Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

кус-кус
Модератор: Paublo_Eskobar
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: кус-кус
може,но аз си го правя по мок начин и не пада от куката,а днес колега от форума ми даде кус-кус със страшно ярък червен цвят.а по нашата река червеното е на мода 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
-
- вече хвърля и на тежко
колега и аз пробвах да видя какво ще стане,но без да го пускам в микровълновата.Оставих го да се свари за около 4-5 мин. после го поставих на няколко пласта домакинска попивателна хартия изчаках малко да поеме влагата и го посибах обилно с брашно няколко пъти и наистина стана като силиконово топче
но май варенето му беше доста защото някой зърна станаха на каша за другия път ще знам за около 3-4 мин

-
- кандидат преподавател
Пробвах рецептата, при мен се получи чудесен резултатSUPER MARIO написа:Кус-куса е отлична стръв за скобари и кефали.Ползвам го и за захранка.Една прашка през десетина минути.Приготвям го по следния начин:
Кипвам съд с вода на котлона и исипвам един пакет кус-кус.Варя го 5-6 минути........

Само бих добавил че е важно за да не става на топки кук-куса ,да се слага брашно според количеството кус-кус ,колкото повече, толкова повече

И друго да има достатъчно място в кутийката за да се разбърка добре.
Последно промяна от slivnalia на Сря Яну 06, 2010 2:13 pm, променено общо 2 пъти.

-
- кандидат преподавател
Ако искате да не ви лепи, и да не става на топка трябва още при завирането на водата да се сложи 2 супени лъжици сол, и две супени лъжици олио. Чак тогава се слага кус куса, и се вари с бъркане 6-7мин. После задължително пресичане със студена вода и в хладилника.
Върл Shimano фен!
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Точно така.Усетил си тънкоста.slivnalia написа:Пробвах рецептата, при мен се получи чудесен резултатSUPER MARIO написа:Кус-куса е отлична стръв за скобари и кефали.Ползвам го и за захранка.Една прашка през десетина минути.Приготвям го по следния начин:
Кипвам съд с вода на котлона и исипвам един пакет кус-кус.Варя го 5-6 минути........![]()
Само бих добавил че е важно за да не става на топки кук-куса ,да се слага брашно според количеството кус-кус ,колкото повече, толкова повече![]()
И друго да има достатъчно място в кутийката за да се разбърка добре.
Бързай бавно.
за какви риби става за стръв?
-
- кандидат преподавател
Шаран, каракуда,перка,уклей,кефал,алай,карабалъкsploty написа:за какви риби става за стръв?
Върл Shimano фен!
От скоро един приятел даде идеята да използваме и цветен кус-кус,боядисан с боя за сладкиши.Червения най-вече,даде резултат при алая и уклея.Някой друг да е пробвал и да има наблюдения относно риболова с цветен кус-кус?
TICA FAN
-
- кандидат преподавател
Аз почти винаги го боядисвам . За кефал и алай най- добре работи жълтия. За карабалък- червен и жълт. много често алайя дава много добре на зелен.Хубаво е когото захранваш да ги смасиш тези цветове, но задължително да има и чисто бял. После пробваш с различните цветов, и виждаш кой е най-резултатен. Този метод работи най-вече на непознати места, или при капризни риби. Можеш да пробваш за стръв и мъниста в съответните цветове, особенно на по- бърза вода. Дано да съм бил полезен!!!SONY написа:От скоро един приятел даде идеята да използваме и цветен кус-кус,боядисан с боя за сладкиши.Червения най-вече,даде резултат при алая и уклея.Някой друг да е пробвал и да има наблюдения относно риболова с цветен кус-кус?
Върл Shimano фен!
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
А става ли да се боядиса със степче? Хем и аромат ще има
И понеже никога не съм го ползвал за стръв - колко зрънца слагате на куката, N16 например

И понеже никога не съм го ползвал за стръв - колко зрънца слагате на куката, N16 например

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аз слагам една лъжица свинска бяла мас и една лъжица захар във водата.Така става хем бял и пухкав,хем жилав.След като мине под студената вода и ситото, го слагам в пликче и срезвам долу ъглите.Закачам го на батерията на мивката и цяла нощ се цеди.На другия ден е бял,разделен и жилав.
п.п вари се докато в средата на зърното остане една люспа сурово
п.п вари се докато в средата на зърното остане една люспа сурово

-
- кандидат преподавател
След това.SUPER MARIO написа:Как боядисвате кус- куса,при варенето или след това?
Върл Shimano фен!
-
- ще става разбирач
Здравейте колеги,
Да попитам , че ми стана интересно,тази боя за сладкиши от къде се купува ?
И как става боядисването, заедно с брашното или се слага само боя без брашно ?
Да попитам , че ми стана интересно,тази боя за сладкиши от къде се купува ?

И как става боядисването, заедно с брашното или се слага само боя без брашно ?