Кефалски мъки на Zugеr Seeer

Модератори: bobopeli, sapuna

pas1.8mi
новобранец
новобранец

Re: Кефалски мъки на Zugеr Seeer

Мнение от pas1.8mi »

Благодаря за страхотната тема! Наслука и все така подробни репортажи!
Аватар
dancho.danev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dancho.danev »

Дойде Пролетта а с това и времето да поразмърдаме малко темата. На 07.04 ми дойде на гости един колега риболовец,българин на всичкото отгоре и съфорумец,живеещ само на 10-12км от нас. На брега на същото това езеро където си ловя кефали, но в съседен кантон.Пихме по кафе поприказвахме и обсъдихме бъдещи планове.Когато го изпращах печеше едно хубаво слънце и изведнъж рязко ми се заходи за риба. Още повече, че Гошо ми беше казал за видяни кефали покрай техния град. Взех си въдицата и отидох да проверя има ли някой около наше село. Започнах от най близкото място но нищо. Изредих всички примамки от кутийката безрезултатно. Смених мястото и веднага забелязах няколко големи тупалки да плуват в обсега ми. Още на второ мятане имах подгонване, но без атака. И така няколко пъти. Ползвах плуващ воблер и при пауза когато се издига рибите се отказват. Смених с неутрален, но ефекта бе същия. Вяли подгонвания и нищо друго. Мястото на което ловя е това:
Изображение
Като ложа в театър. Виждаш всичко,нищо не ти пречи,но е голям зор да си вземеш рибата. Накрая сложих и единствения си потъващ воблер. Не след дълго един рибок се заинтересува от него и при паузата последва мощен удар. Аванс, сгъване на върха, всичко си беше както трябва. Когато се успокои пристъпих към фото сесия:
Изображение

Изображение
И друг път съм хващал тук риба но бях с дълга 3м. въдица и водата беше по-висока та си водех рибата до едно каналче и от там лесно. Сега трябваше да се мушна под парапета и да сляза на тези камъни.
Изображение
Голям зор беше но успях.
Изображение
48см
Изображение
Салмото беше с поизправена тройка,
Изображение
но след малко беше отново в боя.
Имах и втора абсолютно идентична атака и това е резултата.
Изображение

Изображение
Този път обаче процедурата с камъните не мина успешно и рибата се откачи.
За сега толкова. Като за откриване на пролетно-летния сезон е повече от достатъчно.
g.iliev
новобранец
новобранец

Мнение от g.iliev »

Да бе,Данчо с моите 2 коментара и то не на място....голям съфорумец съм :D :D :D Иначе си е супер рибока..Браво! :fishing3:
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Приятелю !
Казваш,че няма за какво да ти завиждаме !Ти си в Рая !Благодаря ти,че ни правиш съпричастни с тези красоти! И ние ловим кефали,но обстановката е друга !

https://www.youtube.com/watch?v=ttynuzm ... e=youtu.be" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; https://www.youtube.com/watch?v=CK-cXmo ... e=youtu.be" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Данчо !
Дай нещо красиво !
Аватар
dancho.danev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dancho.danev »

След първоначалния успех съвсем закономерно последва дълга серия от капота :( Не съм ги броил, но със сигурност над 10. Риби се виждат много, но не обръщат никакво внимание на примамките които им предлагам. Групи от по 7-8 кефала си плуват спокойно напълно в обсега ми и не щът да вземат, а аз се пукам от здраво място. Направих си и един експеримент. Започнах да им стрелям бял червей та да разбера хранят ли се изобщо? Явно хормона ги беше ударил здравата защото и на това лакомство се спущаха само някои от по последните риби. То като се замисля има логика защото и аз да имам шанса да чукна нещо и на мен няма да ми е до ядене :lol: :lol: :lol: Ей този самотник успях да провокирам с едно ново воблерче
Изображение
Дадох и свидна жертва. Едно Къце бе отвято от вятъра на това дърво
Изображение
Не съм от хората които ще си оставят "магарето в калта" а камо ли воблера на дървото. Аз чуждите свалям,че моя ли ще оставя :mrgreen: Проведох кратка спасителна операция
Изображение
и воблерчето бе спасено. Ще му дойде времето и то да хване някоя риба. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”