Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

ТЕЦ 2
-
- учете се от него
Re: ТЕЦ 2
С риск да се повторя , ще си копипеистна поста ! Бих искал да попитам , по-точно да се дадът детайли по схемата на разпъване на 200-250-300 метра ( там , където само и единствено може да удари нещо едро (евентуално) , как става практически (за 300 метра , да речем) , без лодка? Как се захранва ( пак без лодка) на тези дистанции????? Става дума за практически действия по отношение на ТЕЦ-2 , от асфалта преди пожарната, надолу?????IDA написа:В тия жеги , теца е "куц" , та куц- и още по куц ще става , отделно цялата мизерия наоколо ( пътища , ландшафт, жега и липса на грам сянка , миди и метални конструкции под водата , смрад и диоксини на корем , пълна менделеева таблица във водата и нелицеприятното поведение на " охранителите" ( регламентите- отделно) , но... въпрос на предпочитания
-
- разбира нещата
IDA написа:С риск да се повторя , ще си копипеистна поста ! Бих искал да попитам , по-точно да се дадът детайли по схемата на разпъване на 200-250-300 метра ( там , където само и единствено може да удари нещо едро (евентуално) , как става практически (за 300 метра , да речем) , без лодка? Как се захранва ( пак без лодка) на тези дистанции????? Става дума за практически действия по отношение на ТЕЦ-2 , от асфалта преди пожарната, надолу?????IDA написа:В тия жеги , теца е "куц" , та куц- и още по куц ще става , отделно цялата мизерия наоколо ( пътища , ландшафт, жега и липса на грам сянка , миди и метални конструкции под водата , смрад и диоксини на корем , пълна менделеева таблица във водата и нелицеприятното поведение на " охранителите" ( регламентите- отделно) , но... въпрос на предпочитания
Така значи първо не само на тази дистанция може да удари нещо едро,99% от амурите съм ги хванал със замятане от брега, а за разпъване съм виждал следните методи:
със жилетка и плавници,със автомобилна гума и плавници, с гума на камион и пособия за гребане и с лодка с дистанционно управление!
Много ги накъсвам... кордите!
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
kamen написа:IDA написа:С риск да се повторя , ще си копипеистна поста ! Бих искал да попитам , по-точно да се дадът детайли по схемата на разпъване на 200-250-300 метра ( там , където само и единствено може да удари нещо едро (евентуално) , как става практически (за 300 метра , да речем) , без лодка? Как се захранва ( пак без лодка) на тези дистанции????? Става дума за практически действия по отношение на ТЕЦ-2 , от асфалта преди пожарната, надолу?????IDA написа:В тия жеги , теца е "куц" , та куц- и още по куц ще става , отделно цялата мизерия наоколо ( пътища , ландшафт, жега и липса на грам сянка , миди и метални конструкции под водата , смрад и диоксини на корем , пълна менделеева таблица във водата и нелицеприятното поведение на " охранителите" ( регламентите- отделно) , но... въпрос на предпочитания
Така значи първо не само на тази дистанция може да удари нещо едро,99% от амурите съм ги хванал със замятане от брега, а за разпъване съм виждал следните методи:
със жилетка и плавници,със автомобилна гума и плавници, с гума на камион и пособия за гребане и с лодка с дистанционно управление!
Забрави да споменеш на бат Неделча гумата с гребла и бордни въжета

Аз лично се качвам на надуваем дюшек и на краката плавници.На дюшека си слагам кофичката с царевичока-кофичката ми е 5 кг и я пълня до горе-това е захранката за една шамандура.С едната ръка разпъвам едната пръчка,а с другата втората.Така с две ходения и съм готов.Същата е процедурата и с другите три пръчки.Нямам никакви проблеми с дистанцията по този начин!
Оги ти нали щеше да ходиш към теца??отказа ли се??Аз утре имам изпит и като се прибера в понеделник ще ти се обадя да се разберем кога ще потегляме нанякъде 

Одеве се върнахме от ТЕЦ-а, ловихме в студеното 3 дни. Резултатът е - няколко каракуди, едри костури и каса бира, изпита в приятна компания
На връщане погледнахме към топлото - почти нямаше никой, стената и тя беше безлюдна, а от информацията, споделена с други колеги там - много зле. Имах яко късане на сом в канала, колкото да вдигне адреналина за малко и това е
. За мрежите с километри няма да говоря, но тецът поне за за момента си е жив кахър. Поздрави!

Я стига с тези мрежи,аз от откриването до сега имам около 10 нощувки там,а може и повече и не съм видял мрежа!!!
Би могъл да си мааалко по-учтив, колега. Или си сляп, или си...kaloyan87 написа:Я стига с тези мрежи,аз от откриването до сега имам около 10 нощувки там,а може и повече и не съм видял мрежа!!!

Първо-не се заяждам,а просто казвам,тъй като съм бил определено повече пъти там,второ-темата е пусната от мен и се предполага,че мога и да си я разваля!
-
- учете се от него
Днеска мярнах в шаранджийския форум един пост в който един колега пише че има инфо за теца- есента Нончо трябвало да го "сдава" обратно на Теца
Става дума за поголовното ловене с мрежи от известно време. Някой чул ли е нещо по този въпрос 

До колкото съм запознат Нончо го е взел на концесия за период от 20 години и откакто е открит сезона единствените мрежи са до стената,но те оттам не се махат така че това е нормално.По ръкава досега мрежи не е имало!!!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Калоянчо,той Кендо за студеното ти дума бре!
Винаги съм казвал,че това е моят водоем,но положението тази година си е зле!Глася се следващата седмица за едно по дълго оставане,и ако пак няма движение ще се ориентирам вече към друг водоем!

Винаги съм казвал,че това е моят водоем,но положението тази година си е зле!Глася се следващата седмица за едно по дълго оставане,и ако пак няма движение ще се ориентирам вече към друг водоем!
Тръгвам четвъртък сутринта за Теца,така че ако искаш да ти дам тел на лични да се чуем да ти кажа за какво става въпрос.Студеното не ме интересува,защото аз съм от простосмъртните и нямам достъп до там:)Ще съм там до събота
sapuna написа:Калоянчо,той Кендо за студеното ти дума бре!![]()

Май в спама е истината! А тя е би трябвало да една - в Държавен вестник ТОЗИ водоем е упоменат като водоем за спортен риболов... Т.е - без такси, мутри, мрежи, НВ и прочие паразитни структури и представители. За съжаление реалността е съвсем друга и хич не се и надявайте, че ще се промени скоро. В първия си пост днес точно това се опитах да кажа с думи прости - не си хвърляйте средствата и времето поне засега в този водоем, уважаеми колеги

Калояне, май ми дължиш бира, братле

Е щом е за бирата няма проблеми,но само искам да ти кажа,че не съм имал цел да се заяждам,а просто се ядосвам като някой каже нещо и не се доуточни:)Както и да е няма значение
А бирата я имаш:)