Да решим проблема на TICA WONDER

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Да решим проблема на TICA WONDER

Мнение от butnik »

Да бе,ще отвивам и завивам тапата на всеки излет,ай пак се изказа.И оригиналната тапа е 10гр на кво ми пречи-на баланса ли.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Никъде не съм споменавал да се развива тапа ! Точно по тази причина казах ,че се режат от маркуч въпросните рингчета и се поставят след края на риболова когато си събираш въдицата ! Много е лесно , но трябва да пробваш за да разбереш :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Aз няма проблем с въдиците,че ловя с...имат тапи,имат си на всяко коляно подвижни водачи.Галине,я се примоли на някой с Бийст мастер на 8.50 те имат такова нещо и принципно не се използва след като си монтираш ластик.Много лек ремонт търпи.
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

Мислите си за две различни неща и затова се разминавате някъде.Това с маркуча дето Зарко го каза също е хитро ,отиваш на вода хоп в джоба -тръгваш си и пак на въдицата за секунда.А това което Галин иска да направи се слага в дръжката на болото и не се пипа повече и не се налага отвиване и завиване на тапата всеки път :drinkers: :drinkers:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Това с маркуча е страшно,как ще стои само на въдица за 260лв :lol: Ай стига бе,лакираш наново като се похабят и това е.Варианта е един-отдолу. И като съм дал акъл не си променям мнението при написване на глупост:lol:
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Ицо ти си уникат ! Кое как ще стопи на въдицата и за 1000лв да е няма кой да я гледа когато ПРИБИРАШ и си ТРЪГВАШ .............и не желаеш да си кривиш водачите и да си къртиш лака , ама нали трябва да кажеш някоя глупост ..........пробвай и тогава говори кое какво и как :idea: Този риболов не го практикувам от има няма доста години и не ме и вълнува , но знам как да си пазя такъма вярвай ми :wink: и не го правя за пред хората защото не ме вълнуват грам какво щели да си помислят , ако случайно ме видят как си пазя инвентара :lol:

п.п. Имаш лошия навик да говориш само от твоя балкон , но понякога забравяш че си на приземния етаж :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

Маркуч звучи грубо,айде да е парченце от изолация на тръби примерно(мекичко и почти с цвета на уондъра)) :D .Аз също съм за варианта тапа отдолу,но като сложиш предпазителя на водачите и нищо няма да се вижда,след това в калъфа и пак си имаш защитен лак и водачи и по принцип ми се струва като вариант за хора на които не им се занимава много да мерят и режат докато напаснат тапата отдолу :drinkers:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Върбанов аз свърших :lol: :lol: не е нужно да се правиш на интересен.Защо слагат гума отдолу ,а не маркуч отвън.Или чакат теб да им подскажеш голямото изобретение с маркуча и предпазителя отгоре му :D Айде ,ето ти повод да побълваш малко,да освободиш малко напрежението :lol:
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Аз не мога да свърша в тема за предпазители :lol: Но мога да кажа какво съм правил за да си предпазя такъма :idea:

galin_fcb
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от galin_fcb »

Да споделя какво се случва за сега едно НИЩО :(
Пробвах с уплътнение за водопроводна тръба и от двата вида, (черната и сивата,черната е много по-мека) но много мек материала и доста трудно се обработва и сега съм решил да го направя като за мостра само за да знам колко трябва да дялкам и по колко от нещо по-твърдо (може да пробвам фибран) и продължавам да търся материал от който да го направя това чудо!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Ми те китайците го измислиха
Изображение

Ако я няма тази фаска,то тя лесно се постига с различни диаметри каучукови/силиконови/ О-пръстени! ;) Проверено!
Иначе и моето Шимано си е така,но нямам намерение да го интервенционирам!Те хората са си го сметнали по добре от нас!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

Ми те китайците го измислиха
Те това не е за боло,виж какви са крачетата на водачите! :lol:
Използва се при болонезите за риболов на пъстърва! :wink:
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Въдиците за пъстърва са снабдени със zoom,на тази снимка липсват такива,Митака е имал предвид гумените пръстенчета под лака на водача които ограничават не позволяват на колената да влизат плътно едно в друго и да се наранява лака.А тази въдица е за пъстърва ,ама някоя морска ще да е :lol:
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

А тази въдица е за пъстърва ,ама някоя морска ще да е
Това е вярно! :wink: :lol:
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”