лодка на болата

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
nov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: лодка на болата

Мнение от nov »

paynera написа:
КИРО написа:Ами едър сафрид,за 4 часа по 9 кила - не е невъзможно.
Виж,ако е граца - мислим по въпроса.
Тези дни там има много риба наистина.
Влязохме на болата около 14.00ч. при голяма вълна когато много лодки вече си отиваха и излизаха.Тегава работа до към 18.00ч. когато вятъра и вълната паднаха , до тогава почти КАПО.Обаче след 18.00ч старото куче (аз де :finga: ) избра вярната тактика -- излязох на 12-ти метър и като се започна една КАСАПНИЦА за 2 часа 14 кг. и 6 циганки аз и авера.
Тва с 12-я метър в участък се случва? Понеже аз като излизах в 19ч. не видях ни една лодка на 12-я метър - ни в ляво, ни в дясно от болата! И как ги прайте тез 10-ки килца незнам? Аз колкото пъти съм ходил там, с повече от 7-8 за цял ден не съм се връщал. Явно майсторлък се иска :wink:
cecoo
новобранец
новобранец

Мнение от cecoo »

специално към lefera1 ако искаш вярвай това си е твое мнение
yaniv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от yaniv »

Колеги утре ще правя сефтето на новия уебед , мисля към 5ч рано, рано да тръгвам към болата, за жалост ще водя жена ми с мен и незнам изобщо с какво може да ми помогне това крехко девойче, ще се мъча сам с 80кг лодка и ще зглабям на място. Ако някой ме види да се мъча като грешен дявол , може да удари едно рамо , бирата от мен :lol: 0883 308 373 Яни.
През март ноемврийският асфалт се топи по-бързо от февруарския сняг.
yaniv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от yaniv »

nov написа:
paynera написа:
КИРО написа:Ами едър сафрид,за 4 часа по 9 кила - не е невъзможно.
Виж,ако е граца - мислим по въпроса.
Тези дни там има много риба наистина.
Влязохме на болата около 14.00ч. при голяма вълна когато много лодки вече си отиваха и излизаха.Тегава работа до към 18.00ч. когато вятъра и вълната паднаха , до тогава почти КАПО.Обаче след 18.00ч старото куче (аз де :finga: ) избра вярната тактика -- излязох на 12-ти метър и като се започна една КАСАПНИЦА за 2 часа 14 кг. и 6 циганки аз и авера.
Тва с 12-я метър в участък се случва? Понеже аз като излизах в 19ч. не видях ни една лодка на 12-я метър - ни в ляво, ни в дясно от болата! И как ги прайте тез 10-ки килца незнам? Аз колкото пъти съм ходил там, с повече от 7-8 за цял ден не съм се връщал. Явно майсторлък се иска :wink:
Пич и аз не вярвах! Няколко пъти колегата "paynera" ме взима с неговия параход , всеки път едно и също след 20ч касапницата става между 12-14 метър , даже няколко пъти рибата буквално беше на повърхноста и я замервахме с чепарета... последните 2 пъти видях такива пасажи, че ми напълниха душичката, гони ли ги нещо незнам... просто беше кал от риба, даже последня път по тъмно ловихме , сонара откачи тотално... :lol:
123456
новобранец
новобранец

Мнение от 123456 »

бе сонара си казва думата смятам и аз да си взема някой би ли ме посажетвал за нещо
yaniv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от yaniv »

Утре които ще ходи на болата да пише тук заявка, черпя за новио параход по обяд като поспре да пипа излизам в кръчмата да шорам , ке взема жена ми да върти геврека на връщане и ще се изрисувам неузнаваемо... о дълго чакана събота! :D
yaniv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от yaniv »

mircan написа:Който не вярва на кг.да се поучи от по опитните,явно има защо.Да стои на буната и да чака,
с очите си ще се увери.Болата е общо понятие.По някога,лодка на 200,300 метра на се вижда,
колкото и да се оглеждаш.Риба в момента горе има много. :drinkers:
Тъкмо говорих с колегата "paynera" думите му бяха "не мога да говоря - касапница е" . Отново я пребиват на 12 метър . Утре го дават да вали след 18ч но аз съм екстремист и мисля да стоя до тъмно :)
yaniv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от yaniv »

Ех защо не ми върви :( утре на болата 23км/ч вятър изток и яко дъжд.... явно ще се въртя във Варненския залив до към 15ч :(
Аватар
atanasov1589
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от atanasov1589 »

Днес на болата от 6.30-17.30 двама ей тва
Снимка04334.JPG
20кг и малко. Като за пръв път е доволно. Най добре даваше от 12-15 ей тука
Снимка04294.JPG
като се закотвихме и бой
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Мънцата

Мнение от Мънцата »

atanasov1589 написа:... като се закотвихме и бой
Ако не се бяхте закотвили, мисля че резултата щеше да е доста по-добър :wink: Не че е лош де :D
Аватар
paynera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от paynera »

Тъкмо говорих с колегата "paynera" думите му бяха "не мога да говоря - касапница е" . Отново я пребиват на 12 метър . Утре го дават да вали след 18ч но аз съм екстремист и мисля да стоя до тъмно :)[/quote]
Касапницата стана този път на 20-тия метър от 19.00-20.00ч като рибата беше на самата повърхност и се виждаше.Хвърлям зад пасажа и дърпам като не позволявам оловото да потъва повече от 1.5-2м.Излязох единствено аз с моята лодка да я търся на 12-тия метър ама риба нямаше.Така загубих около 40 мин. след което отидох при другите лодки и се получи.Не винаги рибата излиза на плиткото , но аз бях длъжен да провера.Иначе 2-мата с авера от 13.00-20.00ч. -- 21кг.
Наи обичам , зъби на бели риби да събличам
gleen
новобранец
новобранец

Мнение от gleen »

За Vakril потвърждавам, аз съм свидетел до 11,30 на 1-09. След това какво е давала не знам.Но,аз си тръгнах,а те останаха.
vakril.k
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vakril.k »

И аз пак бях бях там от 7ч до 16ч.ей това по долу Но комент,само че чантата е 90л и 10тина циганета
Изображение
Трима души бяхме и в чантата шишета няма Времето беше перфектно риболова беше СУПЕР
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

mircan написа:Който не вярва на кг.да се поучи от по опитните,явно има защо.Да стои на буната и да чака,
с очите си ще се увери.Болата е общо понятие.По някога,лодка на 200,300 метра на се вижда,
колкото и да се оглеждаш.Риба в момента горе има много. :drinkers:
Честно казано - направо се ококорих от този пост.

Миркаааа - когато се говори за риболов на сафрид в големия пасаж,
не търси майсторлъка.Там има пускаш - вадиш,
докато накрая ти писне,и само вадиш.

Всяка година по това време ( + и – 3 седмици ) е така.
После рибата като се пръсне и от Болата и Калиакра,
идва момента за "майсторския" риболов.
То пък един майсторлък там..........

За сметка на това,в момента тук в залива има качествени сафриди.
Верно че не са по бройки на чепаре - единички са.
Ама са баш сафриди. :wink:

Аз си избирам качеството де.
Не че не мога утре да съм на Болата или Шабла -
приятели при мен,наспорил бог. :smt024
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
nov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nov »

vakril.k написа:И аз пак бях бях там от 7ч до 16ч.ей това по долу Но комент,само че чантата е 90л и 10тина циганета
Изображение
Трима души бяхме и в чантата шишета няма Времето беше перфектно риболова беше СУПЕР

:rolleyes: Неам думи.... И аз бих се държал за главата, като колегата до теб - при пълна 90 лтр чанта.... за завиждане сте :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”