Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

монтаж на фиксиран ваглер
Модератор: Paublo_Eskobar
- livinginchaos
- научил се да хвърля
Re: монтаж на фиксиран ваглер
Позволява ли ми винаги ловя на фиксиран. Стигал съм до около 3.5 с мач 4.20 , което е грешно. Има колег, които ловят винаги с подвижен и има писано доста за това защо е правилн без да изпадам в подробности. Лично аз следвам правилата на Бутник /много добре го е описал /. Искам да добавя, че ползвам криеите конектори на Кралузо, а и често използван техните ваглери особено на пропадане понеже могат да се нагласят почти без тежест да зсдтават в работно положение. Но мисля че Бутник изчерпа темата.
- М. Сталев
- разбира нещата
Ако дълбочината и климатичните условия позволяват ,фиксирания монтаж е за предпочитане предвид чувствителността му.Доста често ловя на фиксиран ,понякога правя специално втори мач с такъв монтаж на пропадане за по близка дистанция.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Много точно обясненоbutnik написа:Основаната тежест е необходимо да ти е на една дължина и половина от конектора с който закрепяш ваглера или ако въдицата ти е в изправено положение основното утежнение да ти е от антената на ваглера на половин негова дължина.Допустимо е това разстояние да е повече при по-дълбока вода,но не и по-близо до ваглера.Монтираш и три дропера 8-9или10 номер през 10-15 см над вирбела към който прикрепяш повода и тва е.Ако искаш да лежиш дроперите ги събираш в група и сваляш основното надолу като е в границите на 40см от вирбела на повода.

Ето и няколко монтажа нагледно:
При риболов на дистанции до 20 м и дълбочина до 2 метра

При риболов на по-голяма дистанция и дълбочина до 3 метра

Алекси Николов
ЕЛКО ЕООД
електроинструменти -Makita, Festool, Laserliner
http://www.elko.bg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
ЕЛКО ЕООД
http://www.elko.bg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Добавям два монтажа на ваглер и един на слайдер !
Снимките са оформени и оразмерени за качване в смартфон за удобство на рибаря.

Снимките са оформени и оразмерени за качване в смартфон за удобство на рибаря.

Разбира се,че не грешат.Както си написал това е самостоятелния ми избор,който понякога е може би по-неудачен,но ми е по-удобен.butnik написа:Ти си дългуч бе,може и на 5м да си ловиш фиксирано,ама с това само прави ваглери няма как да ме навиешolegdimitrov написа:Аз фиксирам ваглери в две ситуаций, плитки паткарници и когато искам да ловя по прецизно до около 15-20 метра дистанция .Ваглерите винаги са прави,утежнението по линията минимслно и разпръснато.А дължината на мача и дълбочината е много условно, аз с 3.96 мач съм си ловял на 4-4.5 метра не веднъж![]()
![]()
![]()
Косьо,това,че не ловиш над 2м с фиксиран не значи ,че другите грешат.Всичко е до ситуация и самостоятелен избор.

Подвижния монтаж мие ясен.
Точно монтажите от 2-рата и 3-тата картинка ме интересуват, тези които са с коненектори.
На картинките се вижда, че има само един върбел. Сравнение с монтажа на колегата Георги Кръстев, който използва два върбела и между тях флорокарбон.
Та въпроса ми е:
1. Ако използвам тези монтажи от картинките 2 и 3. Това значи ли, че няма нужда да използвам флорокарбон, а направо да свържа основното ми влакно с повода???
Точно монтажите от 2-рата и 3-тата картинка ме интересуват, тези които са с коненектори.
На картинките се вижда, че има само един върбел. Сравнение с монтажа на колегата Георги Кръстев, който използва два върбела и между тях флорокарбон.
Та въпроса ми е:
1. Ако използвам тези монтажи от картинките 2 и 3. Това значи ли, че няма нужда да използвам флорокарбон, а направо да свържа основното ми влакно с повода???

Животът е кратък, изкуството — вечно.........
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Разбира се. Флорото се слага за удобство и против оплитане. За любителски риболов чат-пат и с един мач изобщо не ти трябва.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- баничката
- ще става разбирач
Над 2-2.5 метра при фиксиран ваглер няма точно замятане на по-далечни дистанции, поне при мен е така- във въздуха се суче, опитва се да лети встрани от утежнението и почти никога не уцелвам петното, особено при вятър, за дистанция 15 метра- но проблем.
Не сме ора естете.
Всеки шут отзад е крачка напред.

Но ще видим как ще се справим с практиката

Животът е кратък, изкуството — вечно.........
- М. Сталев
- разбира нещата
Смени модела ваглер,или пък оставяш много малка част от общото утежнение да е във ваглерабаничката написа:Над 2-2.5 метра при фиксиран ваглер няма точно замятане на по-далечни дистанции, поне при мен е така- във въздуха се суче, опитва се да лети встрани от утежнението и почти никога не уцелвам петното, особено при вятър, за дистанция 15 метра- но проблем.

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Ето това е видеото даващо отговор въпрос ти:meto123 написа:Подвижния монтаж ми е ясен.
П.П.: А зада лети правилно ваглера, той трябва да е с най-голяма тежест в линията. Успех!

Последно промяна от Lecho на Пет Мар 06, 2015 7:52 pm, променено общо 1 път.
Алекси Николов
ЕЛКО ЕООД
ЕЛКО ЕООД
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
При фиксиран монтаж няма нужда от ФК между два вирбела при правилно подредени съчми .ФК бих ти го препоръчал при риболов със слайдер.А монтажите може да си ги направиш с два вирбела и да си ги навиеш на совалки или има едни гумени рингове за удобство.meto123 написа:Подвижния монтаж мие ясен.
Та въпроса ми е:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- баничката
- ще става разбирач
Точно така, колега, проблема ми идва, че на по-далечни дистанции- ваглера е тежък почти колкото утежнението и следва танго във въздуха-М. Сталев написа:Смени модела ваглер,или пък оставяш много малка част от общото утежнение да е във ваглерабаничката написа:Над 2-2.5 метра при фиксиран ваглер няма точно замятане на по-далечни дистанции,..
по-добре слайдер, но при капризно кълване пак греда, абе трябват си експерименти и опит.
Не сме ора естете.
- М. Сталев
- разбира нещата
Кво да ти кажа "ни в клин ,ни в ръкав" както се казва,за далечни дистанции по тежък ваглер както са и дадени на снимката от 16-20 гр,но някак си ми се струва убийствена тази комбинация ,да пляскаш с 16 гр ваглер на 2-2.5 метра та дори и 3 да са 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Жорката малко се е издънил с това видео,ама понеже ми е приятел ще си премълча
,че няма да ми праща honey

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....