Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Да се вгледаме малко и в огледалото
Модератор: bobopeli
Re: Да се вгледаме малко и в огледалото
аз мисля ,че няма значение дали хващаш с 1-2-3 или повече въдици. Въпроса е ,че трябва да се научим да пускаме обратно уловената риба.А относно методите за риболов с ток мрежи и т.н сам на мнение за много по-големи санкции но не само да се говори за тях а да се налагат на всеки нарушител.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Ето Ви нещо от галерията на mitaka_76
Всичко е в нормата, днес е качено

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- научил се да хвърля
Като гледам есетрата, нищо чудно да са от платено, ама снимките са си неприятни 

-
- вече хвърля и на тежко
Искам да задам следния въпрос: Може ли компетентните органи да хванат за гушата mitaka_76 на база качените снимки? И ако не могат, моля всеки който го познава, да му друсне един ритник от мен. Тоя човек или е без морал или е без грам мозък.... Или е водил цялата рода (40-50 човека), всички редовни рибари и взетата риба е "в нормата"AL KAPONE написа:Ето Ви нещо от галерията на mitaka_76Всичко е в нормата, днес е качено
![]()

Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
- crazybot
- фен клуб-скобар
Имах предвид ,че някой старец с 10 вадици ше хване днеска 10 каракуди да речем, а един чичка с една мрежа или с един генератор ше хване 110 каракудиmaranzika написа:Точно затова не заслужаваме да има риба по водоемите ни.Ами то всеки ако мисли така ,то.....![]()
Ами нали тоя тъпак с 10 въдици и немска овчарка има пари да си купи риба,а не боб.Трагично мислене.
![]()
![]()
![]()
![]()
- maranzika
- сериозен играч
Добре де,какво значение има колко ще хване?Има си закон и той ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВА!crazybot написа:Имах предвид ,че някой старец с 10 вадици ше хване днеска 10 каракуди да речем, а един чичка с една мрежа или с един генератор ше хване 110 каракудиmaranzika написа:Точно затова не заслужаваме да има риба по водоемите ни.Ами то всеки ако мисли така ,то.....![]()
Ами нали тоя тъпак с 10 въдици и немска овчарка има пари да си купи риба,а не боб.Трагично мислене.
![]()
![]()
![]()
![]()

- crazybot
- фен клуб-скобар
Това вече си е до манталитет и нема оправияmaranzika написа:Тук по нашият край се зарибиха реките със шаранчета и точно такива старци сега ги излавят и прибират(шаранчетата нямат и 1/2 кило).![]()
По цял ден са по реката и квото хванат и прибират.А пък ние ще зарибяваме!
митака 76 трябва да даде някво обяснение за тези риби ми се струва за да не си навлече яда на целия форум 
толкова риба аз лично поне 5 -6 години ши ми трябват да я хвана с въдица

толкова риба аз лично поне 5 -6 години ши ми трябват да я хвана с въдица
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
Радвам се , че по темата има отклик.
Да ви кажа сега защо я отворих.
Ами честно казано винаги съм си мислил, че за да има риба в гьловете трябва всеки един от нас да направи нещо по въпроса. Не е номера да набиеш някого или да му нарежеш гумите. Утре той ще дойде с 20 бабаити и ще стане война.
Има си закон за рибарството и аквакултурите и той точно указва кое може и кое не (да не се спирам). Хубав-лош... такъв е.
Споменах в първия си пост за това, че съм против хищническото изтребление на бялата риба (а и на всяка друга) в периода на мръстене (и не само). Това, че от лодката на тролинг за сега дава, а от брега-не, скоро ще се промени - и на тролинг съвсем ще спре.
Свидетел съм, как на яз.Копринка, немалка част от "колегите", дето иначе са "редовни", на края на деня се запътват с чувала с улова към близките ресторанти за да избият "исапа". И да не го продадат, а да раздадат, пак улов в подобни размери, си е нарушение на закона отвсякъде.
Тука един колега ме зачекна, че съм защитил харпунджиите в поста си, искал съм да ги оправдая и т.н. Напротив. Не съм безпристрастен, но ако е прочел внимателно поста ми, спрямо другите факти които изброих, техните прегрешения са най-незначителните. Всеки прави своя избор. Те са си избрали тоя начин - ще си платят.
Ти си избрал днес да минеш през града със 90 км/ч. Ако те хванат, и ти ще си платиш.
Не може да се врънка по форумите, че видиш ли, останал само боклук по водоемите и хищника не бута, а да казваш "браво" на ония дето се хвалят с по 20 уловени (демек убити) риби на ден. За мен поне, това е по-голямото зло, отколкото ако си уловил една риба с непозволено средство.
Ето тук вижте, какво отговорих на колегата за часовниците на яз. Ивайловград.(да не се повтарям)
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 39#p385439
Това мисля аз, с простия си акъл. Екологичното равновесие се нарушава и ако искаме, процеса все още може да се обърне от самосебе си, то трябва първо да погледнем в собственото си огледало.В живарника си, в насуканите сопи, в чувала с улова и т.н.
Трябва ли някой да те хваща и контролира? Ама що трябва да те хващат дявол го взел ? Не може ли сам да си сложиш ограничителя и просто да не го правиш ? ? ?
А тиквеника с лъскавия нейм mitaka_76, да се хванат модераторите и да го изтрият нацяло от тоя сайт, щото смърди.
П.С. Знам, че някои с насмешка четат в момента моя пост, като видят в галерията , че имам две снимики, на едната от които съм с харпунирана риба, а на другата е харпуна ми с рибата (само че морска, а там може
), но ако им е интересно, бих искал да вметна, че Първия ми риболовен билет ,ми го извади баща ми, когато бях на 5 годишна възраст, а от тогава минаха доста.
Да ви кажа сега защо я отворих.
Ами честно казано винаги съм си мислил, че за да има риба в гьловете трябва всеки един от нас да направи нещо по въпроса. Не е номера да набиеш някого или да му нарежеш гумите. Утре той ще дойде с 20 бабаити и ще стане война.
Има си закон за рибарството и аквакултурите и той точно указва кое може и кое не (да не се спирам). Хубав-лош... такъв е.
Споменах в първия си пост за това, че съм против хищническото изтребление на бялата риба (а и на всяка друга) в периода на мръстене (и не само). Това, че от лодката на тролинг за сега дава, а от брега-не, скоро ще се промени - и на тролинг съвсем ще спре.

Свидетел съм, как на яз.Копринка, немалка част от "колегите", дето иначе са "редовни", на края на деня се запътват с чувала с улова към близките ресторанти за да избият "исапа". И да не го продадат, а да раздадат, пак улов в подобни размери, си е нарушение на закона отвсякъде.
Тука един колега ме зачекна, че съм защитил харпунджиите в поста си, искал съм да ги оправдая и т.н. Напротив. Не съм безпристрастен, но ако е прочел внимателно поста ми, спрямо другите факти които изброих, техните прегрешения са най-незначителните. Всеки прави своя избор. Те са си избрали тоя начин - ще си платят.
Ти си избрал днес да минеш през града със 90 км/ч. Ако те хванат, и ти ще си платиш.
Не може да се врънка по форумите, че видиш ли, останал само боклук по водоемите и хищника не бута, а да казваш "браво" на ония дето се хвалят с по 20 уловени (демек убити) риби на ден. За мен поне, това е по-голямото зло, отколкото ако си уловил една риба с непозволено средство.
Ето тук вижте, какво отговорих на колегата за часовниците на яз. Ивайловград.(да не се повтарям)
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 39#p385439
Това мисля аз, с простия си акъл. Екологичното равновесие се нарушава и ако искаме, процеса все още може да се обърне от самосебе си, то трябва първо да погледнем в собственото си огледало.В живарника си, в насуканите сопи, в чувала с улова и т.н.
Трябва ли някой да те хваща и контролира? Ама що трябва да те хващат дявол го взел ? Не може ли сам да си сложиш ограничителя и просто да не го правиш ? ? ?
А тиквеника с лъскавия нейм mitaka_76, да се хванат модераторите и да го изтрият нацяло от тоя сайт, щото смърди.
П.С. Знам, че някои с насмешка четат в момента моя пост, като видят в галерията , че имам две снимики, на едната от които съм с харпунирана риба, а на другата е харпуна ми с рибата (само че морска, а там може

Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Прочетох темата от край до край и си мисля ... Богатия Българин няма спиране - 10 коли 5 апартамента и още кви ли не гъзарии за мерене на пишки ... ама и другия така и меренето сега е кой ще хване повече риба щото тва не може да се купи и ти ще го извадиш по-ГОЛЯМ от другия
За това язовирите от година - две са пълни с лодки , а тези дето не могат да си позволят лодки тарашат реките , за да има пак какво да мерят. УЖАС и безумие е навсякъде и май няма изход. Ще я унищожим до люспа тая риба и тогава ще се спрем както всичко в началото на "ДЕМОКРАЦИЯТА".
Не сме дорасли за тая демокрация и трябва да се вземат сериозни мерки , най-малкото контролът на водоемите да премине в ръцете на сдружения и всяка рибарска дружинка да си стопанисва участъка от реката , че дори и да го направи платен да може да плаща на охрана.
Берем плодовете на "СВОБОДИЯТА" властва толкова години. Обраха заводите и хората сега е време на рибата. А ние мълчим кат риби
Горните снимки въобще няма да ги коментирам
защото като ги видях и ме сви стомаха

Не сме дорасли за тая демокрация и трябва да се вземат сериозни мерки , най-малкото контролът на водоемите да премине в ръцете на сдружения и всяка рибарска дружинка да си стопанисва участъка от реката , че дори и да го направи платен да може да плаща на охрана.
Берем плодовете на "СВОБОДИЯТА" властва толкова години. Обраха заводите и хората сега е време на рибата. А ние мълчим кат риби

Горните снимки въобще няма да ги коментирам

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- Skorpi
- сериозен играч
Тия снимки са ... ужасни жива касапница

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

С риск да си навлеча вашия гняв ще ви питам:: Всички ли като отиваме на риба ловим ВИНАГИ с 3 въдици????? Всички ли пускат маломерната риба!!!! Примерно малък костур като му се закачи куката на глътката не винаги остава жив!! Това значи ли че човекът хванал го е БРАКОНИЕР????? Сигурен съм че поне 50% от този форум ловят с над 3 ВЪДИЦИ!!! Имат рачила и цапала! И ако вържат една кука повече значи е бракониер!!!!! Поста който е пуснал колегата е много добър! Аз също ходя на копринка и съм виждал какво ли не но това е др.тема!!!!!
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
bobir.В билета ти пише,че може до две куки така че си в грешка приятелю.
А колкото до мен аз сам с три вадици.Рачило няма по простат причина че неми трябва.
А цапало незнам какво е а колкото до кустура ако не уживее при откачането на куката естествено,
че него пускаш защотото така и така вече си му взел животеца волно или неволно
А колкото до мен аз сам с три вадици.Рачило няма по простат причина че неми трябва.
А цапало незнам какво е а колкото до кустура ако не уживее при откачането на куката естествено,
че него пускаш защотото така и така вече си му взел животеца волно или неволно

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
[quote="AL KAPONE"]Ето Ви нещо от галерията на mitaka_76
Всичко е в нормата, днес е качено

Незнам какво да кажа.Сигурно всички моми от техно село са у краката им от тая гледка.Истински мачовци.Доволни.

Незнам какво да кажа.Сигурно всички моми от техно село са у краката им от тая гледка.Истински мачовци.Доволни.

По темата и аз съм виждъл хора от форума да ловят един ден преди падане на забраната и при тва стъбилно си хващаха.
А като бяхме на Сопот , като разрешен язовир никой не ни провери , в същото време до нас имаше един местен който се гласеше за бяла нощно време , та човека ни помоли за няколко уклея който ловяхме на булдо , че го било страх да си пусне цапалото за стръв.
А като бяхме на Сопот , като разрешен язовир никой не ни провери , в същото време до нас имаше един местен който се гласеше за бяла нощно време , та човека ни помоли за няколко уклея който ловяхме на булдо , че го било страх да си пусне цапалото за стръв.