Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

"Не" на гуменярките!
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Re: "Не" на гуменярките!
Ако ти имаш познание върху нашите язовири....аз съм космонавт.Нали точно това е целта на глисажа.Не бързото возене или водни ски.А облавяне на възможно повече места без ограничение.Винаги съм знаел,че тази тема си я пуснал случайно.Може би така от радост на нова покупка....твърда лодка и т.н.т.И тъй,като ме кара да си признавам по принцип кое е по-хубаво от двата вида лодки......ще ти отговоря за последно.Зависи от модела,но моята надувна никога не бих заменил за 3-те ти твърди.Точно за това смятам,че заглавието на темата е некоректно.Troli Rapala написа:Ето къде е предимството на познанието и опита!От някъде знам по кое време на годината,къде да акостирам с лодката и да не се абим за бензин,па да бъхтам 30 километра по вода до рибите!Рибите са ми целта,а не с колко коня ще стигна до тях.Това се нарича практичност и мобилност!
Революцията се състои в следното:"Всеки може да си го позволи тролингът или риболов от лодка,защото не ти трябват 1100лв.,цените падат,за 500лв. можеш да се оборудваш и да стигнеш до големите риби или до успешен риболов"!

- barutchiata ©
- Администратор
Emo-83 написа: И от теб научавам,че и новите ги има на 4 и кусор метра.Бяха ми казали все за по-големи от петтяхто метра.Това ме спираше да мисля за тях......,ааааааа и ми казаха,че са ги произвеждали до 2004г.
Не ги слушай какво ти казват разбирачите!

http://www.yachtworld.com/boats/2008/Bo ... ted-States

Баруте,колко костет дизе комплект
...питам сериозно. Два дена споря със собственика на тази лодка,че 40к. Ямаха ще и легне прекрасно.Страх го е приятелчето да не и тежи.Сега е с 25к.с двутактов,а когато седне върху него носа се вдига малко повече.Но той е 100кг.+ двигателя стават много.А Ямахата с цялото си оборудване е 110кг.Иначе 30к.с. Меркури е малко по-леко 98кг.Оборудваме се лекичко за сезона.Получихме си и новите сонари с екстрата сайтимеджинг.Нямате си представа как се вижда дъното.Камъка си е камък,дървото дърво.Само щракваш на бързото копче и всичко е запаметено.Скороста при влачене се отчита мигновенно.Слагат се GPS точките бързо за да не се налага да помня къде и в кой сезон да отседна.На въдицата за кльонк си виждам тройката....даже на Краси куките виждам заедно с тракалката.Сега се чудя
дали имам нужда от него.Троли ме отказа от двигателя и лодката ми,гледам нерви се и на сонарите....не било,като през 2004г.
http://s157.photobucket.com/albums/t52/ ... 009045.flv
Времето беше страхотно.....насецкахме ги

Оборудването на лодките започна.

Имаше по-големи ентусиасти от нас.Не го ли беше страх от удавяне.Водата е само 3 градуса.

Ето лодката от рекламата на М-тел,задно със чичо Симо.

А това е художествена снимка на бунгалото в което си пием и разказваме истории за сомове човекоядци.
Тази снимка ми топли сърцето,като картините на Репин.

Във този клип се казват доста неща за сома и кльонка.....споменава се и за лодките.Дано да ви е интересно.
http://rutube.ru/tracks/1598297.html?v= ... e155efa8fb

http://s157.photobucket.com/albums/t52/ ... 009045.flv
Времето беше страхотно.....насецкахме ги

Оборудването на лодките започна.

Имаше по-големи ентусиасти от нас.Не го ли беше страх от удавяне.Водата е само 3 градуса.

Ето лодката от рекламата на М-тел,задно със чичо Симо.

А това е художествена снимка на бунгалото в което си пием и разказваме истории за сомове човекоядци.
Тази снимка ми топли сърцето,като картините на Репин.

Във този клип се казват доста неща за сома и кльонка.....споменава се и за лодките.Дано да ви е интересно.
http://rutube.ru/tracks/1598297.html?v= ... e155efa8fb
- barutchiata ©
- Администратор
Емо мойта лодка я докарах от Италия.Там има доста Бостани на старо, нали морета там колко искаш.На река По масово ловят сом с Бостъни, особено германците.Има представителство на фирмата във Фано.Това е градчето където е роден Дучето.Намира се между Анкона и Пезаро.Ще се опитам да намеря и телефон на представителя.
Има ги сладураните, намират се често.
Ето примерно в Хамбург една :
http://www.boatshop24.de/web/de/werften ... ORTORDER=1
Само, че са си парички
И 150-тиците ми се виждат доста високи, примерно за кльонк ще е неудобно.
130 са 4м и борда им е супер, според мен.
Ето примерно в Хамбург една :
http://www.boatshop24.de/web/de/werften ... ORTORDER=1
Само, че са си парички

И 150-тиците ми се виждат доста високи, примерно за кльонк ще е неудобно.
130 са 4м и борда им е супер, според мен.
- krokibg
- учете се от него
Исключително висока цена
Има ги за по 3000лв + двигател 4 000 лв,пак не правят 17 600 лв.Така че,по добре да се търсият отделно и да се комплектоват.Емо,качи се на колата и виж тази лодка която е на Ахелой - Вечна ! Трябда да и се сложи само един друг двигател а неиния да се продаде.
Ето аз какво бих взел като следваща лодка за тролинг и кльонк
Тази е като лодката която се продава в автосалона по пътя от Ахелой посока Пловдив-София на изхода на Ахелой

А това ще бъде лодката която ще взимам след време.Цената съпоставена с Бостъна 8.900 Евра е приблизително според курса 17.500 - 18.000 лв.А цената на Нитрото е около 15.500 долара - 19.500лв за лодка 2010 година с последен модел сонар Хюминбърд и още десетина екстри като Ел.двигател за местене при вятър и дреиф.Направете си сами извод. Мисля че си заслужава да се вземе Нитрото!!!

Правят та правят лодки,пустите му Хамериканци

Забравих да напиша че това Нитро е 2009 година модел и е по-евтино.Нитрото 2010 е 15.000 долара и е също много добро.Ето го и него :
лодката от саита на производителя е 15.000 и нещо а частници
я предлагат за 17-18.000 долара

Ето аз какво бих взел като следваща лодка за тролинг и кльонк

Тази е като лодката която се продава в автосалона по пътя от Ахелой посока Пловдив-София на изхода на Ахелой
А това ще бъде лодката която ще взимам след време.Цената съпоставена с Бостъна 8.900 Евра е приблизително според курса 17.500 - 18.000 лв.А цената на Нитрото е около 15.500 долара - 19.500лв за лодка 2010 година с последен модел сонар Хюминбърд и още десетина екстри като Ел.двигател за местене при вятър и дреиф.Направете си сами извод. Мисля че си заслужава да се вземе Нитрото!!!
Правят та правят лодки,пустите му Хамериканци

Забравих да напиша че това Нитро е 2009 година модел и е по-евтино.Нитрото 2010 е 15.000 долара и е също много добро.Ето го и него :

я предлагат за 17-18.000 долара

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- barutchiata ©
- Администратор
Кроки съгласен съм с тебе за лодката, перфектна е.Ама за друг вид риболов.Като го извадиш дзвера, некой като на Краси, няма къде да го оставиш оня "лигавия".
Това си е точно лодка за риболов на bass.

А мене от алумина ме страх да не резонира кльонка.Досега го пишех на майтап това за кламертона,но гледам и Руснаците го споменават(виж най-горния линк,последния след снимките).Инак темата стана супер интересна....поне за мен.
Чета ви и се ровичкам.
Баси лодките. 

- krokibg
- учете се от него
Косьо,ква ти дреме бе,нали има мъркучи,водоструики и разни други машинарийки за пране на тапицерии на коли.Много са комфортни,бързи и с много ниши за багажа.Човек когато иска,винаги ще намери начин как да качи сома вътре,само да удари

Емо,този алуминии е дебел и няма никаква вибрация,като на руските лодки( Прогрес 3м и др.) Четири пъти е по дебел от руския и навсякъде е заварено с аргон.Руските лангъркат дори при най-малкото поместване вътре а да не говорим че като върви,все едно си закачил двадесет тенекиени варела за джипа и ги теглиш,така лангъркат руските
Половин час я гледах и проучвах.На всичкото отгоре,цената която са сложили,ще я свалят на харабия иначе ще им стои там.Мисля че тази година ще я видим по нашите водоеми точно тази лодка,да знаеш.

Емо,този алуминии е дебел и няма никаква вибрация,като на руските лодки( Прогрес 3м и др.) Четири пъти е по дебел от руския и навсякъде е заварено с аргон.Руските лангъркат дори при най-малкото поместване вътре а да не говорим че като върви,все едно си закачил двадесет тенекиени варела за джипа и ги теглиш,така лангъркат руските

- barutchiata ©
- Администратор
Сериозни хора със сериозни лодки, и всите Бостани

Иначе немога да си изкривя съвеста и ще кажа, че гумените лодки имат едно основно предимство.Мобилноста!!!Ако язовира е недостъпен , гуменяка си има предимство.Обаче ако има подсттъпи за спускане на твърда лодка, съм за твърдите лодки.Говоря от позиция на човек имал и твърда и надуваема лодка.

Иначе немога да си изкривя съвеста и ще кажа, че гумените лодки имат едно основно предимство.Мобилноста!!!Ако язовира е недостъпен , гуменяка си има предимство.Обаче ако има подсттъпи за спускане на твърда лодка, съм за твърдите лодки.Говоря от позиция на човек имал и твърда и надуваема лодка.
Ти си имал Валер,а не твърда лодка.....различно е нали
Над 60% от твърдите лодки в Б.Г. не са за риболов или "Моряка удавник съм аз".Тези по Дунава са филм,както и яловете.

Над 60% от твърдите лодки в Б.Г. не са за риболов или "Моряка удавник съм аз".Тези по Дунава са филм,както и яловете.

- barutchiata ©
- Администратор
Хващал съм се на бас, с хора които спорят, че лодките са им по добри от мойта.Става въпрос за безопасност!Като им кажа да влезнеме на средата на язовира и да си дръпнем тапите на лодките, се отказват !На мойта и дърпам тапата, пъли се с вода до някъде и не потъва.
Паля двигателя и излизам като пич.Плиткото газене и позволява да не се драска по дъното при влизане и излизане.Ниските бордове позволяват лесно биене с кльонк, както и лесно изваждане на сомовете в лодката.Бордовете са направени така, че при движение не пръска вода в лодката.Класическия профил на лодката прави лодката супер устойчива при изправяне на сам човек на единия борд, почети няма накланяне на лодката.Двойният корпус с пяна по средата я прави непотопяема.Зимата като придойде язовира със все двигател и колесар и без тапа си плуваше
.Качвал съм се на какви ли не лодки, повярвайте това е лодката за сом.

Е ти да си ме видял да говоря за друга твърда лодка до сега.На това се качих и се влюбих....става за всичко със всякакви удобства.Не случайно казвам,че това е лодка за риболов.
Изчезвам сега пак на Искъра....да се возя в нея.Разучаваме сонара и му правим удобна стойка.
Изчезвам сега пак на Искъра....да се возя в нея.Разучаваме сонара и му правим удобна стойка.
- krokibg
- учете се от него
Косьо,напълно съм съгласен за Бостъна и това което пишеш.Това е лодката и наистина и перфектна за тролинг и кльонк
Емо,каккъв е модела на сонара дето сте взели,кажи ако не е тайна
А може и на лични

Емо,каккъв е модела на сонара дето сте взели,кажи ако не е тайна

Хъминбърд 798SI Доста е различно всичко.....според мен в полужителен аспект.Поръчахме ги от Америка.Недостатъка са футовете с които съм свикнал и фаранхайтите,които даже не ми трябват,че ще ползвам друго.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Косьо,напълно съм съгласен за Бостъна и това което пишеш.Това е лодката и наистина и перфектна за тролинг и кльонк![]()
![]()
![]()
Емо,каккъв е модела на сонара дето сте взели,кажи ако не е тайнаА може и на лични
![]()
![]()
![]()
Не ме питай повече....лаик съм и сега го разучавам.Не ми се видя трудно,но явно трябва да поровичкам доста.