как е шуката около Шабла

Модератор: sapuna

Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

На какво я ловите тая щука по тва време,на изкуствена примамка ли,или на жива рибка?Моя щукарски арсенал се състои от:
1.Златиста клатушка 7 см без тройката,25гр,има мрежовиден релеф,имитиращ люспи.
2.Сребриста клатушка 8.5 см без тройката,25гр,окраската й на предната страна е наполовина рефефна,наполовина някаква лепенка,имитираща люспи и отразяваща светлината в много цветове,3D eye,червена пластмасова опашка,нещо като перо за китара.
3.Тракащ воблер 7см,няма лопатка,а халка на гърба,за която се закача за повода.Окраската и формата имитират каракудка,червена "гуша",блестящ светлосив корем,черен гръб и преливащи мрежести страни.Също с 3D eyes.
4.Воблер 4см,плуващ,не трака,нито тумбеста форма,нито продълговата,окраската е светложълт ярък цвят по страните и гърба,бял корем,червено на "гушата"под лопатката,черни прекъснати препаски от двете страни и червено топче на опаната тройка.Предназначен е за сулка,но мисля,че и щуката няма да го откаже.Плиткогазещ,дължината на лопатката е 2 санта.
5.Въртяща блесна №3,формата на листото е продълговата с остри върхове.Окраската е 3D eye,лепенка,имитираща американска пъстърва и отразяваща светлината в различни цветове.Над тройката има прозрачно-червено,ярко топче.
6.Въртяща блесна №3,по-заоблена лопатка.Ето и линк със някаква блесна на Мепс,която има същата окраска: http://shop.fishing-mania.com/viewarti_3.php?id=6302
7.Същата блесна,като 6-тата,но окраската й е: Към оста зелена,преливаща към жълта по средата на листото и от жълта на оражнева в края на листото.По листото има също 10 огледални точки,чупещи светлината.
8.Туистери по 8 санта в действие/с опъната опашка/,имам и по-малки,една малка бяла клатушка с рефефни "люспи",ползвам я за лефер попринцип,за костур и сулка.Ако й сменя тройката с по-голяма дали ще става и за щука?

:lol: :lol: :lol: Какво описание,а?Така е,защото искам да видя накъде вървя с избора на примамки,щото е голяма тънкост.Има някои блесни и воблери,които стават за ключодължатели,но не хващат риба,както се е изразил един наш колега,затова искам да съм сигурен,когато отида за риба.Освен щукарския арсенал,който е скромничък,поради предпазливост,имам и изкуствени примамки за кефал/воблерчета 2 санта,тракащи,въртящи блеснички №00/, за пъстърва/като за кефала+една малка клатушка 3см/, за костур/като за кефала/, за сулка мисля,че стават почти всичките ми примамки без въртящите блесни.Давайте съвети!

П.П.Ще отворя една тема в спининговия раздел за блесните с монтирано листо направо на оста.Какво ще кажете за тях?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
nikolco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikolco »

Щуката се хвана на силиконови рибки,вижда се на тази снимка

Изображение

и на тези воблери :wink:

Изображение
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Кво стана с тая щука бре колеги...нещо пресничко?Я да я посъживим темичката малко :wink:
Моята последна информация е от Езерец/17.03.2007г. и за съжаление няма с какво да се похваля.
С дядо Владо газихме и мятахме като хамави от 09:00 до към 13:00 часа с целия арсенал воблери, силикони и железа и резултата...без удар!
Бая места пообиколихме ама хванахме ... :smt098

Изображение

А иначе времето чудно за риболов, слънчево,съвсем лек ветрец, обаче нивото бая високо и водата много бистра.
Имаше колеги, които я мъчиха на плувки със същия успех като :(
Сори за позакъснялото инфо :oops: :oops: :oops:
рибоизваждача
новобранец
новобранец

Мнение от рибоизваждача »

Рибата е доста рядка по това време на годината там но шансовете за едра риба са доста по големи :).Бях там преди десет дни времето беше много лошо но успях да излажа една красавица имах и едно откачане но подозирам същтата риба :lol: Лових на блесна.Ще кача снимка в галерията штот между текста незнам как става :cry:
не е важно колко риба си хванал а как си си прекарал времето
малко риба ти хвани но добре я изпържи
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

рибоизваждача написа:Ще кача снимка в галерията штот между текста незнам как става :cry:
Бива си я! :wink:

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

рибоизваждача написа:Рибата е доста рядка по това време на годината там но шансовете за едра риба са доста по големи :).Бях там преди десет дни времето беше много лошо но успях да излажа една красавица имах и едно откачане но подозирам същтата риба :lol: Лових на блесна.Ще кача снимка в галерията штот между текста незнам как става :cry:
Браво, Хубава риба!:smt023 :smt023 :smt023
Това от страната на с.Езерец ли е?
Anto
новобранец
новобранец

Мнение от Anto »

Като че ли, не е от страната на с.Езерец, поне на снимката така изглежда.Бях на Езерец в края на предходната седмица и въпреки ,че ползвах лодка нямах нито един удар. Имаше други колеги ,които бяха хвърлили 4 или 5 въдици както за щука на рибка ,така и за мирна риба ,но и те останаха капо.
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Точно от страната на Езерец е.
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

А на помпената станция и от към Шабла някой атакувал ли е? Какво е положението там? :roll:
С лодки нали уж е забранено??? :shock:
рибоизваждача
новобранец
новобранец

Мнение от рибоизваждача »

Рибата е хваната от страната на езерец на въртяща се блесна водена бавно покраи дъното :)
не е важно колко риба си хванал а как си си прекарал времето
малко риба ти хвани но добре я изпържи
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Рикошет забранено е с лодки глобата е 500лв.
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Да, знам! Понеже тук там из тематите за Шабла се споменава за риболов от лодки, та исках да е ясно на хората, които не познават добре езерото. То не, че не пише по табелите ама когато човек е тръгнал за риба и му се въртят едни щуки из главата кой ти чете табели :wink:
nikolco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikolco »

Трябва да се четат табелите щото ето това пише на едната табела на Езерец: Изображение и ако ходите сега може да си имате проблеми с проверяващите :wink:
Anto
новобранец
новобранец

Мнение от Anto »

колеги, внимателно разгледах табелата.Езерото е разделено на 6абленско и Езереcко (нарисувано и надписано cаc то4на шема на табелата).Останах с впе4атление , 4е забраните се отнасиат за 6абленскиа диал. Имам усестането, 4е всеки интерпретира забраната както му е изгодно и тези неиасноти се използват от паза4ите за изнудване на хората.Наистина ли е забранен ве4е риболова и на езереcката 4аст.Извиниавам се за 6рифта но имам проблем с клавиатурата
Anto
новобранец
новобранец

Мнение от Anto »

С друг компютър вече ще мога да пиша нормално. Та какво исках да кажа.На въпросната табела е нарисувана точна схема на блатото,като двете езера са със съответните наеменования-Езерецко и Шабленско. Всички забрани оито са написани ,според мен, по начина по който са написани би трябвало да касаят само шабленското езеро ,но да не се отнасят за езерецкото езеро.С по-особения статут от двете се ползва шабленското . От тук идва въпроса-защо е написано толкова неясно и двусмислено? Аз смятам да отида до гр.Шабла и да се опитам да разясня, за да стане ясно. Що се касае лодката ,по принцип риболова от лодка е разрешен с изключение на изришно упоменатите места като на Шабленското ез. например.Никъде не съм прочел нещо, имам в предвид закон ,който да забранява риболова с лодка.И да не забравяме ,че има различни видове лодки. Моята е Уфимка и е егати лодката. А какво ще кажете за проходилка- тя също би трябвало да бъде забранена ако и с Уфимката е забранено.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”