Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Твърда лодка , подходяща за превоз върху автомобил
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Твърда лодка , подходяща за превоз върху автомобил
ТЦ, жената не сменям, тая много силна, ще ме бие бе!
......и колата не сменям
......
Тук по нашенско има едни коритца, ще ходя да ги видя, че и алумин' има......ма тая сепийка ми е подкожно нещо, така ли няма един с такава да напише два реда.....

Тук по нашенско има едни коритца, ще ходя да ги видя, че и алумин' има......ма тая сепийка ми е подкожно нещо, така ли няма един с такава да напише два реда.....
-
- учете се от него
- Обратна връзка:

Тедо,не е лош тоя комплект!

Последно промяна от Troli Rapala на Чет Окт 10, 2013 10:23 am, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Извинявам се,не съм искал това а да сме по-точни и конкретни за да има реална полза от нас за Агогов!pavlin69 написа: Ок, няма да даваме повече акъл и съвети!

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
от комплекта жената е най-скъпа /винаги/... Отначало излиза без пари почти, но после става...
На тия чешките лодки интересното им е, че почти няма разлика в цената между 360 и 411см, но в лодките разликата е голяма... И друг път съм го писал - парите, които даваш в повече за лодка, ги спестяваш от мотора... От собствен опит 14М /411см/ с 5кс с 2 човека =200кг излиза на глисаж /поема до 15кс/! А тая "сепия" /името повече ми подхожда за подводница... защо ли са я кръстили така?/ не моЕ да изглисира с 2 души по никъФ начин!!! Возил съм се на такава душегубка и в море и в язовир и усещането не е приятно... Казваш, че се изправяш в твойта спокойно, ама на снимката нито си спокоен, нито си изправен
Стойката ти е на сърфист пред падане...
За надуваема 3 метра също е трудно да излезе на глис с 200-250кг дори с 10кс, а надуваема + 10кс мотор нови са по-скъпи от "скъпата" алуминиева с 5кс... Надуваемата след 20 години ще е само спомен, а алуминиевата ще е още в силата си...
Багажникът го имам и е NEUMANN /Чехия/ - в София ще ти го направят за по-малко пари... Нищо особено не е, освен, че има тефлон въху тръбите за да се плъзга по-лесно и е направен много широк за да пази колата от ожулване... Ако не си капризен, сковаваш 4 дъски на правоъгълник върху стандартен багажник и си качваш лодката...
На тия чешките лодки интересното им е, че почти няма разлика в цената между 360 и 411см, но в лодките разликата е голяма... И друг път съм го писал - парите, които даваш в повече за лодка, ги спестяваш от мотора... От собствен опит 14М /411см/ с 5кс с 2 човека =200кг излиза на глисаж /поема до 15кс/! А тая "сепия" /името повече ми подхожда за подводница... защо ли са я кръстили така?/ не моЕ да изглисира с 2 души по никъФ начин!!! Возил съм се на такава душегубка и в море и в язовир и усещането не е приятно... Казваш, че се изправяш в твойта спокойно, ама на снимката нито си спокоен, нито си изправен

За надуваема 3 метра също е трудно да излезе на глис с 200-250кг дори с 10кс, а надуваема + 10кс мотор нови са по-скъпи от "скъпата" алуминиева с 5кс... Надуваемата след 20 години ще е само спомен, а алуминиевата ще е още в силата си...
Багажникът го имам и е NEUMANN /Чехия/ - в София ще ти го направят за по-малко пари... Нищо особено не е, освен, че има тефлон въху тръбите за да се плъзга по-лесно и е направен много широк за да пази колата от ожулване... Ако не си капризен, сковаваш 4 дъски на правоъгълник върху стандартен багажник и си качваш лодката...
Никакъв глисаж не ме интересува, по ме интересува да върви добре на гребла, да я качвам на багажника сам и да ми радва окото......
Днес гледах една лодка , водят я 3 метра, май е повече, много ми хареса, но е двойна и тежка, казват че е 60 кг, но по моему е къде 80-те. Не мога да я обърна на сухо, камо ли във водата.....а закусвам редовно
..
Алуминките тук, там бяха бити с камъни......
Днес гледах една лодка , водят я 3 метра, май е повече, много ми хареса, но е двойна и тежка, казват че е 60 кг, но по моему е къде 80-те. Не мога да я обърна на сухо, камо ли във водата.....а закусвам редовно

Алуминките тук, там бяха бити с камъни......
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
тая си е за колесар...
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Агогов,тая лодка нема нито едно ребро,което не е добре!
Освен това дъното е абсолютно плоско без грам извивка,което я прави леген и съпротивлението на вода ще е голямо!
А голямото съпротивление е минус при вълни!
По-добре е Сепийката,като конструкция!
А ти Тедо се научи да отговаряш по същество!
Не каза ни цена за лодката без жената,ни цена за допълнителния багажник и даже забрави,че към лодката треа да си купим и колелца за твърд терен!
Говори ми в цифри,а не за глисажи и други несъществени неща за всеки риболовец!Човека ша ходи на риболов ,а не на водни ски!
Ако си много отворен на тема глисаж,дай да сложиме една 15-ка на Сепията па да видим дали нема да литнем и да си глисирам от раз?
Готов ли си на проба и бас?
Двигателя 15коня Ямаха го имам,само се вържи на бас и готово!
Също съм изстребител! 

- pachosz
- сериозен играч
Истината е, че каквато и да е стъклопластова лодка, която човек може сам с лекота да качи на тавана на колата, не би била много комфортна във водата. За алуминиевите нямам наблюдение.
Не трябва и да се подценява факта, че качването било то трудно или лесно, е само няколко минути, а пребиваването после във водата е с часове.
А троли го виждам година-две напред как убеждава някой колко е неприятно усещането да си в малко корито, и колко по-различно е да си в 4+ метра съд.... след като си купи следващата лодка ще е това
Не трябва и да се подценява факта, че качването било то трудно или лесно, е само няколко минути, а пребиваването после във водата е с часове.
А троли го виждам година-две напред как убеждава някой колко е неприятно усещането да си в малко корито, и колко по-различно е да си в 4+ метра съд.... след като си купи следващата лодка ще е това

Да така е добре, а и ще има полза. Още по-добре би било ако се дават отзиви от експлоатирането им/с всичките му там подробности като пускане на вода, съхранение, колесар, обслужване и т. н./ Но лично аз на моята все още не съм и направил снимка като хората. За пускане на вода - не повече от 10 пътиTroli Rapala написа:Извинявам се,не съм искал това а да сме по-точни и конкретни за да има реална полза от нас за Агогов!pavlin69 написа: Ок, няма да даваме повече акъл и съвети!И на мен ми се спори и обсъжда всичко свързано с лодките,та не е зле да си спретнем една темичка-"Всичко за лодките!

Това е "голяма истина" колега и неминуемо и в тази тема се стигна до нея...... И не си ги слагайте тия 4 метра в устата един от друг, нещо с дължината на вълнитe ли е свързаноpachosz написа:Истината е, че каквато и да е стъклопластова лодка, която човек може сам с лекота да качи на тавана на колата, не би била много комфортна във водата. За алуминиевите нямам наблюдение.

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Троли, лодката която визирам в момента е с промоция на 3870лв, а багажника лично на теб ще ти го подаря! Щом имаш 15ка мотор значи друго не ти трябва... Колела реално не ти трябват - може спокойно да си я татрузиш по брега до колата отдолу има 3 килови ребра...
ПС: По-дългата лодка освен всичко друго, е и по-лесна за товарене върху багажник...
ПС: По-дългата лодка освен всичко друго, е и по-лесна за товарене върху багажник...
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
3870лв. си е бая пара и не знам дали си заслужава инвестицията,ако ходиш от "дъжд на ветър" на риба?
Малката,лека лодка си има своите предимства,като например да се оправиш сам с нея при товарене и разтоварване на гьола!В България е тотална обърквация на тема:"Що е то рибарска лодка"?
В Северна Европа и Скандинавските страни за сладководен риболов се използуват основно малки лодки или канута без двигател или пък с електрически!Греблата са основен параметър във всяка рибарска лодка,но не и за моторните яхти или скутери!
Тук рибарските лодки са по-малко от гъзарските!
Рибарската лодка треа да е предимно достъпна за всеки любител,а не луксозна вещ за кефене!Да не говорим,че самия риболов вече се възприема като кефене,а не като сериозно занимание-хоби!
Преди с Уфимките се ловеше риба на всякъде при всякакви условия,а сега не можело?
Може да се лови риба и от най-малката лодка,стига да искаш!800лева се вадят доста по-лесно и бързо за да отидеш на риба,а за 4бона треа да чакаш и да ги събираш сумати време!

Тедо и Троли, и двама сте прави погледнато от моята към вашите камбанарии. Видях вчера две алуминиеви лодки и разбрах че и те са вечни, колкото и баба ми.
И двете бяха бити, ама много и с големи камъни, на "ниво" беше останала само цената им
И тук идва ред на едно лирично и не до там отклонение: Може би точно там й е чара на природата, че няма нищо вечно!
Прав е колегата, че гъзарията взема връх и в риболова, макар да не смятам алуминиевите лодки за гъзария и безумно скъпи. Имат доста предимства, но имат и недостатъци, заради които не бих дал 2000 за втора ръка лодка с вид на мекица, а 4000 за нова според моите нужди и черга са неоправдани. Шарен свят и място за всеки.......
Пак питам, няма ли някой с лодки като посочените да разкаже, може и на лично, за патилата си с тях. На тутраканската ми е интересно да й видя дъното, кила някак ми се губи в един момент, от това какво произтича, как стои на вода също ми е интересно....

Прав е колегата, че гъзарията взема връх и в риболова, макар да не смятам алуминиевите лодки за гъзария и безумно скъпи. Имат доста предимства, но имат и недостатъци, заради които не бих дал 2000 за втора ръка лодка с вид на мекица, а 4000 за нова според моите нужди и черга са неоправдани. Шарен свят и място за всеки.......
Пак питам, няма ли някой с лодки като посочените да разкаже, може и на лично, за патилата си с тях. На тутраканската ми е интересно да й видя дъното, кила някак ми се губи в един момент, от това какво произтича, как стои на вода също ми е интересно....
Мда, ако на това не му е отрязан носа, ще мяза май на сепийката и ще ме кефи поне визуално....
Ето тук си говорят разни неща колегите, на който му е интересно....
Ето тук си говорят разни неща колегите, на който му е интересно....
Някой да е чувал за тези: