Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Днес на морето
Re: Днес на морето
Добър вечер приятели. След като от доста време работата, времето и риболовните излети не ми даваха място за писане ще прескоча няколко риболовни излета, като ще ви направя съпричастни само със снимките и пълните кофи и мифки от тях
.

А на единия от излетите ни свършиха червеите и след като на черво от зарган не пипна, то на филе с кожа от зарган ме изтресоха последователно два мазни заргана. Ето го и цветно на бяло.

Накратко и за днешния риболов. С Каридата и Онзинаси спретнахме едно целодневно риболовче. Морето ни посрещна начумерено, студено и облачно, но тихо.

Почнахме с плаващи, но след като се раздуха неприятно, обърнахме на потъващи. Последователно сменихме 3-4 местенца и обратно на теорията, че който много се мести нищо не хваща, при нас се получи един труден, но приемлив риболов с разнообразни риби- зизита, платерини, кефали, чернокопи и гюмюши. Каридата, като един лаик както сам се определи той в морския е първенеца с 23 зизита и 4-5 чернокопа, единия от които кандидат лефер.

Мойте са 17 зизита+2-3 чернокопа+1 кефал+1 платерина. За сега най-късно уловените ми кефалови на бомбарда.

И рекорд на заргана-48,5 см

+ десетина гъбки от мен по време на безрибие.

А на софрата беше вълшебно.

Пожелавам такива емоции на всеки!

А на единия от излетите ни свършиха червеите и след като на черво от зарган не пипна, то на филе с кожа от зарган ме изтресоха последователно два мазни заргана. Ето го и цветно на бяло.

Накратко и за днешния риболов. С Каридата и Онзинаси спретнахме едно целодневно риболовче. Морето ни посрещна начумерено, студено и облачно, но тихо.

Почнахме с плаващи, но след като се раздуха неприятно, обърнахме на потъващи. Последователно сменихме 3-4 местенца и обратно на теорията, че който много се мести нищо не хваща, при нас се получи един труден, но приемлив риболов с разнообразни риби- зизита, платерини, кефали, чернокопи и гюмюши. Каридата, като един лаик както сам се определи той в морския е първенеца с 23 зизита и 4-5 чернокопа, единия от които кандидат лефер.

Мойте са 17 зизита+2-3 чернокопа+1 кефал+1 платерина. За сега най-късно уловените ми кефалови на бомбарда.

И рекорд на заргана-48,5 см

+ десетина гъбки от мен по време на безрибие.

А на софрата беше вълшебно.

Пожелавам такива емоции на всеки!
В съботата ги писахме дъждовни. Ма и в неделята кат се събудих у 4 ч и видех, че вали теглих една майна на времето и изключих будилника. В 7 ч се събуждам и Каридата вика "времето се изчисти откъм облаци". И с бащата се юрнахме малко кат софийски рибари на юг от Бургас. В 9 ч. и нещо бяхме на морето и ги зачесохме аз на потъваща, той на плаваща. Бяхме фанали общо 12-13 заргана, когато първата доза червеи ни свърши
Баси и неравномерните дози. С втората се представихме доста по-добре, но към 13 ч и тя започна да привършва. Пратих бащата за черъв и останах сам, а ударите зачестиха-за полвин час направих десетина заргана и тъкмо залагах последния червей и изведнъж Радецки(демек баща ми) пристигна със гръм с нови две дози
. И така продължихме до към 17 ч, когато от юг небето побеля и ние се изнесохме на бегом миг преди дъжда да ни споходи.
На края аз 27бр, а бащата 34 зизита. Докато си хвърля един душ само това имаше за снимане.

На края аз 27бр, а бащата 34 зизита. Докато си хвърля един душ само това имаше за снимане.

Браво на вас добре сте ги надърпали
. Предстоят още добри дни 

Мира не им дадохте на тия заргани, дори и лошото време не може да ги "спаси"

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
Имаше бре. Явно не си видял това, да ти го припомня все пак.RENI__251 написа:Браво Карид,браво,що ли нямаше така и през август.

И много други имаше. И риби и запозанства по скалите. А и човек не трябва да ламти и да се радва и на малкото!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:

13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
-
- сериозен играч
Еееее браво

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Днешния ден просто не беше за изпускане. За това и си взех един ден отпуск и заедно с Каридата, Онзинаси и бащата отпрашихме на юг. Бяхме се подготвили със зимни и летни шапки, но до първите така и не се стигна. В 8 ч морето беше тепсия, а времето и температурата чудни. На приливи и отливи риболова протече в шеги и закачки, като общо взето сутринта до обяд взимаше редовно и на плаващи и на потъващи, а след 14 до 17 ч имаше дълга пауза и след това до 18 ч отново кратък кик. Имаше зизита захапали си от яд куйрука.

И такива брутално заръфани загани.

но пробите с чипарето не отразиха никакви чернокопи.
Иначе РК-то създаде едни неотразим кадър предизвиквайки джурума.

И накрая фото на четирите позапълнени кофи. Я-41 зизита и 2 пуснати, бащата-29 бр, Онзинаси-42 и 2 пуснати и първенеца е разбира се лаика в морския риболов-Каридата
с личен рекорд от 47 зизита и 2 пуснати.

Един прекрасен и разтоварващ ден!

И такива брутално заръфани загани.

но пробите с чипарето не отразиха никакви чернокопи.
Иначе РК-то създаде едни неотразим кадър предизвиквайки джурума.

И накрая фото на четирите позапълнени кофи. Я-41 зизита и 2 пуснати, бащата-29 бр, Онзинаси-42 и 2 пуснати и първенеца е разбира се лаика в морския риболов-Каридата

Един прекрасен и разтоварващ ден!
-
- и господ не е толокова добър
Разбивате ги тез заргани 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Каридовии скоро на линия ще са и Савови
Така че ще има риболовни дуели 

Днес реших да се направя на старомоден и малко да сменя амплоато, прескачайки няколко риболовни излета за заргани. Така де какво да ги описвам, то едно и също-бой, бой. Ми да ти писне от заргани.
Пък и вечек намаля мястото във фризера.
Прескочих за два часа на нефтопристана, а там нямаше никой. Имах нотариален акт за няколко декара тетраподи и прилежащите им морски територии около тях
, та реших да ги обходя. Цел-дядо поп. За стръв скаридка и рапанче-асорти. Първия час мина в надхитряне по дупките. Имах само 6-7 попа и нарастващо отчаяние. Но от 16 и 30 ч каята яко се разкълва. Намерих им градинката и до 17 и 20 ч нямах празно. За 2 часа-2 кила. За от брега е шест+.Сега да се готвят зизитата. Утре вечер съм на пържени попчета, студен бирчок и чесновка.
В плетеняка(кошчето) имах това.

и в мивката изглеждаха така.

На морските(а и на другите) риболовци наслука!

Прескочих за два часа на нефтопристана, а там нямаше никой. Имах нотариален акт за няколко декара тетраподи и прилежащите им морски територии около тях

В плетеняка(кошчето) имах това.

и в мивката изглеждаха така.

На морските(а и на другите) риболовци наслука!
-
- сериозен играч
браво коце....респекта си го заслужи от всякъде 

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- каридата
- учете се от него
Абе тишо,тва не съм аз а Брат ми.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'