Ryobi zauber vs Abu garcia

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Abu Garcia
новобранец
новобранец

Re: Ryobi zauber vs Abu garcia

Мнение от Abu Garcia »

:D Това вече е друго благодаря на отзовалите се колеги явно Абу-то не много удачен избор тъй като и от още няколко места чух отрицателни отзиви.Видях също че на нашия пазар се предлага някакво Ryobi на което му казват карбоновия заубер а то изобщо не съществува в сайта на ryobi а пък тук го водят нов модел но както да е.Имах един резервен вариант и май май ще минавам на него става въпорос пак за Абу гарсия :D :D само че Orra Sx която е малко по скъпа радвам се че колегата е споменал и нея макар че ги сравнявах 2 те разликата е само в това че orra-ta е с 6 лагера a Orra Sx с 8.Сега като ходих тук там да гледам макари все по често си задавам и друг въпрос защо почти всички имат такъв голям луфт в шпулите ако са за по 20-30лв разбирам но макара за почти 200лв а шпулата и лопа все едно е 5 6 години нещо не мога да схвана идеята :D
Monovbg
новобранец
новобранец

Мнение от Monovbg »

Не само, че съществува такова нещо като карбонов Заубер, ами и има някои предимства пред металния. Всъщност и 2-та са метални, на карбоновият му викат така, защото част от дръжката е карбонова, има и един лагер в повече. Предимство на карбоновия е и това, че дръжката не е сгъваема и няма луфт поради това. По-стария модел с фрезована дръжка също няма да се разтрака в дръжката. Това с луфта на сгъваемата не е такъв косур, а и разхлопването на сгъвката става след мнооого време, а резервни дръжки има всякакви...
Аватар
don_misho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от don_misho »

...
Spinning Forever
Аватар
don_misho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от don_misho »

"Карбоновия" Заубер е нов модел (от 2012 насам) и го няма в каталога на Рьоби, понеже Тубертини са поръчали на Рьоби да им го направят и ще го намериш в каталога на Тубертини!А инак в ценовия клас до 150лв. аз съм с 2 ръце и 2 крака за Заубера!
Spinning Forever
Abu Garcia
новобранец
новобранец

Мнение от Abu Garcia »

сега попаднах на това шимано http://www.fishingtime.bg/Shimano-Exage ... 613,b=1%29" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; някой да каже нещо за него
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Не веднъж съм споменавал , че Ексейджа не е макара за спининг , кратко преравяне на темите ще го потвърди . За плувка , дънце , фидер и пр. , няма ядове , ама за спининг при това натоварен , по-скоро не . Всяка от упоменатите по-рано макари ще го сложи в малкият си джоб само след три , четири спинингови залитания . Както си тръгнал по наклона вземи си една Daiwa Exceler Z и спокойно можеш да сложиш край на първоначалните си търсения :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

Аз съм за Риоби , щом по евтините им модели издържат по 2-3г активен спининг какво остава да се чудиш за Заубер, Ексия ,Слам...Предвид че въдицата ти е "непритенциозна" коя да е от посочените макари ще ти свърши работа Абуто включително, все пак ника и въдицата ти са Абу ,така ще си Абу от всякъде :fishing5: (последното в кръгът на шегата)!
Аватар
mesket4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mesket4eto »

don_misho написа:А инак в ценовия клас до 150лв. аз съм с 2 ръце и 2 крака за Заубера!
Мнение Публик
Имал съм Екусима и Стамина и мога да потвърдя, че Заубера като качество си ги слага в малкия джоб - по- плавен ход, не се разхлопва и много по- голяма тяга при влачене на примамки. Лошото е, че за 150 лева поне в Сливен няма как да си купиш дори и най- малкия размер, а размер 4000 стига до 220 левчета....
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"! :shock:
!!!!!
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

http://puffin.bg/index.php?item=1591&group=1" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Май и по евтино съм ги намирал ама непомня вече.
Abu Garcia
новобранец
новобранец

Мнение от Abu Garcia »

Дайвата ще ми доиде доста в повече като цена :)
Abu Garcia
новобранец
новобранец

Мнение от Abu Garcia »

Мерси на отзовалите се http://www.fishermanbg.com/ryobi.zauber" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; това ли е модела с фрезованата дръжка.Мисля да вземам заубера след като има толкова положителни мнения
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

rap66 написа: На четирима познати им ръждясаха лагерите на бигела на Заубери купени по обяви. Втулката на пиньона им е слабо място и интензивния силов риболов и е@@@ва м@@@@та за 2 месеца.
Тези заубери на морето ли ги ползвате или в сладководни води? Аз лично не бих завел мойте на море.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ionko_terziev »

Виж в обявите има пуснати за продажба на много по добра цена ..
Аватар
mesket4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mesket4eto »

rap66 написа: Имам Заубер и няма да си купя друг.Втулката на пиньона им е слабо място и интензивния силов риболов и е@@@ва м@@@@та за 2 месеца.
А как ли работят колеги с макарите, които изобщо конструктивно нямат изобщо такава втулка, сигурно ловиш и Фъргаш и накрая си взимаш тунингован с лагерче Ексейдж и си слагаш край на мъките :lol:

Това на снимката е пиньон на PENN
mwvQj-JC_C5Nxg5v7Ye2Ynw.jpg
mwvQj-JC_C5Nxg5v7Ye2Ynw.jpg (4.09 KiB) Преглеждано 1642 пъти
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"! :shock:
!!!!!
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

rado25 написа:
rap66 написа: На четирима познати им ръждясаха лагерите на бигела на Заубери купени по обяви. Втулката на пиньона им е слабо място и интензивния силов риболов и е@@@ва м@@@@та за 2 месеца.
Тези заубери на морето ли ги ползвате или в сладководни води? Аз лично не бих завел мойте на море.
Говоря само за морето. Лично моя съм го купувал от Пуфин и лагера му си беше неръждаем. Под интензивен риболов разбирай риболов на лефери (понякога, дай боже по-често, по 3-5 наведнъж) където само посягането към аванса да го затегнеш значи откачане или прегризване, т.е. всяко отпускане се наказва, и рибите се вадят "на буксир". Но предполагам това важи и за щуките.
mesket4eto написа:А как ли работят колеги с макарите, които изобщо конструктивно нямат изобщо такава втулка, сигурно ловиш и Фъргаш и накрая си взимаш тунингован с лагерче Ексейдж и си слагаш край на мъките :lol:
Засега Tehnium FD 4000, тунингован с +3 лагера където трябва, но дали е край на мъките или начало :lol: ще се разбере наесен.

Един пиньон няма как да контактува само в една точка по оста си. По всяка вероятност този пен има 2 лагера в горната част
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”