Готови линии за щека

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Готови линии за щека

Мнение от Бисо »

butnik написа:
Бисо написа:За какв изобщо ви е дропер на повода,при положение,че ловите с обикновена плувка,а не близалка :!:
А защо ти е дропер при близалка,като може повода да е по-къс,или да пренаредиш съчмите. :wink: А аз като лягам при риболов с близалка на дюшемето и основното утежнение ми е на 5-7см. над него.Специфичното крачене как ще се извърши,задържаш,изтичаш,задържаш,изтичаш :wink: Бисо,разсъждавам като си пиша,и въпросите ми са с абсолютна различна политика.Целта ми е да споделиш,да споделим начините на ловене,построяване на линията и всичко,от което може да извлече поука.
Изтичането в страни от главната тема, се получава винаги ,когато има дискусия и повече постове,неизбежно е.
Когато съм с близалка и ловя на едно място,без да изтичам,често не слагам дропер,и както казваш се заигравам с дължитната на повода и групирания на утежнението,но ако съм в бърза вода,"Торпедото" е с тунинг,и ловя на троха слагам един №4.Когато изтичам и знам,че пред мен има морунаж,задължително слагам №4-7,в зависимост от течението..Така,при крачката съм сигурен,че стръвта ми остава напълно неподвижна на Дюшемето :D ,и често пъти точно тогава е кълването,заигравката с дължината на повода пак остава,но тя е за да се постигне максимална отчетливост на кълването.

Деди,знам един,дето и въдичката му стои в кутийката :D

А-у-у,За малко да забравя.Владо прощавай,че се отклонихме,но не смятам,че са безмислици.......
.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

chirusa_bg написа:
Dedy написа:
chirusa_bg написа:... Кажете вие, как ги правите такъмите-с кука или без?
Къде слагате последната съчма?
:D :D :D :D

Последната съчма ли? Естествено, че е в кутийката.
Благодаря ви за отговорите,
ето този ще последвам пък да видим :roll:
Те,това си е чист заговор,дискриминация,игнориране............... :( Повече трудни думи не знам... :oops: :wink: :D
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MapuaH »

Владо, когато ползвам дропер винаги е над повода :) Мое мнение, с което не си длъжен да се съобразиш.

Поздрави !
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

:D
Последно промяна от Бисо на Сря Сеп 16, 2009 6:38 am, променено общо 1 път.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Първият дропер е задължително над повода.Не пишете ,че така са и вашите и никой да не съобразява,напротив,така е редно ,единствено при мач-риболова има такива монтажи,където само вирбела изпълнява ролята и на дропер,но това е друга бира.Даже имам случаи,когато свалям още един дропер до най-долният над повода.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Аз лично си правя монтажите на совалки без кука . Кука слагам на водоема, дропер имам над клупа, до възела.
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Reptile
новобранец
новобранец

Мнение от Reptile »

Абеее щекари, нищо не казвате за вирбела, не ползвате ли?!? На течение, к'во правите!
Аз ползвам двоен вирбел, кйто играе ролята на най-лек дропер, ако трябва още, тургам още, зависи от течението!
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

Reptile написа:Абеее щекари, нищо не казвате за вирбела, не ползвате ли?!? На течение, к'во правите!
Аз ползвам двоен вирбел, кйто играе ролята на най-лек дропер, ако трябва още, тургам още, зависи от течението!
Абе,ползваме,ма да не сме клюкари,та да си издаваме сичко..... :lol:
Митко,добре дошъл във Форума,време беше. :D :smt023
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Reptile написа:Абеее щекари, нищо не казвате за вирбела, не ползвате ли?!? На течение, к'во правите!
Колега,вирбел слагаме само ако ловим на течение даже и по някой път два,единият ми е над плувката,но.....,а темата е малко по универсална,та не са залегнати вирбелите.
ilko iliev
новобранец
новобранец

Мнение от ilko iliev »

аз колко далече съм бил от истината .... то и аз не слагам дропер на повода, ама винаги слагам вирбел вместо последния ми дропер, а пак то се ползвало само за течеееение :lol: добре че е бутник и бисо пак да ми обяснят :D
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

ilko iliev написа:аз колко далече съм бил от истината .... то и аз не слагам дропер на повода, ама винаги слагам вирбел вместо последния ми дропер, а пак то се ползвало само за течеееение :lol: добре че е бутник и бисо пак да ми обяснят :D
Това ми звучи малко в друг смисъл,дано да греша.Ако си чел внимателно ще разбереш,че само вирбел ,без дропер на него ,се монтира на мача.И освен на течение не съм виждал да се слага вирбел на щека,а и не виждам смисъл.
ma3xa1993
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ma3xa1993 »

Аз линиете винаги си ги правя без кука.Не слагам кука защото на смия водоем решавам точно каква кука да слагам и колко дълтг да е повода.А за вирбела и аз смятам че като няма течение(и то по силно)няма защо да се слага...
merj66
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от merj66 »

butnik написа:Първият дропер е задължително над повода.Не пишете ,че така са и вашите и никой да не съобразява,напротив,така е редно ,единствено при мач-риболова има такива монтажи,където само вирбела изпълнява ролята и на дропер,но това е друга бира.Даже имам случаи,когато свалям още един дропер до най-долният над повода.
...в случаите когато ловя с преотежнена плувка и лежа с двата дропера на дъното...
...много често ,при риболов на шарани...
...никога дропер на повода...
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от gogobogo »

Аз винаги слагам за връзка на линията и повода по един микро вирбел 24 номер без значение къде ловя.дали е правилно да кажат майсторите :D
Изображение
КЕФА ЦЕНА НЯМА.
ma3xa1993
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ma3xa1993 »

gogobogo написа:Аз винаги слагам за връзка на линията и повода по един микро вирбел 24 номер без значение къде ловя.дали е правилно да кажат майсторите :D
Аз не съм от големите майстори но бих казал че ако няма течение този вирбел е излишен.Само прави линията по твърда,без вирбел мисля че такъм ще бъде доста по финен и ще има от чати по голям ефект...
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”