Въдица и макара за тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Въдица и макара за тролинг

Мнение от Troli Rapala »

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q= ... x4iq9Sn73Q

Пускам отново линк с обяснение на "Хауалд Процес" при направата на някои пръчки на Шекспир и Пен,за да не се заблуждават отново хората,че са карбонови! :idea: При тези въдици имаме тънка основа от карбонови нишки и поне три слоя с Е-Глаз фибри=Стъклопласт,като самият връх е изцяло от стъклопласт и няма грам нишка от карбон!И двете въдици,които ползувам за тролинг са на Шекспир=Ъгли и Пфлюгер и тежат до 200грама,защото са от карбон без стъклопластови нишки и без "Процес на Хауалд"! :wink: :drinkers: Нямам нищо против марката,даже напротив и просто уточнявам от къде идват разликите в тежината и предназначението на всяка въдица! :drinkers:
oppaaa
новобранец
новобранец

Мнение от oppaaa »

Предложи някоя карбонова на цена около 200 лева може и малко повече
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Въдица,която не се държи в ръка е безмисленно да е лека....това не е спининг.
Аватар
minchoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от minchoto »

Troli Rapala написа:\Пускам отново линк с обяснение на "Хауалд Процес" при направата на някои пръчки на Шекспир и Пен,за да не се заблуждават отново хората,че са карбонови! :idea: При тези въдици имаме тънка основа от карбонови нишки и поне три слоя с Е-Глаз фибри=Стъклопласт,като самият връх е изцяло от стъклопласт и няма грам нишка от карбон!И двете въдици,които ползувам за тролинг са на Шекспир=Ъгли и Пфлюгер и тежат до 200грама,защото са от карбон без стъклопластови нишки и без "Процес на Хауалд"! :wink: :drinkers: Нямам нищо против марката,даже напротив и просто уточнявам от къде идват разликите в тежината и предназначението на всяка въдица! :drinkers:
А кой е този, който така упорито заблуждава хората, че въпросните пръчки са карбонови? :roll: Ще съм ти благодарен, ако пуснеш един цитат, за да онагледиш това твърдение :wink: Продължавам - би ли обяснил на хората, защо е толкова важно пръчката да е лека? Това е въпрос, който много ме мъчи, ако отново не ми отговориш, може и Стоманко да го направи, нямам нищо против :D Може би ги носите на гръб, или постоянно ги държите в ръка, че е толкова важно теглото им? Ще кажа своето скромно мнение и относно другото ти твърдение - че само драга на макарата бил важен и единствено той морял рибата, а пръчката не е важна? За мен е точно обратното! Мога да "регулирам" драга и само като придържам шпулата с ръка, дори и при напълно охлабен аванс. :wink: Още нещо - моля те, сподели с хората и вижданията си по отношение на влакната? Все още ли си на мнение, че монофил 0.28 би могъл да изкара сом с тегло 50+? И по-важното - би ли посъветвал хората, търсещи съвет за влакно, да използват въпросният монофил, вместо плетеняк?
Благодаря предварително :!:

п.п. И за да не става темата говорилня, моля те, спести си саркастичните и неуместни забележки, вече всички знаем, че това го можеш :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Опааа,200лева за пръчка е средна сума,даже е над-средното за България,така изборът е огромен от към марки и модели! :rolleyes: Логиката при въдиците е винаги една:Колкото е по-лека,толкова е по-здрава и скъпа! :wink: Мога да ти постна въдица за Сърф-кастинг риболов за 500-600долара за да видиш разликата с Хауалд-процеса!Въдицата е от голямо значение и за презентацията на воблера,защото не е все едно дали ще влачиш воблера с мекица или твърд колец! :idea: Най-добре са обяснени разликите във въдиците в сайта на Х-Зога и като им разгледаш данните за тежина на пръта,на примамките,за вида риболов или препоръчителните влакна,сам ще си направиш изводите и защо най-леката въдица е 700лева! :wink: Не ти препоръчвам самите въдици,а просто ЧЕСТНОТО инфо и начина по който ти го поднасят,просто се ориентираш перфектно!Ето Стоманко си е избрал въдици Шимано,които са по-скъпи от моите Шекспири но са точно това,което търсим в риболова-лекота и здравина!Като хванеш голяма риба,ще ти се изяснят причините за тези търсения!Стоманко е минал сам някаква градация в такъмите,докато стигне до 40кила сом и е предоволен,та предполагам че не търси въдица Хауалд за да я смени със Шиманото? :shock: :mrgreen: Стоманко е страхотен риболовец и в това се убедих две седмици преди да хване този Велик сом!В края на март се запознах с него и му видях въдицата,па успя да хване бяла риба,когато 20лодки бяхме капо/бех хванал тайно една,но не му казах-извинявай/!Точно в такива трудни моменти,когато хващането на риба е невъзможно се разбира,кой го бива!Когато ми каза,че е хванал бях шокиран,но явно ги чатка нещата в тролинга,щот му видех и воблерите! :wink: :drinkers: Пак ще хваща големи,няма никакво съмнение за мен! :drinkers: Много рядко четкам някой! :cry:
Аватар
minchoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от minchoto »

Всичко това е много хубаво, но не видях отговор на нито един от зададените въпроси, а именно:
minchoto написа:... би ли обяснил на хората, защо е толкова важно пръчката да е лека? Това е въпрос, който много ме мъчи, ако отново не ми отговориш, може и Стоманко да го направи, нямам нищо против :D Може би ги носите на гръб, или постоянно ги държите в ръка, че е толкова важно теглото им?
minchoto написа:... Ще кажа своето скромно мнение и относно другото ти твърдение - че само драга на макарата бил важен и единствено той морял рибата, а пръчката не е важна? За мен е точно обратното! Мога да "регулирам" драга и само като придържам шпулата с ръка, дори и при напълно охлабен аванс. :wink:
minchoto написа:... Още нещо - моля те, сподели с хората и вижданията си по отношение на влакната? Все още ли си на мнение, че монофил 0.28 би могъл да изкара сом с тегло 50+? И по-важното - би ли посъветвал хората, търсещи съвет за влакно, да използват въпросният монофил, вместо плетеняк?
Честно казано, не държа толкова на отговорите ти, питам по-скоро заради:
Troli Rapala написа:...ЧЕСТНОТО инфо и начина по който ти го поднасят,просто се ориентираш перфектно!
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

Много е весело тук! :lol:
Троли, на мен също ми е интересен отговора ти. :idea:
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

capetano написа:Много е весело тук! :lol:
Кой точно отговор чакаш и на кой точно въпрос? :roll: :shock: :drinkers: Мога да ти отговоря перфектно и риторично със следния въпрос:Защо по-леката въдица Х-Зога Takadum 190см.= 150-177грама струва 550 левчета,а Пен-Сърф тежи 360грама и струва 100лева? :roll: :wink:

Модел TAKA SI-6311 TAKA SI-6312 TAKA SI-6313
Дължина 6'3"/ 1,91 м 6'3"/ 1,91 м 6'3"/ 1,91 м
Трансп.Д. 190 см 190 см 190 см

Акция Fast Fast Fast +
Плетено влакно 0.165 мм 0.235 мм 0.285 мм
Макс. аванс 3 кг 5кг 7 кг
Препоръчителен аванс 1-2 кг 2-3 кг 3-4 кг
Диаметър/връх 1.76 мм 1.80 мм 1.86 мм
Диаметър/дъно 9.61 мм 10.40 мм 11.50 мм
Цвят Жълт Син Син
Тегло 150 г 160 г 177 г

Не бих си купил Х-Зога,просто ги давам за пример за перфектното инфо при избор на въдица,жалко че и другите фирми не ги дават така точно нещата! :cry: Няма тайни и скрити неща за "процеси" от които никой не разбира и не му се занимава да порови за да разбере стъклопластовата истина за 100%-вия карбон! :wink: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ето ти още един отговор,ти нали си спинингист та ще се сетиш:При въдиците имаме ли различни строеве от Слоу до Фаст и Ултра Фаст ? Строят има ли някакво значение за играта на воблера или е измислен за разнообразие? :roll: :mrgreen: :drinkers: Тролингът е доста по-сложен и труден от спининга та не е все тая с каква въдица ще влачиш,но още не си го разбрал! :cry: :cry: :cry:
Последно промяна от Troli Rapala на Сря Авг 28, 2013 10:32 pm, променено общо 1 път.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

И за още по-весело те питам:Защо Х-Зога ти препоръчват използването на определено влакно за дадена въдица? :roll: :mrgreen: "Плетено влакно 0.165 мм 0.235 мм 0.285 мм" :wink: Това,че на много хора им е манджа с грозде в главите и не могат да си направят хармоничен такъм от първия път е простимо,но с години да ми стъкмяват грешни постановки и схеми е досадно и вредно! :cry: :cry: :drinkers: Ти си в час и не те упреквам,знам ти старите такъми! :wink:Помниш ли онази твоя истинска кастингова въдица на Шекспир със стъклопластов връх колко тежи и я сравни със Шекспир-Тайгър или Пен Сърф-ТоРКю! :wink: Чакам отговора ти с нетърпение и голямо веселие! :drinkers: Така ситуацията ще се изясни още!
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

capetano написа:Троли, на мен също ми е интересен отговора ти. :idea:
minchoto написа:Всичко това е много хубаво, но не видях отговор на нито един от зададените въпроси, а именно:
minchoto написа:... би ли обяснил на хората, защо е толкова важно пръчката да е лека? Това е въпрос, който много ме мъчи, ако отново не ми отговориш, може и Стоманко да го направи, нямам нищо против :D Може би ги носите на гръб, или постоянно ги държите в ръка, че е толкова важно теглото им?
minchoto написа:... Ще кажа своето скромно мнение и относно другото ти твърдение - че само драга на макарата бил важен и единствено той морял рибата, а пръчката не е важна? За мен е точно обратното! Мога да "регулирам" драга и само като придържам шпулата с ръка, дори и при напълно охлабен аванс. :wink:
minchoto написа:... Още нещо - моля те, сподели с хората и вижданията си по отношение на влакната? Все още ли си на мнение, че монофил 0.28 би могъл да изкара сом с тегло 50+? И по-важното - би ли посъветвал хората, търсещи съвет за влакно, да използват въпросният монофил, вместо плетеняк?
Troli Rapala написа:Ето ти още един отговор,ти нали си спинингист та ще се сетиш:При въдиците имаме ли различни строеве от Слоу до Фаст и Ултра Фаст ? Строят има ли някакво значение за играта на воблера или е измислен за разнообразие?
Ако мислиш че двете харакнеристики на "сттроя" са играта на воблера и/или разнообразието.. Ама няма смисъл да давам обяснения май :)
Troli Rapala написа:И за още по-весело те питам:Защо Х-Зога ти препоръчват използването на определено влакно за дадена въдица? :roll: :mrgreen:
[/quote]
Зогите.. Доста хора не си взеха само защото минапаха през конкретна "реклама".. Някакси се бяха преситили на такава реклама.. Както и да е..
Преди тях конкретни дебелини за "правилно" влакно се препоръчват от мнооого отдавна.. Това обаче има отношение към кастинтга, което пък няма отношение към тролинга...
Моите Ъглита са хем само слаби /50 горна/, хем тежки /335 гр/, но с тях и със слон мога да се преборя ;)
Виж, на лайт-спининг ходя с пръчка 80 гр, но с нея маам по цял ден и после се почесвам между плешките без да ме притеснява ;)
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ами Капетано отговарям ти само на твоя въпрос и ако Опааа,го поканят утре да лови на тролинг дву-килограмови пъстърви на Доспат,обясни му как ще влачи воблерчета по 4-7санта с тая гега от 400грама,която е предвидена за 40либри линия и влачене на Сливъри и Магнуми? :cry: Ако за някои елементи тролинга се свежда само до влаченето на Сливъри,Магнуми и други големи телета,това си е техен личен проблем и не ме вълнува грам!За мен е важно да съм обективен според опита и знанията придобити след 9 годишен тролинг! :roll: Другия вариант е Опаа да си купи 10 въдици и 10 макари,за всякакви ситуации! :shock: :shock: :shock:
stomanco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stomanco »

Пак ще хваща големи,няма никакво съмнение за мен! :drinkers: Много рядко четкам някой! :cry:[/quote]

След 2 часа тръгвам за София, ще черпя :drinkers: , дано само ми останат кинти за София, че имам и други спирки преди това и да стане като предната седмица :wink: . :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Капетано,не случайно ти отговарям на теб,а защото поне имаш натрупан опит в лодката на тролинг от електрика до четири такта през годините,че и азе от там тръгнах и там стигнах! :wink: А на елементи с два часа опит в тролинга и да им обяснявам няма как да ме разберат,просто им требва много време и много риби докато се осъзнаят и почнат да ръсят мозък по форумите с умопомрачителни предложения! :cry: При мен поне има повечко натрупване на материал,та ми е простено да ръся на воля! :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

stomanco написа:Пак ще хваща големи,няма никакво съмнение за мен! :drinkers: Много рядко четкам някой! :cry:
След 2 часа тръгвам за София, ще черпя :drinkers: , дано само ми останат кинти за София, че имам и други спирки преди това и да стане като предната седмица :wink: . :drinkers:[/quote]

Ма заповядай бе младежо,ще те разведа из София да ти намеря пръчка с "Процес Хауалд",че твоята сигурно е пред счупване след такава голема риба? :roll: :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”