчката не е от ЕС и се поръчва от фирма

Ето повече подробности http://www.pazaruvane.com/2008/07/customs-duties.html
То е добре това инфо за митата и таксите да го пусна някъде дет повечко хора да го видят, така че кажете къде или модераторите да го сложат там

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
Като гледам на магьосника тези щуки май са доста пълни с хайвер! 

Малките риби,обратно в гьола 

-
- разбира нещата
Има ли значение с какво са пълни,може и с мишки да е.Темата е за мишоците и щуката.Що се отнася за изкуствените мишки,не съм използвал,но мой познат ми разказа,как преди време хвърлил полска мишка на мястото на което чакал за щука.Последвала атака и гадината в устата на щучката.Да беше боднал едно мишле през кожата и да заметне.Интересното е че цял ден чакал на тапа с каракудка,и нямал удар,а зъбатото си искало мишле.SOTO73 написа:Като гледам на магьосника тези щуки май са доста пълни с хайвер!
Та няма да се учудя,ако има успех с изкуствен мишок,в пробата му е майката.
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
-
- новобранец
- Обратна връзка:

-
- разбира нещата
Колега,не съм търсил такова "чудо" по магазините,но мисля че с малко фантазия и свободно време,всеки би направил добро подобие на мишчица-гризанка.shmurhel написа:Като силно привързан към риболова на изкуствени примамки, мога ли да попитам, от къде у нас мога да се сдобия с подобно мишле?
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
- magiosnika---
- научил се да хвърля
Ако мислиш, че юли месец щуките са пълни с хайвер
Мишлета няма смисъл да се поръчват,защото лесно се правят.

Мишката влиза в менюто не само на щуката, но и на кефала, а също така и на сома.
Хващал съм кефал с тегло около 2кг,на който в стомаха, при почистването намерих много сериозен мишок.Хващали сме и сом в чиито вътрешности имаше полу разложена мишка.
Обяснението за (мене си ) си го дадох преди няколко години, когато един здрав пороен дъжд, продължил почти през целия ден) едва не ни принуди да оставим колите на гьола. По колчетата съдя, че в този ден, нивото на водата се беше вдигнало сигурно с 5-6см.най малко. Тогава бях свидетел, как много мишки пуваха покрай брега, след дъжда, а някои от тях поспираха за кратка почивка на някоя туфа с водорасли. По-късно забелязах, че мишоците (може би не всички, тези явно са от определена порода) правят дупките си много близо до повърхността на водата на някой отвесен бряг в гъсталака. Сигурно като се е вдигнало нивото ги е наводнило и ги е принудило да напуснат убежищата си.Така че...нищо чудно.
Не виждам причина да не се харесват на рибоците.
Хващал съм кефал с тегло около 2кг,на който в стомаха, при почистването намерих много сериозен мишок.Хващали сме и сом в чиито вътрешности имаше полу разложена мишка.
Обяснението за (мене си ) си го дадох преди няколко години, когато един здрав пороен дъжд, продължил почти през целия ден) едва не ни принуди да оставим колите на гьола. По колчетата съдя, че в този ден, нивото на водата се беше вдигнало сигурно с 5-6см.най малко. Тогава бях свидетел, как много мишки пуваха покрай брега, след дъжда, а някои от тях поспираха за кратка почивка на някоя туфа с водорасли. По-късно забелязах, че мишоците (може би не всички, тези явно са от определена порода) правят дупките си много близо до повърхността на водата на някой отвесен бряг в гъсталака. Сигурно като се е вдигнало нивото ги е наводнило и ги е принудило да напуснат убежищата си.Така че...нищо чудно.
Не виждам причина да не се харесват на рибоците.
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.