Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

РИБОЛОВ НА ПЪСТЪРВА ПО РЕКА
Модератор: sapuna
- krokibg
- учете се от него
Re: РИБОЛОВ НА ПЪСТЪРВА ПО РЕКА

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Щука също съм ловил несъмнено много борбено животно.Амур да ти кажа честно незнам на какво си го хващал.Някой колеги го пробват на магданос и разни други такива тактики но това не е моя риболов.И както казах пъстървовия за мене си е най готиния риболов защото не е само ваденето и боричкането а надхитряването на наистина сериозен хищник.IDA написа:А, за американките прошка нямаdimi написа:
Това е доста добре като расъждение но има не само малка балканка пък и от тези риби които изброяваш нито една не е толкова борбена като пъстървата но в краина сметка-твоя воля!Където ги нацеля на свободни или арендни водоеми , ловя. Иначе за борбеноста- боричкал ли си се с толстолоби на плувка с директен(шаран , амур и щуки отделно)
![]()
![]()
![]()
Поздрави
п.п. иначе в Карлово балканки се ловят в самия град , такива по 15-20см.
А за Карлово ми споделиха че имало пъстърва в реката която минавала през града.
Поздрави!

Последно промяна от dimi на Съб Мар 08, 2008 11:14 pm, променено общо 1 път.
Казваш че работиш в риболовния контрол а ...dimi написа:...
Да хващал съм толстолоб само че не на плувка а на дарак както го наричаме ние-яка пръчка(акция 300-500 вибростъкло) яка макара и две тройки с олово накрая замяташ и чешеш!...

Никога няма да се оправим

Разбрал си ме погрешно приятелю казах че "ако" работя в тази с ф е р а - кво праим!zlak написа:Казваш че работиш в риболовния контрол а ...dimi написа:...
Да хващал съм толстолоб само че не на плувка а на дарак както го наричаме ние-яка пръчка(акция 300-500 вибростъкло) яка макара и две тройки с олово накрая замяташ и чешеш!...![]()
![]()
![]()
Никога няма да се оправим
А ако не си забелязал "хващал съм" е минало свършено време можеше поне да попиташ кога е било това? Все пак човек преминава различни периоди от живота си и представи си че най големия бракониер стане ловен

Поздрави!
p/s не обвинявай несъстоятелно!

- Васкоо
- новобранец
Krokibg написа:Казват че на Тъмръшката река е пълно със балканка.Аз обаче не си падам по мухарския риболов и нищо немога да каж по въпроса.Само знам че много хора се натискат някой да ги заведе там.Аз пък съм там и неми се лови,защото като я гледам една такава тясна и никаква риба не се виждаЗнам че пъстървата се прикрива доста умело и се иска майсторлък,затова ще оставя този риболов за Вас.Успехи и много пъстърви.
Извинявам се за отклонението от темата - Първенецката (Дерменка) и притоците и Тъмрашка, Рибен дол, Пепелаша, Ситовска и Лилковска са забранени за риболов през цялата 2008 г. Пъстървата е рядка и трудна по тези реки, както и самото им достигане. Сега на нас ни е забранено, но за местните от Храбрино и Бойково няма спирка с бомбите и хлорната вар ... за съжаление. Извинямам се за спама отново - не исках някой да се юрне към местата от снимката
- krokibg
- учете се от него
Никъде несъм казал че е разрешено.Местните могат да ловят извън резервата,когато е разрешен риболова,несъм наясно от кога до кога и как ловят.Аз само казах че говорят за много пъстърва че има.Знам че всяка година пускат определени бройки,но явно гледат да ги задържат във резервата,незнам със прагове ли със какво,но явно малко риба отива надолу по течението.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Krokibg написа:Никъде несъм казал че е разрешено.Местните могат да ловят извън резервата,когато е разрешен риболова,несъм наясно от кога до кога и как ловят.Аз само казах че говорят за много пъстърва че има.Знам че всяка година пускат определени бройки,но явно гледат да ги задържат във резервата,незнам със прагове ли със какво,но явно малко риба отива надолу по течението.
А къде горе долу се намира тази река и през кои резерват минава?
-
- разбира нещата
васкоо,що реши че тези реки ще са забранени през цялата 2008/първенецка,лилковска,тъмраш и т.н./извън резервата винаги е можело да се лови,ако е така както казваш ще е жалко/обоснови се/.мислех кат се прибера другата седмица да отскоча натам.кроки е прав там има пастърва и се зарибява чат пат.става и за здраво напиване сред природата,красиво е,чист въздух,хора мноо рядко.хубави чисти потоци и балканка плува из тях
- Васкоо
- новобранец
Добре де къде е тоя резерват - такъв официален (резерват, защитена местност, природна забележителност) район там със защитен статут няма. Да нямате предвид района около Тъмръш?!
А това за забраната не мога да го цитирам - нещо не мога да отворя сайта на ИАРА - но пише, запомних щото е за най-удобните ми и любими пъстървови реки, че Тъмръшка и притоците й до местността Момин мост и река Баба Ведена край София са забранени през цялата 2008 с цел опазване на рибното богатство и биологичното разнообразие.
http://www.nafa-bg.org/BG/Read.php?id=795
Тука пише за забраните
А това за забраната не мога да го цитирам - нещо не мога да отворя сайта на ИАРА - но пише, запомних щото е за най-удобните ми и любими пъстървови реки, че Тъмръшка и притоците й до местността Момин мост и река Баба Ведена край София са забранени през цялата 2008 с цел опазване на рибното богатство и биологичното разнообразие.
http://www.nafa-bg.org/BG/Read.php?id=795
Тука пише за забраните
Последно промяна от Васкоо на Чет Мар 06, 2008 4:07 pm, променено общо 1 път.
Не мога да твърдя със сигурност но всички реки в България попадат в горски фонд и дадено стопанство не може да забрани риболова по тях.Разбира се ако не става дума за резерват и скорошно зарибяване-макар че ние трябва да си имаме съзнание когато става въпрос за тези неща.Иначе пъстървата си е разрешена по реките(събота неделя и празници)
Поздрави!
Поздрави!
Глобяват за дребни речни пъстърви
Над 20 акта са съставили инспекторите на ловешкото подразделение на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ през последните дни. Наказателни постановления се издават на нарушители, които ловят дребни речни пъстърви под 23 сантиметра, което е забранено по закон.Най-много актове са съставени по поречието на Златна Панега, която преди месец беше зарибена от ИАРА с хиляди речни пъстърви. В същото време риболовният надзор в Ловеч се сдоби с високопроходим автомобил /на снимката/, необходим му за борба с нарушителите на закона.
Над 20 акта са съставили инспекторите на ловешкото подразделение на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ през последните дни. Наказателни постановления се издават на нарушители, които ловят дребни речни пъстърви под 23 сантиметра, което е забранено по закон.Най-много актове са съставени по поречието на Златна Панега, която преди месец беше зарибена от ИАРА с хиляди речни пъстърви. В същото време риболовният надзор в Ловеч се сдоби с високопроходим автомобил /на снимката/, необходим му за борба с нарушителите на закона.
Не карай като пиеш
/който пие бира не умира,ама трудно става/

/който пие бира не умира,ама трудно става/
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Баси , за неколкото ми излета на Панега откак разрешиха пъстървата тая година ни една проверка ! Да се чуди човек кой и кога ги ваща тия бракониери па и актове им пишеpaceto67 написа:Глобяват за дребни речни пъстърви

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Малка рибка!dimi написа:А някой може ли да кажа коя е най-желаната стръв от пъстървата в реката и на която винаги може да се разчита за успешен улов?
Големите риби в мътна вода се ловят!!!
Стефан(от Луковит) вече не е проверяващ,махнаха го.Назначен е на неговото място от тази година Иван Петревенски(скоро пенсионирал се полицай) и ще видим дали ще пише актове.Павел Иванов написа:
Баси , за неколкото ми излета на Панега откак разрешиха пъстървата тая година ни една проверка ! Да се чуди човек кой и кога ги ваща тия бракониери па и актове им пише
А малките пъстървички,ще ги изловят за нула време,защото в болшинството софиянци няма етика.Всичко в коша е тяхното мото.Правил съм и много пъти забележки,когато съм виждал как прибират дребните пъстърви,но платежоспособните бизнесмени-рибари са нагли и казват:
Да не ми е дръпнала.
Големите риби в мътна вода се ловят!!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Миналата събота не видях ни един софиянец с маломерни рибета за разлика от неколко образа с плевенска и врачанска регистрации ( което в никакъв случай не оправдава софиянци де
) и даже Саше кат затормози единят защо прибира маломерките ( тва става пред камерата на Хоби ТВ ) оня измрънка оправданието че видиш ли " това са ми първите пъстърви за тая година ..... "
Абе оправията е на шест !

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов