Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

ниско бюджетен джип
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
С Галопер не се сещам да съм виждал рибари, но с Паджеро има много. Един приятел има автосервиз и ми е казал че Паджерто е трошливо и с голям разход, Фронтерата не била добър избор, а Черокито било много добро. Аз обаче искам да чуя повече мнения от вас защото сте ги ползвали все пак. Ходя основно по язовирите и мноооого рядко на Дунава. Весели празници[/quote]
Нивите държат цена, капризни са и често дават фира със скоростите, но поне са горе-долу лесни за поддръжка, за разхода на Паджерото си прав, но не бих казал, че е "трошливо" Що се отнася за Черокито, искам само да ти кажа, че едно нищо и никакво виско е 250лв. за дизеловите мотори и трансферната кутия не е много надеждна - има едни пластмасови копчета, които като се скапят оставаш без джип( нито преден мост, нито бавни, нито нищо) в България се намират адски трудно, ремонтния комплект е към 20$, като сложиш и шипинг и пари за работа... не знам, колеги, всичко е относително. Land Rover Discovery II 2.5 също е добър избор - това си е английски УАЗ, даже накладките се сменяват, като на познатата руска машина. Недостатъците му са, че подкалниците бързо ги яде ръждата и болтовете са локумени. Имам другари с такива машини и досега никой не се е оплакал. В крайна сметка няма да правим сериозен офроуд, тъй че... Сполайте и весели празници
)
Нивите държат цена, капризни са и често дават фира със скоростите, но поне са горе-долу лесни за поддръжка, за разхода на Паджерото си прав, но не бих казал, че е "трошливо" Що се отнася за Черокито, искам само да ти кажа, че едно нищо и никакво виско е 250лв. за дизеловите мотори и трансферната кутия не е много надеждна - има едни пластмасови копчета, които като се скапят оставаш без джип( нито преден мост, нито бавни, нито нищо) в България се намират адски трудно, ремонтния комплект е към 20$, като сложиш и шипинг и пари за работа... не знам, колеги, всичко е относително. Land Rover Discovery II 2.5 също е добър избор - това си е английски УАЗ, даже накладките се сменяват, като на познатата руска машина. Недостатъците му са, че подкалниците бързо ги яде ръждата и болтовете са локумени. Имам другари с такива машини и досега никой не се е оплакал. В крайна сметка няма да правим сериозен офроуд, тъй че... Сполайте и весели празници

Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
- borislav58
- сериозен играч
Re: ниско бюджетен джип
Преди два месеца бях в същата дилема, да бъде или да не бъде.
Избрах си и аз фронтера къса база.Има всичко като другите му събратя дори и климатик.
Лошото е ,че и аз като колегата гледах да е ниско бюджетен.Там правим грешка ,че като започнем да го стягаме ни излизат криви нещата.
Дай повече пари за нещо по скъпо и добре преценявай. Аз си го стегнаха както аз искам , но цената доста се покачи.
Моето мнение е не слушай приятели сам преценявай не прави моята грешка.
Избрах си и аз фронтера къса база.Има всичко като другите му събратя дори и климатик.
Лошото е ,че и аз като колегата гледах да е ниско бюджетен.Там правим грешка ,че като започнем да го стягаме ни излизат криви нещата.
Дай повече пари за нещо по скъпо и добре преценявай. Аз си го стегнаха както аз искам , но цената доста се покачи.
Моето мнение е не слушай приятели сам преценявай не прави моята грешка.
Всичко заебавам и за риба заминавам!
Моят избор преди две години беше сузуки джимни и нито за миг не съм съжалявал.Преди да го купя мислех,че ще ми е тясно(183 см. съм висок),но като влязох вътре ми залепна.Видимо е малък,но си побирам багажа за шарански излети по 3-4 дена,карам с него и лодка с мотор на ремарке.Плюсове-изключителна проходимост,нисък разход(моторът е 1,3 инжекция с верига),изключителна маневреност-това ми помага да го обръщам на неверятно тесни места,евтина поддръжка-от купуването досега съм сменял само масла на двигател.Двойното предаване се отделя-караш само на задно,има бавни скорости,автоматични хъбове с вакуум-абе истински джип.Кола вече не търся,карам го на всякъде,защото ми е по удобен и практичен.
- hristoogi
- вече хвърля и на тежко
Boogaard ,отдавна ги следя тия Jimny ,не са лоши и се държат добре за класа си в GB .Притесняваше ме кубатурата им ,но имах нужда от мнение на колега ползващ такова .Размерите му са почти като на нива , но е много кораво .Какво е това / автоматични хъбове с вакуум/ и какво значение имат те .
Колега hristoogi, означава че нямаш ръчка за включване на предния мост, а копче, което задейства системка от вакуумчета, мембранки, клапички и такива боклуци, а ти се молиш нещо по тая система да не се скапе, че.... Иначе не мога да дам мнение за джипката, щото не съм лягал под такава 

Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
-
- вече хвърля и на тежко
boogaard написа:Моят избор преди две години беше сузуки джимни и нито за миг не съм съжалявал.Преди да го купя мислех,че ще ми е тясно(183 см. съм висок),но като влязох вътре ми залепна.Видимо е малък,но си побирам багажа за шарански излети по 3-4 дена,карам с него и лодка с мотор на ремарке.Плюсове-изключителна проходимост,нисък разход(моторът е 1,3 инжекция с верига),изключителна маневреност-това ми помага да го обръщам на неверятно тесни места,евтина поддръжка-от купуването досега съм сменял само масла на двигател.Двойното предаване се отделя-караш само на задно,има бавни скорости,автоматични хъбове с вакуум-абе истински джип.Кола вече не търся,карам го на всякъде,защото ми е по удобен и практичен.
Гледах джимнито, обаче си мисля че частите за витарата ще са по лесни, в смисъл ако смачкам някой калник веднага ще намеря нов. Пък и останалите части за нещо по масово по лесно се намират. В неделя ще ходя да гледам една Витара 1.9 дизел Пежо мотор къса база, някой да има мнение за този вариант?

- bananaman
- вече хвърля и на тежко
Колега а на пясък имаш ли наблюдения как се държи , дали ще има мощ да се вкара колер с лодка от плажа примерно..boogaard написа:Моят избор преди две години беше сузуки джимни и нито за миг не съм съжалявал.Преди да го купя мислех,че ще ми е тясно(183 см. съм висок),но като влязох вътре ми залепна.Видимо е малък,но си побирам багажа за шарански излети по 3-4 дена,карам с него и лодка с мотор на ремарке.Плюсове-изключителна проходимост,нисък разход(моторът е 1,3 инжекция с верига),изключителна маневреност-това ми помага да го обръщам на неверятно тесни места,евтина поддръжка-от купуването досега съм сменял само масла на двигател.Двойното предаване се отделя-караш само на задно,има бавни скорости,автоматични хъбове с вакуум-абе истински джип.Кола вече не търся,карам го на всякъде,защото ми е по удобен и практичен.
Поздрави!
За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава 
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.

Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
На пясък не съм имал възможност да го пробвам,защото морето ми е далече,но не виждам проблем,след като с ремарке и лодка излизам от много тежки терени(кал и големи стръмнини).На бавни скорости тая машинка няма спиране.Основната разлика от витара е,че джимни е с цели мостове.Витара отпред е с полуоски,което означава маншони,карета и други елементи,които са уязвими при офроуд терени.Автоматичните хъбове означават,че можеш да включваш и изключваш предните колела при скорост до 100км/ч.Който не е карал джип с автоматични хъбове не може да оцени това страхотно предимство.Ако някога се скапят , пак ще си сложа автоматични, колкото и да ми струва това.Поздрави на всички!
За Витара дълга база.Занимавам се и с коли.
-
- вече хвърля и на тежко
не те разбрах конкретно колегаnigerieca написа:За Витара дълга база.Занимавам се и с коли.
- bananaman
- вече хвърля и на тежко
Благодаря колега , весело посрещане на новата година!!!boogaard написа:На пясък не съм имал възможност да го пробвам,защото морето ми е далече,но не виждам проблем,след като с ремарке и лодка излизам от много тежки терени(кал и големи стръмнини).На бавни скорости тая машинка няма спиране.Основната разлика от витара е,че джимни е с цели мостове.Витара отпред е с полуоски,което означава маншони,карета и други елементи,които са уязвими при офроуд терени.Автоматичните хъбове означават,че можеш да включваш и изключваш предните колела при скорост до 100км/ч.Който не е карал джип с автоматични хъбове не може да оцени това страхотно предимство.Ако някога се скапят , пак ще си сложа автоматични, колкото и да ми струва това.Поздрави на всички!
За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава 

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8eafzg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- трапера
- сериозен играч
Човека търси НискобюджетеН!DONCHO-78 написа:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8eafzg" rel="nofollow
mishkata_mp написа:Момчета, дайте мнение какъв джип е пдходящ за риболов, става въпрос за по евтин. Спрял съм се на Витара или Фероза, но няма да прескоча нито едно ваше мнение. Не пестете думите си
Бивш колега преди години е работил в Геодезията, или нещо от сорта- поставял е някакви маркери из планините. Та той е карал Сузуки Самурай. Разправяше, че е уникална машина- малка и високо проходима. Малко купе, малък двигател. За сам риболовец-идеална. Мисля, че Самурай е предшественик на Джимни.
Изглежда симпатично

Да отбележа- нямам джип, само съм се возил в такъв и то по асфалт!!
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Самураят си е офф-роуд класика, само дето няма място за много багаж.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- вече хвърля и на тежко
Мисля че витарата е идеална за двама с багаж. Самураят е мъничък. Ферозата също е добре като обем. Скоро ще реша кое точноGODzillata написа:Самураят си е офф-роуд класика, само дето няма място за много багаж.