Диоптрична маска

Модератор: nkolev66

Аватар
kkiryazov
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Диоптрична маска

Мнение от kkiryazov »

Здравейте

Искам да попитам има ли решение на проблема с очилата, когато човек желае да се гмурка? В смисъл има ли такова нещо като диоптрична маска или трябва с лещи? Става въпрос за -2.5 късогледство, но по скоро въпроса е принципен.

Благодаря
gogo26
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Диоптрична маска

Мнение от gogo26 »

grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Шурито също е късоглед,но с маската,поради обема въздух между лицето и стъклото и дъра бъра...незнам и аз какво точно... вижда като сокол под вода. Пробвал ли си?
На 90 процента съм сигурен че някои от фирмите правят и диоптрични маски.
А с лещи и маска не става ли,или пречи да се носят в такива условия? :(
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Бат' Гойко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Бат' Гойко »

Креси (Cressi-sub) правят един модел "Big Eyes Evo", за който по поръчка доставят диоптрични лещи. Представител и вносител на Креси за България е Владимир Станков - фирма Ве-Суб Интернешънъл. Ако си от София, търси го за консултация в магазина му на Раковска 207 (на 50 м. от ъгъла с Евлоги Георгиев до канала) Ето и сайт за инфо:
http://www.pacific-bg.com/
smart
новобранец
новобранец

Мнение от smart »

Аз ползвам такава колега и съм доста доволен.Оптичната версия е само с поръчка.
http://store.spearfish.org/product_info ... anguage=bg
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

миналата година взех да не "фъргам" на далече и сложих цайси, взех си и лещи специално за гмуркане, имам аверче което от години гмурка с лещи и не е имал проблем, единствено при сваляне на маската ВИНАГИ ЗАТВАРЯЙ ОЧИТЕ щото от получилия се вакуум лещите ще ти се пльокнат на стъклото :D , лещите имат и друго предимство особено за повечкото диоптри, сваляш си маската и спокойно продължаваш да си виждаш добре по камънаците като излизаш, минуса който ми е казал е че трябва да ги сменяш на 2-3 месеца щото се повреждали от морската вода- мин година изкарах с 1 комплект, сега ще си взема друг
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Аватар
kkiryazov
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от kkiryazov »

Благодаря ви за мненията и посочените модели
Radush
новобранец
новобранец

Мнение от Radush »

grizmin написа:Шурито също е късоглед,но с маската,поради обема въздух между лицето и стъклото и дъра бъра...незнам и аз какво точно... вижда като сокол под вода. Пробвал ли си?
:)))) Това "дъра бъра... незнам и аз какво точно" съм го чувал и аз преди време и вероятно има нещо такова, но някой по-запознат теоретично трябва да се изкаже. Аз съм 1,75 късоглед и виждам прилично под водата. С лещи или маска с диоптър не съм пробвал и не знам дали ще е по-добре...
Хавайски копиехвъргач!
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Получава се ефекта на лупа от обема въздух между лицето и стъклата,май?>? поне при старите маски бе така.Попчето изглежда като мутирало и огромно и след смелия изстрел по "мерно" попи,на повърхността се оказва че си гръмнал пак някое избягало от детската градина.Както обикновено става,сега ще се включи Гринго, и след две думи от негова стана темата направо става за ключ поради изчерпване на мненията.Признал съм го че има стил за това. :D
Наистина.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Може ли един въпрос да попитам преди ключа да щтракне .
Та става въпрос за лещите аз съм чул че има такива специално за гмуркане но не съм виждал никаде да се продават в БГ.
Имам в предвид да сеползват от нормално зрящи , а не лещи с диоптер(те фактически пак са с диоптер но той е само за да изравни разликата между пречупването на светлината във вода и въздух.
Ако някой знае нещо по въпроса моля да сподели. :idea:
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

Такива лещи се правят само по поръчка и повярвай ми -не си заслужава да дадеш няколко хиляди евро за нещо което вижда на фокус само около 50см и става само за мноого дълбоки гмуркания.
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Бе сигурно е така ама на мен ми беше интересно та за това .А верно ли че вътре в самите лещи има мехурчета за да се постигне нужното пречупване на светлината? :?:
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

Да-в първите модели които са правени през 70те години(на миналия век).Съвремените са с една "пъпка" която си е от същия материал от който е направена и лещата и затова вижда на фокус само едно петно с диаметър около 50см а всичко останало е като обратна полусфера.
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

Колега Кирязов, имаше една стара книга - "Подводния риболов" на Д. Минев, В. Василев и Ал. Божков, в която авторите споменава за това, че някакъв подводен риболовец с подобен проблем, използвал маска, на която от вътрешна страна прикрепил обикновени лещи с диоптър от очила (дали не беше и с рамката, но без тия неща, дето се закачат към ушите, естествено), като за цялата работа използвал малка вендузка от тези за аквариум.
Предполагам, че става въпрос за маска с цяло стъкло (ако са две стъкла, не виждам начин това да стане). Така че, замисли се и по този вариант.
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

1.Отделяне на стъклата от рамката(някой стар чифт очила,не може да нямаш)=>
2.Залепяне към стъклата на маска(евтин китайски модел,от 10лв.колкото за проба) с тиксо,пластилин=>
3.Пробване в легена,гьола,морето)=>
4.Окончателно лепене с прозрачен силикон на лещите към стъклата на оригиналната маска,така че да няма пространство ,което да се замърси,замъгли,или т.н.=>
5.Пробване,докато силикона не е стегнал напълно,псувни,относно силикона по миглите и веждите=>съхнене=>питие за добре свършената работа,писане във форума за резултата+снимки =>
6. Черпене на колектива.
7.Минаваш на горните варианти по постовете,изхвърляш от1. до 5.всичко на боклука.
6. си остава при всички случаи. :D
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”