Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Ryobi zauber vs Abu garcia
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- новобранец
Re: Ryobi zauber vs Abu garcia

Не само, че съществува такова нещо като карбонов Заубер, ами и има някои предимства пред металния. Всъщност и 2-та са метални, на карбоновият му викат така, защото част от дръжката е карбонова, има и един лагер в повече. Предимство на карбоновия е и това, че дръжката не е сгъваема и няма луфт поради това. По-стария модел с фрезована дръжка също няма да се разтрака в дръжката. Това с луфта на сгъваемата не е такъв косур, а и разхлопването на сгъвката става след мнооого време, а резервни дръжки има всякакви...
"Карбоновия" Заубер е нов модел (от 2012 насам) и го няма в каталога на Рьоби, понеже Тубертини са поръчали на Рьоби да им го направят и ще го намериш в каталога на Тубертини!А инак в ценовия клас до 150лв. аз съм с 2 ръце и 2 крака за Заубера!
Spinning Forever
-
- новобранец
сега попаднах на това шимано http://www.fishingtime.bg/Shimano-Exage ... 613,b=1%29" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; някой да каже нещо за него
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Не веднъж съм споменавал , че Ексейджа не е макара за спининг , кратко преравяне на темите ще го потвърди . За плувка , дънце , фидер и пр. , няма ядове , ама за спининг при това натоварен , по-скоро не . Всяка от упоменатите по-рано макари ще го сложи в малкият си джоб само след три , четири спинингови залитания . Както си тръгнал по наклона вземи си една Daiwa Exceler Z и спокойно можеш да сложиш край на първоначалните си търсения 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аз съм за Риоби , щом по евтините им модели издържат по 2-3г активен спининг какво остава да се чудиш за Заубер, Ексия ,Слам...Предвид че въдицата ти е "непритенциозна" коя да е от посочените макари ще ти свърши работа Абуто включително, все пак ника и въдицата ти са Абу ,така ще си Абу от всякъде
(последното в кръгът на шегата)!

- mesket4eto
- научил се да хвърля
Имал съм Екусима и Стамина и мога да потвърдя, че Заубера като качество си ги слага в малкия джоб - по- плавен ход, не се разхлопва и много по- голяма тяга при влачене на примамки. Лошото е, че за 150 лева поне в Сливен няма как да си купиш дори и най- малкия размер, а размер 4000 стига до 220 левчета....don_misho написа:А инак в ценовия клас до 150лв. аз съм с 2 ръце и 2 крака за Заубера!
Мнение Публик
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
http://puffin.bg/index.php?item=1591&group=1" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Май и по евтино съм ги намирал ама непомня вече.
Май и по евтино съм ги намирал ама непомня вече.
-
- новобранец
Дайвата ще ми доиде доста в повече като цена 

-
- новобранец
Мерси на отзовалите се http://www.fishermanbg.com/ryobi.zauber" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; това ли е модела с фрезованата дръжка.Мисля да вземам заубера след като има толкова положителни мнения
Тези заубери на морето ли ги ползвате или в сладководни води? Аз лично не бих завел мойте на море.rap66 написа: На четирима познати им ръждясаха лагерите на бигела на Заубери купени по обяви. Втулката на пиньона им е слабо място и интензивния силов риболов и е@@@ва м@@@@та за 2 месеца.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
-
- разбира нещата
Виж в обявите има пуснати за продажба на много по добра цена ..
- mesket4eto
- научил се да хвърля
А как ли работят колеги с макарите, които изобщо конструктивно нямат изобщо такава втулка, сигурно ловиш и Фъргаш и накрая си взимаш тунингован с лагерче Ексейдж и си слагаш край на мъкитеrap66 написа: Имам Заубер и няма да си купя друг.Втулката на пиньона им е слабо място и интензивния силов риболов и е@@@ва м@@@@та за 2 месеца.

Това на снимката е пиньон на PENN
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
Говоря само за морето. Лично моя съм го купувал от Пуфин и лагера му си беше неръждаем. Под интензивен риболов разбирай риболов на лефери (понякога, дай боже по-често, по 3-5 наведнъж) където само посягането към аванса да го затегнеш значи откачане или прегризване, т.е. всяко отпускане се наказва, и рибите се вадят "на буксир". Но предполагам това важи и за щуките.rado25 написа:Тези заубери на морето ли ги ползвате или в сладководни води? Аз лично не бих завел мойте на море.rap66 написа: На четирима познати им ръждясаха лагерите на бигела на Заубери купени по обяви. Втулката на пиньона им е слабо място и интензивния силов риболов и е@@@ва м@@@@та за 2 месеца.
Засега Tehnium FD 4000, тунингован с +3 лагера където трябва, но дали е край на мъките или началоmesket4eto написа:А как ли работят колеги с макарите, които изобщо конструктивно нямат изобщо такава втулка, сигурно ловиш и Фъргаш и накрая си взимаш тунингован с лагерче Ексейдж и си слагаш край на мъките

Един пиньон няма как да контактува само в една точка по оста си. По всяка вероятност този пен има 2 лагера в горната част