Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

р.Росица под Севлиево
р.Росица под Севлиево
Тръгнахме за щука на едно язовирче до Г.Калугерово,но още с пристиганато попаднахме на една тумба"братовчеди"
Заливчето беше обрасло,нивото високо и пътят залят за да сме далеч от братятя роми и решихме да минем по стената на другия бряг.Речено-сторено.Кръгом и тогава жената ме попита-абе ти взе ли прътите с тапите? Спокоен
отговор -нее, ти не ги ли сложи в колата?Гаф голям.Храната за нас,бирите за мен,малките рибета за щуките,абе
всичко на лице,само тоягите ги няма.Идеше ми да се ръвна отзад,ама не мое да се стигна.В този момент се раз-
минахме с колега и от него разбрах,че са пуснали7-800 шаранчета по около 500гр. и това ми обясни присъствието
на ромите там.Прибрахме се обратно и по пътя се разбрахме да идем за таранки.Мястото-Белия бряг на Росица.
Имаше места,водата имаше леко течение и веднага забих едно колче във водата.Захранка,малко копане за
подравняване на столчетата и се почна.С кратки прекъсвания рибата поемаше на бял и торен червей,до момента в който ми свърши бирата та се опънах за почивка и оставих жената да мисли за рибите.

Брегът беше висок и на снимката не се вижда колчето,но по него разбрах,че яз.Стамболийски се изпуща.За 6часа
нивото беше спаднало с 2,5см.Останалите снимки:
http://picasaweb.google.bg/manastira/SKNvNC#
Заливчето беше обрасло,нивото високо и пътят залят за да сме далеч от братятя роми и решихме да минем по стената на другия бряг.Речено-сторено.Кръгом и тогава жената ме попита-абе ти взе ли прътите с тапите? Спокоен
отговор -нее, ти не ги ли сложи в колата?Гаф голям.Храната за нас,бирите за мен,малките рибета за щуките,абе
всичко на лице,само тоягите ги няма.Идеше ми да се ръвна отзад,ама не мое да се стигна.В този момент се раз-
минахме с колега и от него разбрах,че са пуснали7-800 шаранчета по около 500гр. и това ми обясни присъствието
на ромите там.Прибрахме се обратно и по пътя се разбрахме да идем за таранки.Мястото-Белия бряг на Росица.
Имаше места,водата имаше леко течение и веднага забих едно колче във водата.Захранка,малко копане за
подравняване на столчетата и се почна.С кратки прекъсвания рибата поемаше на бял и торен червей,до момента в който ми свърши бирата та се опънах за почивка и оставих жената да мисли за рибите.
Брегът беше висок и на снимката не се вижда колчето,но по него разбрах,че яз.Стамболийски се изпуща.За 6часа
нивото беше спаднало с 2,5см.Останалите снимки:
http://picasaweb.google.bg/manastira/SKNvNC#
-
- учете се от него
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
Re: р.Росица под Севлиево
браво за излета 

Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
От няколко дни водата е калнищак .. влачи клони , водорасли , мени си дебита . Е..ха и мамата на прекрасната река ;(
-
- вече хвърля и на тежко
Супер ! 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- zapalen_92
- разбира нещата
Много си прав!!!!!!!!!sandista написа:От няколко дни водата е калнищак .. влачи клони , водорасли , мени си дебита . Е..ха и мамата на прекрасната река ;(
Само не разбрах как е спаднало нивото като са изпускали язовира?
Колега,в заглавието е казано.Нивото на Стамболийски е такова,че с лодка може да се пътува от стенатаzapalen_92 написа:sandista написа:
Само не разбрах как е спаднало нивото като са изпускали язовира?
до 2-3км отСевлиево.Затова при нас спада а при вас се покачва.