Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com
Форум
Къмпингуване
Екипировка
Неопренови ръкавици
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Неопренови ръкавици
колега и аз ги имам на корморан и чорапите, и ръкавелите и аз имам същият проблем.BZI написа:Аз ползвам ръкавици и чорапи на Корморан, но проблема с влагата е същият.
-
Yanko Nikolov
- новобранец

В магазина всички видове изглеждат идеални точно за нас, но в магазина е топло неможеш да направиш точна преценка-деиствителноста е друга.Няма мокри ръце който да са топли.Аз реших и взех technisub-неопрен - и те се мокрят но когато ръцете са в движение ръцете не замъзват стоят си топли,според мен може да им се разчита за зимния риболов.
-
rimohit
- сериозен играч

Бе и аз това се опитвам да кажа.Неопрена има сойството да задържа водата и тялото ни да я стопля.Помагат но не топлят.Във всеки сучей по добре с тях.Миналата година бях с 2 чифта ръкавици .. не неопренови при -14 на Tунджата и си замръзнах като пич
Зависи кой с какви очаквания си ги е взел.Аз от моите съм доолен
Зависи кой с какви очаквания си ги е взел.Аз от моите съм доолен
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
-
rikosheth
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Интересна тема
Преди време ползвах Корморан и не съм особено доволен, тази зима ще започна с тези

Неопренови, някакво си Микадо и нещо като 15-17 лв.Ще видим след първите няколко теста дали ще останат на "въоръжение"
Преди време ползвах Корморан и не съм особено доволен, тази зима ще започна с тези

Неопренови, някакво си Микадо и нещо като 15-17 лв.Ще видим след първите няколко теста дали ще останат на "въоръжение"
Те това е най вярно, надявам се темата да има развитие...скоро!rimohit написа:Зависи кой с какви очаквания си ги е взел...

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
- sapuna
- Модератор

- Обратна връзка:
Имам и неопренки и Хилман/от мнението на Неделчо/!Днес бях за риба/нося винаги и двата чифта/,но пак не ми остана време да ги наложа!Мръзнах,ама ми беше кеф!Определено риболов и ръкавици не се връзват!За лов обаче,са задължителен аксесоар!
п.п. Хилман-а са убийствено топли!
п.п. Хилман-а са убийствено топли!
Мдааа, човека от когото ги взех моите сподели, че засега ги купуват повече ловджиите. Какво пък, ако не стават за риболов ще си изпълняват стандартното предназначение
.
- krokibg
- учете се от него

Момчета,това е решението на проблема ви.Аз го имам това изчадие на мисълта,но си върши перфектно работата и топли като лудо
Това е една кутийка от ламарина,облицована отвън с плюш а вътре си има стъклена вата или някакви влакна,които не се палят и не могат да горят.Слага се едно от тези черничките нещица вътре в отверстието и се пали с запалката,като се оставя малко да се разгори,затваряте капачето което си е с закопчалка и го слагате в джоба в който най често си държите ръцете.Аз имам две и си ги слагам и в двата джоба.Топли и краката и предава и топлина на тялото а ръцете след минута са ви топли.Ето ви и снимки за да знаете какво да си търсите.

Аре,нали сте мой хора да ви стопля през дългите зимни дни по бреговете на водоемите ни

Това е една кутийка от ламарина,облицована отвън с плюш а вътре си има стъклена вата или някакви влакна,които не се палят и не могат да горят.Слага се едно от тези черничките нещица вътре в отверстието и се пали с запалката,като се оставя малко да се разгори,затваряте капачето което си е с закопчалка и го слагате в джоба в който най често си държите ръцете.Аз имам две и си ги слагам и в двата джоба.Топли и краката и предава и топлина на тялото а ръцете след минута са ви топли.Ето ви и снимки за да знаете какво да си търсите.

Аре,нали сте мой хора да ви стопля през дългите зимни дни по бреговете на водоемите ни

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Има и едни руски плоски кутийки, които работят с аптекарски чист бензин (не от бензиностанциите), може и друг, но чист.
Отваряш, палиш, затваряш капачката и мисля че работи 10 часа.То си гори без дим и пламък,и не гасне - има някакъв платинен катализатор вътре...да не се спирам на устройството..Държал съм такова в ръцете си, и май съм ги виждал в някои магазини..мисля, че бяха по 10-на лева - миналата година ???
Презарежда се - това му е хубавото.
Слагаш в джоба- държиш в ръката..както искаш..
Отваряш, палиш, затваряш капачката и мисля че работи 10 часа.То си гори без дим и пламък,и не гасне - има някакъв платинен катализатор вътре...да не се спирам на устройството..Държал съм такова в ръцете си, и май съм ги виждал в някои магазини..мисля, че бяха по 10-на лева - миналата година ???
"
На Кроки варианта с въглищата не е лош, но иска по-често зареждане!

Това е най-най-удачната джобна печка, имам две и съм много доволен...карат над 10 часа с едно зареждане с бензин за запалки, но проблема е че не могат да се намерят от години по магазините, ако някой види някъде да ми каже, че сума приятели искат, а последно си купих такава преди 5години и не съм виждал от тогаваИма и едни руски плоски кутийки, които работят с аптекарски чист бензин (не от бензиностанциите), може и друг, но чист.
На Кроки варианта с въглищата не е лош, но иска по-често зареждане!

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич

-
Бачо Илия
- учете се от него

Взех си преди месец неопренови ръкавици на Корморан и успях да ги ползвам веднъж
Вярно че валеше дъжд и ръцете ми бяха мокри , но ми се струва че и допълнително запотяват и после се свалят много трудно

- rokopapa
- научил се да хвърля

Това е най-най-удачната джобна печка, имам две и съм много доволен...карат над 10 часа с едно зареждане с бензин за запалки, но проблема е че не могат да се намерят от години по магазините, ако някой види някъде да ми каже, че сума приятели искат, а последно си купих такава преди 5години и не съм виждал от тогава![]()
На Кроки варианта с въглищата не е лош, но иска по-често зареждане!![]()
Виж в този магазин за армейска екипировка:
http://www.armyshop.dir.bg/_wm/catalog/ ... 22&dflid=3
http://www.armyshop.dir.bg/_wm/catalog/ ... 22&dflid=3
Благодарско колега rokopapa!
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Джоко Росич

Чета постовете ви , колеги, и се сещам за едни стелки - видяни на някакво изложение. Не помня подробности, но дано някой от вас ги е виждал и ме допълни. Там идеята е същата, но функционира другояче. Става въпрос за стелки, пълни с някакъв гел. Вътре има метална пластина, която трябва да се натисне и изкриви преди употреба.При това се преминава през някаква критична позиция и тя изщраква, при което се задейства пиезокристал и искрата активира цялата магия - еднократно. Най-готиното е че няма горива и тн. Като спре действието, а то не беше малко, (гелът става на нещо като кристали), трябва да се остави на топло вурху радиатор или нещо такова (микровеле не става заради металните части), докато се получи отново гел. И така до безкрай. Освен стелки за краката имаше и за ръце и още какви ли не варианти. Съжалявам, че нямам спомен за повече подробности. Дано сте ме разбрали и някой да е по-подробен.
- krokibg
- учете се от него

Рюнер,има ги и тях във сайта за военна екипировка,видах написаното за тях но не ми вдъхнаха доверие.Аз съм 100кг и не знам дали ще издържат.Ако се цепне тази стелка,познай какво пързаляне ще падне в ботушите
А може и да греша,просто просто си мисля на глас,дали има риск да стане такова нещо.Ако някой ги е пробвал,моля да каже 
А може и да греша,просто просто си мисля на глас,дали има риск да стане такова нещо.Ако някой ги е пробвал,моля да каже 
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
- butnik
- рибар фанатик

- Обратна връзка:
На мен ми измръзват ръцете с неопрена,по-добре поларени или някакви други и запалката която Любо е снимал т.е. печката.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....