Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Да живее или да не живее слънчака?
Модератор: dantho.mihov
Re: Да живее или да не живее слънчака?
Никой,няма право да определя да живее или да не живее слънчевката!!! Естествено,че ДА живее!!!
Какво от това ,че се хваща на въдиците,слагаш по голяма кука и елиминираш слънчатката като улов. Всеки се бори за място под слънцето така е и с тази прекрасна рибка-слънчев костур!
Какво от това ,че се хваща на въдиците,слагаш по голяма кука и елиминираш слънчатката като улов. Всеки се бори за място под слънцето така е и с тази прекрасна рибка-слънчев костур!
-
- учете се от него
Лошото е че кълвът предимно дребни слънчевки, та не могат да се разработят методично свястни рецепти
Бе, той дере ли се или се стърже

Само се икормва и измива ,пържиш и ядешIDA написа:Лошото е че кълвът предимно дребни слънчевки, та не могат да се разработят методично свястни рецептиБе, той дере ли се или се стърже
![]()

-
- учете се от него
Що ли не мога да разбера защо въобще се коментира съдбата на т.н Слънчак. Това е 100% вредител в нашите водоеми и според мен трябва да има и глоби за хванат и пуснат обратно във водата слънчак
Във водоемите в които популацията му натделее, дето се казва- "трева не никне", както чета че в момента е положението на Йовковци
В по- развитите в това отношение държави ( Австралия , САЩ, някои европейски държави) има много ясни и строги регламенти по отношение на определени животински и рибни видове; в Австралия например , глобата за хванат и пуснат обратно във водоема шаран е 400 AUD. Остава да си внесем ( след като внесохме и не по малко вредните канални сомчета) и блек-басове и да се доомете това което е останало по водоемите

-
- сериозен играч
Бачо, незнам защо си мислите,че блек-басовете и сомчетата са толкова вредни.Ама знам че в Испането,ги има доволно тези видове,и въпреки това,шарана и каракудата са си господари на водоемитеIDA написа:Остава да си внесем ( след като внесохме и не по малко вредните канални сомчета) и блек-басове и да се доомете това което е останало по водоемите

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- muso
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Като се хване слънчак, обикновенно е нагълтал доста куката и същата не може да се извади без оперативна намеса.
Значи пускането отпада, но и да не е нагълтал много не бих го пуснал да живее
. Заради тази риба се отказах вече да ходя на язовир Йовковци, а този язовир ми беше любим
. На защитниците на слънчака препоръчвам едно излетче на Йовковци за коригиране на мнение. Да бяха поне приличен размер за да им пробвам вкусовите качества.
Такааааа ...... сега аз бих задал такъв въпрос, който ми се струва по уместен вместо заглавието на темата.
Като унищожим слънчака да го хвърлим във водата или на сушата ?
Значи пускането отпада, но и да не е нагълтал много не бих го пуснал да живее

Такааааа ...... сега аз бих задал такъв въпрос, който ми се струва по уместен вместо заглавието на темата.
Като унищожим слънчака да го хвърлим във водата или на сушата ?

Чете ли се или да увелича малко ?
Едно време са го внесли от Франция мисля.Преди това е нямало изобщо.Даже са ми разправяли,какво чудене е било,като са го изкарали за първи път тука в Марица.Изглеждала им много хубава и красива рибка,та момчето ,къде я хванало решило да я сложи в аквариума си.На сутринта се събудил и видял,че гупите ги няма.
Инак по-големите язовири,той стои предимно в близост до брега.Яде здраво хайвера на другите риби,както и самите тях.Превзел е всички язовири,реки,баластриери и канали.Има навика да гълта яко и това води често пъти до разпорването му.Според мен си е вреден от сякъде.

TICA FAN
-
- разбира нещата
От една страна е сравнително красива риба. И е идеална за начинаещи, тъкмо запалващи се риболовци.
От друга страна е прекалено много, и гони другите рибки, и нагълтва дълбоко куката и се къса, и т.н.
От друга страна е прекалено много, и гони другите рибки, и нагълтва дълбоко куката и се къса, и т.н.

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
значи...не сьм вярвал,че тая тема ще придобие такива ГРАНДИОЗНИ РАЗМЕРИ
добре,че сьм сьвестен до някьде,инак до сега да сьм пуснал теми от сорта на "да живее ли турската гупа,зеления хелер или евентуално-дивия скален гьльб" "да живее ли Рамбо-от едно до пет" "да живее ли вечно предната ми десна ГУМА на колата(за сметка на левата) " и ЕВЕНТУАЛНО-КОЛКО ще "живее на ДЯДЯ щеката "...и ЖИВА ли е изобщо

или-най любимата,която си измислих: "колко котки ЖИВЕЯТ,спрямо кучета в ареала от 300мт, околоврьст блок номер 360 в кв Младост 3-вход 2(при 6 налични) и какво е % сьотношение,между сива,черна и рижа козина,погледнато общо като обект на изследователси интерес,като се има предвид,че блок 340-вход 2 е от другата страна на булеварда,а бензинистанция ЛУКОИЛ е на 35мт от блок 340"

или-най любимата,която си измислих: "колко котки ЖИВЕЯТ,спрямо кучета в ареала от 300мт, околоврьст блок номер 360 в кв Младост 3-вход 2(при 6 налични) и какво е % сьотношение,между сива,черна и рижа козина,погледнато общо като обект на изследователси интерес,като се има предвид,че блок 340-вход 2 е от другата страна на булеварда,а бензинистанция ЛУКОИЛ е на 35мт от блок 340"

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
То нацията ни е вече на изчезване,вие за слънчака се тревожите,ами той е като плевелите в нашето общество
колкото по ги режеш по бързо израстват.

колкото по ги режеш по бързо израстват.

-
- новобранец
Слънчакът е арнъ ръна за щуката, повече щука, по малко слънчо, за повече щука, по малко амкане на щука, малко щука, ки апате на слънчако опашката 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
бе Вие май не разбрахте какво имам предвид?
бе я пишете в теми ДУНАВ,СТРУМА,ИСКЬР,ОГОСТА,ВИТ,ЧЕРНО МОРЕ,КЬДЕ и НА КАКВО,КОИ Е ИМАЛ СЛУКА и ПР....кво се ебавате сьс сльнчака,бе ПИЧОВЕ? 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- новобранец
на ден вадя около 10,15 голяма напаст са за котката стават самоБачо Илия написа:100% да бъдат убивани, незабавно и на място!!!Това е "пришълец" в нашите водоеми, няма нищо общо с екологичния баланс и т.п. ...приказките дето се приказватОсвен да вземат да му дадат статут на "американец" , щото са от там... , мачкане до дупка- като нагълта куката се цепи с ножица от устата , до средата на корема , вади се повода с куката и слънчака се хвърля в язовира за биомаса. Ако не е нагълтал-откача се куката и слънчака зе хвърля отзад на камъните или се смачква и пак в гьола за биомаса. Никакви други варианти , освен по-едрите да бъдат излапани!!!
Да живее слънчевата рибка ! Това е много устойчиво създание ,но по-добре да има "часовници" , отколкото нищо
! Така или иначе един ден всички Вие ще измрете , щото това са законите на Природата , а Слънчака ще си се остане в Природата и след Вас ! 

Последно промяна от Trias на Сря Апр 06, 2011 11:53 pm, променено общо 2 пъти.