Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Помощ относно въдица FOCUS BLUE CARP
Модератор: sapuna
- pachosz
- сериозен играч
Re: Помощ относно въдица FOCUS BLUE CARP
Марто, нямах намерение да спорим за шарански пръчки, щото хич не ми е там силата, още повече в темата на колегата.DrAkoN написа:pachosz написа:..Градски много си дълече от истината...
Естествено е, че със цена 10-15 пъти по-висока, няма начин да не е по-качествена. Идеята ми беше, че качеството не е 10-15 пъти по-добро, за разлика от цената. Другото, което не ми е ясно, е какви толкова "чудеса" предлага пръчка от 500-800 лв, сравнена с друга, примерно 5-6 пъти по-евтина

-
- ще става разбирач
пръчката съм си я купил вече.
не ставаше въпрос дали да си я взема а дали ще мога да изхвърлям 80 гр. тежест без да се притеснявам от последици.
Че не съм от вчера рибар не съм.
Всеки разбира от хубаво и иска най-доброто, но това не винаги е най- важното.
колегата е прав че може и с пръчка за 30 лева да искараш добра слука.
аз лично с една от първите ми пръчки за 15 лв. и макара за още толкова съм вадил шаран 7 кг. на влакно 0.18.
и моля кажете как може да си сложа снимка, тъй като ми казва че не мога да прикача файл и как да си сложа снимка на профила.
Благодаря на всички за мненията и препоръките. Все пак всеки има свое виждане за нещата и живота.
Не пръчката или влакното се чупят и къса, а нервите на рибаря.УСПЕХИ. Нищо лично.
не ставаше въпрос дали да си я взема а дали ще мога да изхвърлям 80 гр. тежест без да се притеснявам от последици.
Че не съм от вчера рибар не съм.
Всеки разбира от хубаво и иска най-доброто, но това не винаги е най- важното.
колегата е прав че може и с пръчка за 30 лева да искараш добра слука.
аз лично с една от първите ми пръчки за 15 лв. и макара за още толкова съм вадил шаран 7 кг. на влакно 0.18.
и моля кажете как може да си сложа снимка, тъй като ми казва че не мога да прикача файл и как да си сложа снимка на профила.
Благодаря на всички за мненията и препоръките. Все пак всеки има свое виждане за нещата и живота.
Не пръчката или влакното се чупят и къса, а нервите на рибаря.УСПЕХИ. Нищо лично.
Колега вместо да питаш форумните капацитети отиди на някой язовир сложи 80 грама метни, после 90,100 и виж сам докъде са възможностите на пръчката и сам ще разбереш колко и е оптималната изхвърляща тежест, ама според мен не рискувай с повече от 100 грама.не ставаше въпрос дали да си я взема а дали ще мога да изхвърлям 80 гр. тежест без да се притеснявам от последици.
Имам 4 броя от Тактик карпа 2бр на 3.9 и 2бр на 3.6. Много добре се представят и при мятане(90гр олово) и при вадене. Много добра изработкаpachosz написа:Тая марка Фокус много я уважавам аз, ама специално на тая пръчка нещо не ми допадат тия снадкиМоже и да греша за снадките, но за 60 лв. бих предпочел на Видракс тая пръчка: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2119
А колко голяма риба може да извадиш, ми колкото се закачиТам работата е до риболовеца повече, щото и най-скъпата пръчка може да се счупи при неправилно боравене.

Предварително се извинявам на колегата, че му ползвам темата, но няма смисъл от нова, тъй като се отнася за същата пръчка FOCUS BLUE CARP.
При мен проблем е, че снадките не влизат до край, и двете!Колкото и да напъвам остава около 1см и не може да се набие докрай!Има ли някой същия проблем, нормално ли е и как се оправя?
При мен проблем е, че снадките не влизат до край, и двете!Колкото и да напъвам остава около 1см и не може да се набие докрай!Има ли някой същия проблем, нормално ли е и как се оправя?

И не напъвай!! И се радвяй, че не влизат докрай!! След някоя година ще почнат.
Да разбирам, че е нормално това, така ли?
- Vlado_852
- разбира нещата
Нормално е, не се тревожи!
- svilen_sa6kov
- разбира нещата

ПП. Аз доколкото съм тествал тази сопа повече от 90 грама не бих хвърлил с нея. На въпроса за невлизането на снадките- така трябва да бъде- това умишлено е направено , с износване не карбона от търкането на снадкине почват да влизат все по навътре с времето - така трябва да бъде.
Последно промяна от svilen_sa6kov на Сря Авг 31, 2011 8:39 pm, променено общо 1 път.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

- bobo_33333
- кандидат преподавател