Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Въпрос за белите червеи
Модератор: Paublo_Eskobar
- zaribanask8
- вече хвърля и на тежко
Въпрос за белите червеи
Здравейте колеги
Първо искам да се извиня ако има подобна тема ,но не намерих.Въпроса ми е как мога да се оттърва от каракудата защото смятам да ловя на царевица и на бял червей ,но в язовира има много каракуда и попринцип тя кълве,но аз каракуда не искам ,а шарана ми е целта.Ще ловя на пружина.

Първо искам да се извиня ако има подобна тема ,но не намерих.Въпроса ми е как мога да се оттърва от каракудата защото смятам да ловя на царевица и на бял червей ,но в язовира има много каракуда и попринцип тя кълве,но аз каракуда не искам ,а шарана ми е целта.Ще ловя на пружина.
Викат ми Николаев 

-
- кандидат преподавател
Re: Въпрос за белите червеи
Няма отърване-ще ти кълве и на пружината,по-нахални са от шараните и ще се класират постоянно 

-
- разбира нещата
на един язовир шаран излизаше на рибка /острица-тънка дълга рибка подобна на кротушка но без мустаци/,каракуда има прекалено много но все дребна ,няма и една педя ,хвърляшна рибка с 3-4 номер кука и по някога бам ....каракудки -рибките по-големи от устата на каракудата но понякакъв начин я лапа.няма утърване
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- ще става разбирач
Пробвай със суха царевица на косъм 

протеинови топчета
- zaribanask8
- вече хвърля и на тежко
Въпроса е ,че там шарана не е близвал никога топчетаkir4o9612 написа:протеинови топчета

Викат ми Николаев 

Сложи една табелка на хранилката колега "Забранено за каракуди и червеноперки" или "Само за шарани"
А сега малко по-сериозно. Опитай на пелети или на царевица, но на по-голяма "хапка" за да елиминираш поне дребосъка. Протеиново топче - също. Това, че не е ял такива мезета, не е критерий. Просто пробвай. А след като има каракуди и червеноперка бол - то поне няма да си капо. А ако удари и шаро - още по-добре.

А сега малко по-сериозно. Опитай на пелети или на царевица, но на по-голяма "хапка" за да елиминираш поне дребосъка. Протеиново топче - също. Това, че не е ял такива мезета, не е критерий. Просто пробвай. А след като има каракуди и червеноперка бол - то поне няма да си капо. А ако удари и шаро - още по-добре.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- zaribanask8
- вече хвърля и на тежко
Ще си правя захранка самоделка ще ловя на царевица и дипнати топчета в шокобан топчетата с аромат на тути фрути и ще видим какво ще стане пък за десерт ако няма нищо ще хвърля да си поиграя малкоjagger1 написа:Сложи една табелка на хранилката колега "Забранено за каракуди и червеноперки" или "Само за шарани"![]()

Викат ми Николаев 

-
- сериозен играч
Сложи за стръв силиконова царевица.
- antivik
- кандидат преподавател
zaribanask8 написа:Ще си правя захранка самоделка ще ловя на царевица и дипнати топчета в шокобан топчетата с аромат на тути фрути и ще видим какво ще стане пък за десерт ако няма нищо ще хвърля да си поиграя малкоjagger1 написа:Сложи една табелка на хранилката колега "Забранено за каракуди и червеноперки" или "Само за шарани"![]()
А сега малко по-сериозно. Опитай на пелети или на царевица, но на по-голяма "хапка" за да елиминираш поне дребосъка. Протеиново топче - също. Това, че не е ял такива мезета, не е критерий. Просто пробвай. А след като има каракуди и червеноперка бол - то поне няма да си капо. А ако удари и шаро - още по-добре.А идеята с табелката може и да се пробва
кой знае на какво е способна рибата

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
вероятно в другите съвети има хляб, но според мен на първо време и най- просто като изпълнение- махни червеите / от стръвта, захранката и изобщо/ и най- добре не ползвай никаква захранка освен царевица.
- zaribanask8
- вече хвърля и на тежко
Роден съм във Варна живея в София ходя на Велико търново всяка ваканция смятай с акцентаantivik написа:zaribanask8 написа:Ще си правя захранка самоделка ще ловя на царевица и дипнати топчета в шокобан топчетата с аромат на тути фрути и ще видим какво ще стане пък за десерт ако няма нищо ще хвърля да си поиграя малкоjagger1 написа:Сложи една табелка на хранилката колега "Забранено за каракуди и червеноперки" или "Само за шарани"![]()
А сега малко по-сериозно. Опитай на пелети или на царевица, но на по-голяма "хапка" за да елиминираш поне дребосъка. Протеиново топче - също. Това, че не е ял такива мезета, не е критерий. Просто пробвай. А след като има каракуди и червеноперка бол - то поне няма да си капо. А ако удари и шаро - още по-добре.А идеята с табелката може и да се пробва
кой знае на какво е способна рибата
![]()
![]()
Не си писал от кой край си. Може да има значение езика на който ще е табелката
![]()
![]()
![]()
![]()
.

Викат ми Николаев 

- antivik
- кандидат преподавател
Е и при тебе е трудна работата, като и при мен, от къде съм минал през страната съм закачил по нещо от говора. При теб добре, че турски и румънски поне няма, а аз като по баща и майка съм от покрай Дунава, средно образование пазарджишко, висше в Търново, казарма - не питай, а и родом и живущ в Кърджали. Направи си сметка каква табела трябва да изпиша...zaribanask8 написа:Роден съм във Варна живея в София ходя на Велико търново всяка ваканция смятай с акцентаantivik написа:Сложи една табелка на хранилката колега "Забранено за каракуди и червеноперки" или "Само за шарани"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Ще ти трябва здрав прът за да я изхвърлиш тая табелаantivik написа:Е и при тебе е трудна работата, като и при мен, от къде съм минал през страната съм закачил по нещо от говора. При теб добре, че турски и румънски поне няма, а аз като по баща и майка съм от покрай Дунава, средно образование пазарджишко, висше в Търново, казарма - не питай, а и родом и живущ в Кърджали. Направи си сметка каква табела трябва да изпиша...zaribanask8 написа:Роден съм във Варна живея в София ходя на Велико търново всяка ваканция смятай с акцентаantivik написа:Сложи една табелка на хранилката колега "Забранено за каракуди и червеноперки" или "Само за шарани"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.
![]()
![]()
![]()
![]()
.

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- Ribarq.s.m.
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Друг варянт е да изчакаш да порасне каракудата и да се кефиш на нея се едно си хванал шаран ама без мустаци.