Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

какво ви е мнението за Pezon&Michel Rapide
Модератор: sestrata
- patter
- вече хвърля и на тежко
какво ви е мнението за Pezon&Michel Rapide
Взех си няколко от тези блесни Pezon&Michel Rapide размер 0 и 00. Проблема ми е, че не се въртят. Сега търся в кой край на въдицата е проблема - дали в блесничките или в този дето е фанал корка.
Re: какво ви е мнението за Pezon&Michel Rapide
И при мене е така колега как ли неги опитах.Запо4ват да се вартят от 1 номер нагоре ма и аз кат тебе си мислиа дали не бркам нещо

Някои от малките ми Мепс и Мапсо,също не искат да се въртят.По-големите размери си се въртулкат без проблеми.Да не би проблема да е в дебелината на влакното?Някой от спецовете вероятно ще ни светне. 

TICA FAN
Колега,успя искрено,и от сърце да ме разсмееш.Естествено,че проблемът не идва от държащия корка,а от ментетата.Казвам,че са ментета щото са наистина са такива.И мепса ги ментосват ама са"сполучливи" ментета,доколкото едно менте може да бъде сполучливо.Сега по проблема.Следващия път когато отидеш,на реката носи със себе си клещи с остри върхове.С тях започваш да отваряш или затваряш полухалката която държи въртящото листо,на блесната.Би трябвало да има ефект.Ако няма се оглеждаш за кофа за боклук и.......ясно ти е..patter написа:Взех си няколко от тези блесни Pezon&Michel Rapide размер 0 и 00. Проблема ми е, че не се въртят. Сега търся в кой край на въдицата е проблема - дали в блесничките или в този дето е фанал корка.
Успехи..
Ако не се върти каквото и да правиш смени в краен случай отежнението , според мен проблема е в него много е голямо за листото, или пък огъвай листото до желания резултат
кьоркефали
- patter
- вече хвърля и на тежко
Ще има работа за клещите значи. И аз си мислих, че ще трябва да се тунинговат, и се чудих какво точно да им пипам. Сега ще почна със скобичката ... а после може и да последва по-сериозно преправяне - смяна на утежнения и т.н.
Купи си български блесни, не са толкова добре изглеждащи, но за сметка на това малките номера роботят.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=64&t=21751
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=64&t=21751

Ползвам посочените блесни на "Песон и Мишел" в размер 0 и не намирам, че имат някакъв проблем. Въртят се нормално(без да е изключително), даже похващат и някоя рибка. Аз ги привръзвам с тънка корда - 0.14-0.15 и ловя предимно в течаща вода. Може в стояща да има някакви проблеми, или пък действително да са някакви ментета. Аз моите съм ги купувал директно от магазина на Лоди.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- patter
- вече хвърля и на тежко
В интерес на истината съм потапял само размер 00 в река (слабо течение) и в стояща вода. Дано да успея тази седмица да потопя 0-те