Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Как да закрепим хляба на куката?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Как да закрепим хляба на куката?
naskobo написа:Батка, няма формула![]()
Трябва ти пресен фабричен/ ръчен бял хляб, ненарязан на филии.Ако случиш, някои падат по-трудно. Стискаш с върха на пръстите на шийката на куката, така, че трохата да остане възможно най-рошава. Ако не последва кълване, няма как да не презаредиш при презамятането.Ако си открил какраконджулите и само до трохата си опрял- пусни ми едно ЛС
Хаха, Насе проблема е, че ако ги бях набарал, едва ли до хляба щях само да опра

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Здравейте колеги.Ето какво си спретнах днес:

От близък план:

Ето я и трохата:

Направих две за да има и за мен:

Една бърза проба:

След 10 мин.:

От близък план:
Ето я и трохата:
Направих две за да има и за мен:
Една бърза проба:
След 10 мин.:
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
А какъв е проблемът да не е троха? И защо непременно троха? Аз десетилетия си ловя каракудката на качамак (или житце, бял) и използвам една схема (малка хитринка), която съм описал в темата за "малки хитринки". Та накратко: Замесваш си нормално топче за стръв качамаче и добавяш малко памук в него, като памукът трябва да се размеси така, че власинките на памука да се размесят равномерно в тестото. После можеш да си слагаш по едно топченце от размер - за уклей, до размер - за шаран. Памукът държи тестото на куката стабилно.
А качамачето, когато си е забъркано добре, си върши перфектна работа - хлябът си е хляб.
А качамачето, когато си е забъркано добре, си върши перфектна работа - хлябът си е хляб.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- Whassup
- ще става разбирач
Я кажете откъде мога да си купя такова устройство, или пък как да си направя?
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Замбите съм ги купувал от риболовен магазин иначе може да импровизираш като колегата.
Jagger,трохата си е троха не се заменя с друго освен с троха.Аз слагам в захранката и доста обилно количество трохи от хляб минат през блендера и ефекта е поразителен,а и е стръв ,която доста пъти спасява положението.
Jagger,трохата си е троха не се заменя с друго освен с троха.Аз слагам в захранката и доста обилно количество трохи от хляб минат през блендера и ефекта е поразителен,а и е стръв ,която доста пъти спасява положението.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Не отричам трохата изобщо. Самият аз я харесвам много като стръв. Просто попитах и споделих, че не е задължителна, а има алтернатива, която в определени случаи е еквивалент. Зависи. Иначе, трохата си е троха и просто трябва да си се сменя почти на всяко хвърляне - все пак зависи и с какво се лови, как се замята и т.н. Няма да уча аз спецовете. Лично за мен, ако е закрепена стабилно (трохата), тя е перфектна стръв. Но има един лек момент на несигурност при замятане (на мач), при който дори и да я виждаш до момента на падането във водата, че е на куката, в момента на падането и допира с водата вече не е ясно дали е там, или не е останала само голата кука. Та в тази връзка споделих и другата стръв - качамачето с памук, което гарантира оставането на примамката на куката след замятане (примерно при мач риболов). Трохата иначе си е, пак повтарям, много добра стръв.
Поздрави на всички.
Поздрави на всички.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Питането на един колега ме върна пак в темата. Това му отговорих за коричката:
-Ловя на коричка хляб, когото очаквам по-едри риби или когато не ще на нищо друго. Използвам само долната кора, която е по-дебела. Режа парченца отговарящи на големината на куката, използвам ножичка, може и с остър нож. Отрязаното парче от кората забождам от към меката страна, докато върха на куката пробие по-твърдата страна и мине контрата. Във водат коричката плува, поради кухините в хляба, набъбва и скрива куката. Коричка използвам само при риболов на плувка, като най-долната тежест трябва да опре на дъното, а коричката да плува с дължината на повода.
Много лесно пада от куката и при най-малката индикация за кълване трябва да се засича и евентуално празарежда.
Много нежна стръв, иска се търпение и постоянство.Използвам я в затворени водоеми, нямам опит в реки, особено със силно течение.
А това което видях на снимките е по различна употреба на хляба.
Трохата скрива напълно куката и затова е толкова добра стръв.
Аз използвам пресен ръчен хляб и нямам проблеми с риболова на троха и на коричка. Всичко друго,/ памук, сапун и пр./, особено в обезрибения Софийски регион е много хипотетично като стръв. Може би някъде работи, но трябва да има повечко риба
!
-Ловя на коричка хляб, когото очаквам по-едри риби или когато не ще на нищо друго. Използвам само долната кора, която е по-дебела. Режа парченца отговарящи на големината на куката, използвам ножичка, може и с остър нож. Отрязаното парче от кората забождам от към меката страна, докато върха на куката пробие по-твърдата страна и мине контрата. Във водат коричката плува, поради кухините в хляба, набъбва и скрива куката. Коричка използвам само при риболов на плувка, като най-долната тежест трябва да опре на дъното, а коричката да плува с дължината на повода.
Много лесно пада от куката и при най-малката индикация за кълване трябва да се засича и евентуално празарежда.
Много нежна стръв, иска се търпение и постоянство.Използвам я в затворени водоеми, нямам опит в реки, особено със силно течение.
А това което видях на снимките е по различна употреба на хляба.
Трохата скрива напълно куката и затова е толкова добра стръв.
Аз използвам пресен ръчен хляб и нямам проблеми с риболова на троха и на коричка. Всичко друго,/ памук, сапун и пр./, особено в обезрибения Софийски регион е много хипотетично като стръв. Може би някъде работи, но трябва да има повечко риба

- antivik
- кандидат преподавател
Хитринката с памука я знам, но това със сапуна нещо не ми е много ясно
. Какъв е там тарикатлъка...? 

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- кандидат преподавател
Ако се омачка хубаво до степен на тесто средата от хляба за риболов с топченца с насапунисани ръце,така аромата на сапуна прониква и се задържа в тестото.Няма друг тарикатлък,но специално на Арда на някои места има значение за интензивността на кълването.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 8&start=45
Виж тази тема може да намериш нещо интересно.
Виж тази тема може да намериш нещо интересно.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Добро включване на колегата dunavski, но аз предпочитам по-семпъл риболов и едва ли ще избера "презентациите" на тези очевидни корифеи в риболова на фидер!
А към INCUBUS - ако "насапунисам" хляба с Palmolive, дали ще имам по-голям успех с женските риби, които са и по-едри като правило ?
А към INCUBUS - ако "насапунисам" хляба с Palmolive, дали ще имам по-голям успех с женските риби, които са и по-едри като правило ?
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
зависи с кои аромат на ПалмоливG.Petkov написа:

- antivik
- кандидат преподавател
Ясно. Значи е начин за омирисване и ароматизиране, па аз помислих че е за да се забави разпадането във водата.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Хич не си играя да го омирисвам. Когато е пресен си има свой собствен аромат, който върши работа за караконжулите 

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Колега как съхраняваш хляба,при целодневен излет не се ли вкоравява след изваждането му от микровълновата?!Повече от две години използвам точно този начин на приготвяне на хляба и определено има ефект.Даже наскоро лових доста успешно каракуди на един крив гьол.Използвал съм го и на реката.Хляба набухва във водата,а от притоплянето му в микровълновата стои също жилав.Една подробност-налагам две филии една върху друга и после с точилката с бутилка вино каквото и да е с цилиндрична форма,трохата стои по плътна.Имам четири различни по диаметър замби с прорез отстрани за по-добро закачане на куката
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!