За шаран на непознат водоем

Модератор: sapuna

Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Re: За шаран на непознат водоем

Мнение от Secret Carp »

Колега Bulli,Аз ползвам сигурно много по-добри от тези,но въпроса изобщо не е до пелети и т.н...зачети се малко :wink:
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Secret Carp написа: Целия водоем в във водорасли и целия водоем е бистър като хотел в албена...
На такива водоеми добър резултат се получава със стръв на повърхността и плуваща бомбарда. Но както разбирам на повърхността също е някаква ужасна супа и според мен най-добрият вариянт е риболов с дънен монтаж без олово. Повод от флуорокарбон и ледер от същия материал. За тежест ползваш ПВА чорап с кука вътре в чорапа или най-добрия и любим мой вариянт е Байт стикове закачени на куката. Така монтажа ще ти попадне на повърхносста на тревите и след като се разтопи ще имаш захранено локално петно с хранителни частици върху тревите и монтаж със стръв на същото място. Щом рибите кълват на плувка точно над тревите с това което съм ти описъл мисля, че ще направиш добър риболов :wink:
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

www.***.com написа:
Secret Carp написа: Целия водоем в във водорасли и целия водоем е бистър като хотел в албена...
На такива водоеми добър резултат се получава със стръв на повърхността и плуваща бомбарда. Но както разбирам на повърхността също е някаква ужасна супа и според мен най-добрият вариянт е риболов с дънен монтаж без олово. Повод от флуорокарбон и ледер от същия материал. За тежест ползваш ПВА чорап с кука вътре в чорапа или най-добрия и любим мой вариянт е Байт стикове закачени на куката. Така монтажа ще ти попадне на повърхносста на тревите и след като се разтопи ще имаш захранено локално петно с хранителни частици върху тревите и монтаж със стръв на същото място. Щом рибите кълват на плувка точно над тревите с това което съм ти описъл мисля, че ще направиш добър риболов :wink:
Ще пробвам на есен благодаря за подробния отговор :drinkers:
Сега съм на тема тец :wink:
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Шарана е хитра риба и на такива водоеми е трудно да се излъже и така според мен... засичането без грапата ще е много трудно, па и неможе се опъне кордата щото веднага ще клъвне водорасло.
Изобилието на естествена храна и малкото екземпляри прави риболова истински сървайвър. Според мен успеха ще дойде след разчистване на място и закачен охлюв на куката и хранилката да е охлюви и миди. Или дебненето на излизане от летаргия със доста време захранване на мястото и тактиката със задържането на пасажа ни е до болка ясна .. влезе ли ни риба .. господ да е на помощ :shock: остава пак като едно време .. или нехващаме нищо или - сеч из кариерите :lol:
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

carpsliven2 написа:засичането без грапата ще е много трудно, па и неможе се опъне кордата щото веднага ще клъвне водорасло.
На плувка и фидер олово също няма но рибите се засичат. На риболов на дъно в дълбоки меки тини и тежести под 50гр. също рибите не се самозасичат, но риби се хващат. Естествено, че трябва обаче да си стоиш до въдиците и когато ти клъвне да може да отреагираш бързо и да засечеш, ама и затуй този риболов е труден, а не е да седнеш на масата и кво даде Господ :) Линията при този риболов се изпъва само леко корема, благодарение на захранката, която действа като тежест. В такива водоеми няма вятър и не е нужно да изпъваш линията като струна.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

www.***.com написа:На плувка и фидер олово също няма но рибите се засичат. На риболов на дъно в дълбоки меки тини и тежести под 50гр. също рибите не се самозасичат, но риби се хващат. Естествено, че трябва обаче да си стоиш до въдиците и когато ти клъвне да може да отреагираш бързо и да засечеш, ама и затуй този риболов е труден, а не е да седнеш на масата и кво даде Господ :) Линията при този риболов се изпъва само леко корема, благодарение на захранката, която действа като тежест. В такива водоеми няма вятър и не е нужно да изпъваш линията като струна.
:smt023 :smt023 :smt023
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

За пример ти давам язовир като жребчево без да споменавам места .. аз там почти на всеки риболов вада шаран на 3 метра от брега.. Без никой да очаква те идват да се хранят буквално в краката ти .. щото са усетили че, там е безопастно. Ама аз след една проба им реших кръстословицата
С извинение ще върна малко темата назад в подкрепа на твърдението на Васко. Миналата година на Жребчево с извинение се насрахме да вкарваме въдиците навътре безрезултатно - 0 - Докато на третив или четвъртия ден след удар и откачане на риба си зарязах въдицата на 15 -20 метра от брега и о чудо!!!! Даже колега изкара амур на фидер на 15 м. от брега и то 15 кила амур , демек хубавец. Та след обстойна проверка на ситуацията се оказа че рибата се върти на не почече от 15-20 метра от брега БЕЗ ИЗОБЩО ДА СЕ ПРИТЕСЯВА ОТ КОРДИТЕ :shock: :shock: :shock: И ХОРАТА :shock: :shock: :shock:
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”